Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 19-12-2018



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Απόντες: Προκόπη Σωτηρία,

1ο Θέμα: Επικουρικό Προσωπικό
Παρουσιάστηκε το έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μετά την συνταξιοδότηση μίας μαίας, καθώς και μετά από μακροχρόνια ασθένεια κάποιας άλλης, από ειδικευόμενη ιατρό της Μαιευτικής και την Κα Μοδινού. Αποφασίστηκε επίσκεψη στην ΔΥΠΕ αφού διερευνηθεί η βεβαιότητα παρουσίας της Διοικήτριας την επόμενη ημέρα. Συμφωνήθηκε στην επίσκεψη να τεθεί συνολικά το θέμα του επικουρικού προσωπικού.
2ο Θέμα: Δραστηριότητες Εορτών
Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα οι προτάσεις του Κου Τσολάκη, α) για την χορηγία από τον Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης Δωροεπιταγής 100 ευρώ η οποία χρησιμοποιήθηκε για αγορά δώρων για τα παιδιά στην Γιορτή του Παιδικού σταθμού την 20/12/2018 και β) για την έκπτωση που δόθηκε στα μέλη του Συλλόγου, για την Παιδική Παράσταση « Νάρκισσος και Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις» στην οποία μας χορηγεί ο θίασος ΘΕΑΜΑ στην τιμή των 5 ευρώ με την επίδειξη του φυλλαδίου στο ταμείο του θεάτρου, το οποίο θα φέρει την σφραγίδα του Συλλόγου.
3ο Θέμα: Συνδρομή σε συναδέλφους που τους έχει ασκηθεί αγωγή
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να διερευνηθεί το ποσό που κάποιος δικηγόρος θα πάρει σαν αμοιβή και ανάλογα με τις δυνατότητες του ταμείου του Συλλόγου να επιμερισθεί το ποσό στους συναδέλφους που θέλουν την οικονομική συνδρομή του Συλλόγου.
4ο Θέμα: Προγραμματισμός επόμενου ΔΣ
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ΔΣ την Τετάρτη 9/01/2019 και ώρα 13:00.Κύριο θέμα του ΔΣ θα είναι η εκλογή Προεδρείου με την προϋπόθεση παρουσίας τουλάχιστον ενός μέλους από κάθε παράταξη καθώς και η εξασφάλιση απαρτίας. Δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των μελών για την εκλογή Προεδρείου.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

Τα Παρόντα Μέλη


1.Ίντας Γεώργιος:

2.Συρετίδης Σπύρος:

3.Μοδινού Όλγα:

4.Σακκά Μαρία:

5.Μπουγιούκας Γεώργιος:


6.Κοσμοπούλου Όλγα:

7.Χάιδος Νικόλαος:

8.Τσολάκης Ιωάννης:



9.Βενιέρης Μαρίνος:





Πρακτικά Έκτακτου ΔΣ της 10-12-2018




Παρόντες: Μοδινού Όλγα, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος
Θέμα: Προσωπικό Σίτισης (Τραπεζοκόμες)
Μετά από διαλογική συζήτηση, ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα η εξής πρόταση: « Στάση Εργασίας την Πέμπτη 13/12/2018 και ώρα 12:00-15:00, να παραμείνει κλειστή η τραπεζαρία, για την Σίτιση του προσωπικού, από αύριο 11/12/18 και μέχρι την επίλυση του προβλήματος στελέχωσης στο τμήμα της Σίτισης. Να σταλεί Δελτίο Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και σε Φορείς και Σωματεία». Αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η σίτιση των ασθενών με προσωπικό ασφαλείας.
Αποφασίστηκε στην απόφαση να καλούμε το προσωπικό καθώς και τους ασθενείς οι οποίοι λόγω της κινητοποίησης αναγκάστηκαν να προμηθευτούν φαγητό από καταστήματα, να προσκομίσουν τις αποδείξεις στην Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητώντας τα χρήματα τους.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

Τα Παρόντα Μέλη



1.     Μοδινού Όλγα:

2.     Σακκά Μαρία:

3.     Μπουγιούκας Γεώργιος:

4.     Προκόπη Σωτηρία:

5.     Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

6.     Κοσμοπούλου Όλγα:

7.     Χάιδος Νικόλαος:

8.     Τσολάκης Ιωάννης:



9.     Βενιέρης Μαρίνος:



Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 5-12-18



Παρόντες: Συρετίδης Σπύρος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Μοδινού Όλγα
1ο θέμα: Έλλειψη Προσωπικού ( Τραπεζοκόμες )
Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την Διοίκηση, συμφωνήθηκε να προκηρυχθεί στάση εργασίας για την Παρασκευή 7/12 και από ώρα 12μεσ έως 5μμ. Συμφωνήθηκε στην ανακοίνωση να γράφει, προκηρύσσουμε στάση εργασίας η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη σίτιση ασθενών και προσωπικού.
Συμφωνήθηκε να μοιραστεί ανακοίνωση σε ασθενείς και συνοδούς για τον λόγο της στάσης εργασίας. Συμφωνήθηκε επίσης να σταλεί έγγραφο στην ΔΥΠΕ καθώς και σε Μέσα Ενημέρωσης και φορείς.
Συζητήθηκε το ενδεχόμενο επίσκεψης στη ΔΥΠΕ για την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Λόγω αδυναμίας των μελών κατά την αυριανή ημέρα δεν συμφωνήθηκε ραντεβού.
Για την έλλειψη προσωπικού στα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου, συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί γενική συνέλευση τον Ιανουάριο του νέου έτους, με σκοπό τις κινητοποιήσεις.
2ο Θέμα: Συμπαράσταση στο Σωματείο του Αττικού
Μετά από ψηφοφορία συμφωνήθηκε να σταλεί ανακοίνωση συμπαράστασης στο σωματείο του Αττικού για το εσωτερικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Κατά την ψηφοφορία υπεύθυνο της ανακοίνωση συμπαράστασης τάχθηκαν 7 μέλη και δύο μέλη ψήφισαν λευκό. Λευκό ψήφισαν, η Προκόπη Σωτηρία και η Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, αιτιολογώντας την ψήφο τους, θεωρώντας το εσωτερικό πρόβλημα του σωματείου.
3ο Θέμα: Στάση Εργασίας 10/12/18
Μετά από διαλογική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψιν τη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ίδια ημέρα από τις 11πμ ως τις 3μμ, συμφωνήθηκε να προκηρυχθεί Σταρ στάση εργασίας για την ίδια ώρα συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η συνεργασία πρωτοβάθμιων σωματείων.
4ο Θέμα: Εκλογή Προεδρείου
Σε ερώτηση του κυρίου Τσολάκη αν θα γίνει η ψηφοφορία για προεδρείο η αγωνιστική συσπείρωση καθώς και η ανεξάρτητη κίνηση απάντησαν όχι.
Ο κύριος Τσολάκης είπε πως έχει τεθεί μία πρόταση για ψηφοφορία εδώ και αρκετό καιρό και δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.
Σε ερώτηση της κυρίας Προκόπη ποια είναι η πρόταση ο κ Τσολάκης επανέλαβε την πρόταση η οποία είχε ειπωθεί σε προηγούμενα διοικητικά συμβούλια.
Σε μία προσπάθεια να οριστεί διοικητικό συμβούλιο μόνο για εκλογή προεδρείου δεν μπόρεσε να συμφωνηθεί νέα ημερομηνία.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

Τα Παρόντα Μέλη



1.Συρετίδης Σπύρος:

2.Σακκά Μαρία:

3.Μπουγιούκας Γεώργιος:

4.Προκόπη Σωτηρία:

5.Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

6.Κοσμοπούλου Όλγα:

7.Χάιδος Νικόλαος:

8.Τσολάκης Ιωάννης:



9.Βενιέρης Μαρίνος:





Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 3/12/2018



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Απόντες: Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα
1ο Θέμα: Σύσκεψη στον Ευαγγελισμό
Μας ενημέρωσε η Κα Κοσμοπούλου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως είχε προγραμματιστεί, από πρωτοβάθμια Σωματεία. Στην σύσκεψη ήταν παρόντες από το δικό μας ΔΣ η Κα Σακκά και η Κα Κοσμοπούλου. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε Παναττική Στάση Εργασίας κατά των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας, για την Δευτέρα 10/12/2018 και ώρα 12:00-15:00, συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς την Βουλή. Κάλεσε το ΔΣ να ψηφίσει την Στάση Εργασίας. Η στάση εργασίας ψηφίστηκε ομόφωνα. Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση και να δημοσιοποιηθεί η στάση εργασίας.
2ο Θέμα: Παρουσίαση από την Κα Σ.Α της έλλειψης προσωπικού στο τμήμα της
Η Κα Σ.Α , Προϊσταμένη της Πνευμονολογικής Κλινικής, μας παρουσίασε το έντονο και σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει στην κλινική της. Μας είπε πως για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το τμήμα της χρειάζεται άλλα 4 άτομα τουλάχιστον. Μας ανέφερε πως οφείλει τουλάχιστον 50 ρεπό στο προσωπικό. Τα μέλη του ΔΣ απάντησαν στην Κα Σαματά πως εντάσσεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλο το νοσοκομείο σχετικά με την έλλειψη προσωπικού. Επίσης της αναφέρθηκε πως ετοιμάζεται κινητοποίηση σχετικά με το θέμα αυτό.
3ο Θέμα: Σύνθεση Προεδρείου
Ρώτησε ο Κος Τσολάκης με ποιο τρόπο θέλουν τα μέλη να γίνει η ψηφοφορία.
Ο Κος Ίντας ζήτησε να σταλούν στα μέλη τα ηχογραφημένα πρακτικά και μετά να γίνει ψηφοφορία .
Η Κα Προκόπη ρώτησε τον Κο Τσολάκη τι ακριβώς ψηφίσαμε στην συνεδρίαση της 26/11/18.
Ο Κος Τσολάκης απάντησε πως αυτό που ψηφίστηκε ήταν να κάνουν Προεδρείο οι παρατάξεις ΑΡ.Σ.Υ και ΥΓ.Ε.Ι.Α και να μείνει κενή η θέση του Ειδικού Γραμματέα.
Η Κα Προκόπη είπε, πως τελικά συμφωνείτε πως δεν ψηφίσαμε ονόματα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, πως εννοείται ότι δεν ψηφίσαμε ονόματα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, ότι ήταν λάθος η διαδικασία.
Η Κα Σακκά είπε, ότι εγώ είχα πολύ καθαρό τι κάναμε, ήταν λάθος αλλά ήθελα να δω τι θα βγει και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Επί της ουσίας θέλετε να πετάξετε όλους τους υπόλοιπους και να κάνετε ένα Προεδρείο μόνοι σας. Πέρασε αυτή η πρόταση, έγινε μυστικά όμως . Αυτό είναι λάθος διαδικασία.
Ο Κος Τσολάκης είπε, τα λάθη ήταν δύο πρώτον γιατί μπήκαμε στην διαδικασία να ψηφίσουμε για την δυνατότητα δύο παρατάξεων να σχηματίσουν Προεδρείο.
Η Κα Προκόπη είπε πως όταν δεν είναι πλήρες το Προεδρείο τότε πρέπει να γίνει ψηφοφορία.
Ο Κος Τσολάκης είπε έγινε το ίδιο πράγμα με μία παράταξη στο προηγούμενο ΔΣ και η ψηφοφορία έγινε με ονόματα.
Η Κα Προκόπη είπε, πως στο προηγούμενο ΔΣ συμφωνήσαμε όλοι να βγει Προεδρείο από μια παράταξη με κενή την θέση του Ειδικού Γραμματέα, μετά από 3-4 άκαρπες συνεδριάσεις, αλλά δεν το βάλαμε σε ψηφοφορία. Βλέπω από την απομαγνητοφώνηση εκείνης της συνεδρίασης ότι ο Κος Χάιδος λέει συμφωνώ με την ψηφοφορία που πρότεινα. Επίσης η απομαγνητοφώνηση λέει πως η Κα Καλογερόγιαννη είπε να μην μπει σε ψηφοφορία, γιατί αν μπει θα είναι σαν να ακυρώνουμε την πρόταση μας.
Ο Κος Χάιδος είπε, εγώ λέω ότι συμφωνώ να γίνει η ψηφοφορία και οι δύο παρατάξεις να ορίσουν τις θέσεις μετά.
Ο Κος Τσολάκης είπε, από εδώ και πέρα τι κάνουμε;
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, θα κάνω μια έκκληση να είμαστε όλοι λίγο πιο συγκρατημένοι. Με δεδομένο ότι δεν συμφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα, αλλά παρ' όλα αυτά ο Σύλλογος πρέπει και να υπάρχει και να δουλέψει. Δεν είναι πρόθεση κανενός να ρίξει λάσπη σε κανέναν ασχέτως αν τσακωθούμε κιόλας.
Η Κα Προκόπη είπε, κάποιοι πιστεύουν ότι ψηφίσαμε ονόματα και κάποιοι όχι.
Ο Κος Τσολάκης είπε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ψηφίσαμε ονόματα. Υπήρχε μια πρόταση που κατατέθηκε και μια άλλη που ψηφίστηκε. Αυτό δεν είναι λάθος διαδικασία;
Η Κα Προκόπη είπε, γενικώς ήταν ένα λάθος.
Ο Κος Τσολάκης είπε, η πρόταση που κατατέθηκε ήταν μια πρόταση με ονόματα και αυτό που ψηφίστηκε ήταν κάτι άλλο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε ονόματα.
Ο Κος Ίντας είπε, η διαδικασία ήταν λάθος ή ελλιπής και έχει αναγνωριστεί από όλους, επειδή αρχείο απομαγνητοφώνηση δεν έχουμε και το έχουμε ζητήσει, επειδή η πρόταση ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη και επειδή εγώ κατέθεσα μια πρόταση και ζήτησα να ψηφιστεί και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί, εγώ ξεκάθαρα ζητάω επανάληψη της διαδικασίας.
Ο Κος Τσολάκης είπε, να κατέβει η πρόταση με τα συγκεκριμένα ονόματα να το λήξουμε.
Ο Κος Ίντας είπε, να το βάλουμε στο ΔΣ της Τετάρτης. Να εφαρμόσουμε ότι λέει το καταστατικό να μην μπορεί να αμφισβητηθεί τίποτα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, σήμερα να ψηφιστεί.  Καταθέτεις εσύ μια πρόταση με ονόματα για να ψηφιστεί, καταθέτουμε εμείς μια πρόταση με ονόματα για να ψηφιστεί και τελειώνουμε.
Η Κα Σακκά είπε, τι ονόματα θα βάλει η κάθε παράταξη είναι δικό της θέμα. Το θέμα είναι δέχεστε να κάνουμε Προεδρείο από όλους  μας και να τελειώνουμε;
Ο Κος Τσολάκης είπε, είπαμε όχι.
Η Κα Σακκά είπε, Κατά την γνώμη μου η διαδικασία ήταν λάθος, έπρεπε να γίνει φανερή ψηφοφορία για το αν συμφωνούμε με την συνεργασία των δύο παρατάξεων, το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν άλλο και μετά προχωράμε σε μυστική ψηφοφορία με τα ονόματα.
Απευθυνόμενος στον Κο Τσολάκη είπε, δεν είναι προσωπικό ότι δεν θέλω να είσαι Πρόεδρος, μακάρι να γινόταν να είσαι αλλά δεν γίνεται.
Ο Κος Τσολάκης απάντησε , δεν είναι το ζόρι μου να είμαι Πρόεδρος.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αναλογικό Προεδρείο, αυτή είναι η άποψη μας. Σας πρότεινα λοιπόν να ψηφίσετε αναλογικό Προεδρείο αφήνοντας κενές τις θέσεις των παρατάξεων που διαφωνούν και σε δεύτερο χρόνο να γίνει δεύτερος κύκλος για ταμία. Από κει και πέρα προτείνω σήμερα να κάνουμε ψηφοφορία με ονόματα.
Ο Κος Μπουγιούκας είπε, η πρόταση της Κας Κοσμοπούλου δεν είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό γιατί δεν είναι όλες οι παρατάξεις.
Ο Κος Τσολάκης ρώτησε, τι προϋποθέτει το αναλογικό αντιπροσωπευτικό;
Ο Κος Μπουγιούκας απάντησε, την συμφωνία όλων.
Ο Κος Τσολάκης είπε, αυτό δεν υπάρχει.
Η Κα Σακκά είπε, να κάνουμε μια υποχώρηση όλοι και να βγει Προεδρείο.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, εκ του αποτελέσματος φαίνεται, πως καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να πείσει ούτε να πιέσει την άλλη να κάνει το δικό της, για τον λόγο αυτό προτείνω ψηφοφορία με ονόματα.
Η Κα Σακκά είπε, την πρόταση σου επαναλαμβάνεις.
Η Κα Προκόπη είπε, εκ αποτελέσματος φαίνεται ότι η μυστική ψηφοφορία έβγαλε αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε αν έμπαινε και το αναλογικό αντιπροσωπευτικό σε μία μυστική ψηφοφορία μπορεί πάλι να είχαμε αποτελέσματα που δεν τα  περιμένουμε.
Ο Κος Τσολάκης είπε, το είπα και την προηγούμενη φορά αν η πλειοψηφία έβγαζε αυτό φαίνεται από τα πράγματα ότι θέλει αναλογικό αντιπροσωπευτικό υποχρεώνομαι εγώ που δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιο προεδρείο;
Η Κα Προκόπη απάντησε, σαφώς και όχι.
Ο Κος Τσολάκης είπε, λέμε δηλαδή ότι ενώ ήταν λάθος ότι μπήκε σε μυστική ψηφοφορία την προηγούμενη φορά για τις δύο παρατάξεις να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος για το αναλογικό αντιπροσωπευτικό.
Η Κα Προκόπη είπε, βλέπεις ότι εσύ σαν παράταξη λες ότι δεν συμφωνώ σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό και μπορεί στη μυστική να βγάλεις συμφωνώ.
Η Κα Σακκά είπε, εγώ δεν συνηγορώ σε αυτό για να είμαι καθαρή να το ξέρετε.
Η Κα Προκόπη είπε, στο τέλος διαπιστώνεται ότι η μυστική ψηφοφορία έβγαλε Πρόεδρο κάπως έτσι το έγραψες ενώ ψηφίσαμε κάτι άλλο.
Ο Κος Τσολάκης είπε, η διαφορά είναι ότι στην προηγούμενη πρόταση υπήρχε πρόταση για μυστική ψηφοφορία με συγκεκριμένα ονόματα. Ότι δεν την κάναμε ήτανε λάθος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό που έγινε έγινε να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, έχω κάνει δύο προτάσεις Η μία είναι αφού συμφωνείτε για αναλογικό αντιπροσωπευτικό αφήστε κενές τις θέσεις αυτών που διαφωνούν και η άλλη είναι να μπούνε σε ψηφοφορία ξεχωριστά τα ονόματα για κάθε θέση ποιοι θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα.
Ο Κος Χάιδος είπε, υπάρχει μία πρόταση με συγκεκριμένα ονόματα αυτή πρέπει να ψηφιστεί και αν υπάρχει άλλη πρόταση από κάποιον άλλον να μπει στο τραπέζι.
Ομιλία από πολλές φωνές στην αίθουσα.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, απλώς δεν αλλάζουμε άποψη.
Ο Κος Τσολάκης είπε, δεν χρειάζεται κανείς να αλλάξει άποψη. Εσείς προτείνετε αναλογικό αντιπροσωπευτικό το οποίο προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων ωραία  από την στιγμή που δεν συμμετέχουν δύο παρατάξεις δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό. Άρα τι ακριβώς θέλετε να ψηφίσουμε.
Ο Κος Μπουγιούκας είπε, αυτό που βάζουμε εμείς για αναλογικό αντιπροσωπευτικό το υποστηρίζουν και οι παρατάξεις που εκπροσωπούν η Κα Προκοπή και ο Κος Ίντας;
Ο Κος Ίντας είπε, αυτό εγώ το πρότεινα πρώτος.
Η Κα Προκόπη είπε, το πρότεινες αλλά από την ψηφοφορία φάνηκε ότι δεν συμφωνούσαν οι υπόλοιποι της παράταξης σου.
Η Κα Προκόπη είπε, επειδή όλοι θέλουμε να λειτουργήσει ο σύλλογος το πρόβλημα με το προεδρείο είναι το οικονομικό  και την τράπεζα, μήπως βρούμε έναν τρόπο να ξεμπλοκάρουμε το λογαριασμό και να το λύσουμε. Απευθυνόμενη στην κυρία Κοσμοπούλου είπε όπως έκανε ΕΙΝΑΠ να κάνει της αναλήψεις ο προεδρεύων και μετά να κάνουμε ένα e-banking και να κάνουμε Ανάληψη των χρημάτων. Να μεταφέρουμε τα χρήματα σε έναν λογαριασμό και να είμαστε συνδικαιούχοι και οι έντεκα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, η τράπεζα δεν θα σου απαντήσει αν γίνεται θα πρέπει πρώτα το αίτημα να πάει στη νομική υπηρεσία και να απαντήσει η νομική υπηρεσία.
Η Κα Σακκά πρότεινε να βάλουμε δικηγόρο.
Ο Κος Ίντας πρότεινε να πάει αντιπροσωπεία στην τράπεζα.
Η Κα Κοσμοπούλου ρώτησε, δηλαδή δεν ψηφίζουμε τώρα ; γιατί; ειλικρινά αυτό το πράγμα δεν το κατανοώ.
Ο Κος Τσολάκης είπε, και ούτε πρόκειται.
Η Κα Προκόπη είπε, εγώ είμαι σίγουρη τι ψήφισα την προηγούμενη φορά.
Ο Κος Τσολάκης είπε, αρνείστε να ψηφίσετε μία πρόταση η οποία έχει κατατεθεί. Υπάρχει μία πρόταση η οποία δεν έχει ψηφιστεί και την αποκλείεται εκ των προτέρων. Επειδή λοιπόν εγώ δεν μπορώ αυτά τα μεσοβέζικα καταθέτω μία συγκεκριμένη πρόταση.
Η Κα Προκόπη είπε, ποια πρόταση για πες την πάλι.
Ο Κος Τσολάκης είπε, πρόεδρος Τσολάκης, αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, γραμματέας Χάιδος, ταμίας Βενιέρης. Συμφωνείτε να ψηφιστεί;
Ο Κος Μπουγιούκας είπε, αν ψηφίσουμε εμείς λευκό και ψηφιστεί μεταξύ σας δεν βγαίνει πρόεδρος;
Ο Κος Τσολάκης είπε, αν τα υπέρ είναι περισσότερα από τα κατά βγαίνει προεδρείο. Αν τα κατά είναι περισσότερα από τα υπέρ δεν βγαίνει προεδρείο.
Η Κα Προκόπη είπε, δεν είναι θέμα προσώπων.
Η Κα Σακκά επανέλαβε δεν είναι θέμα προσώπων.
Ο Κος Τσολάκης είπε, δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πρέπει να ψηφιστούν πρόσωπα. Μπορούμε να παίζουμε επ' αόριστο.
Η Κα Καλογερόγιαννη ρωτάει, ισχύει η προηγούμενη απόφαση ή δεν ισχύει;
Ο Κος Τσολάκης απάντησε, σαφώς και ισχύει.
Ο Κος Ίντας είπε, όχι δεν ισχύει.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε δεν έχω δικαίωμα βάσει του καταστατικού να βάλω για Πρόεδρος;
Όλα τα μέλη είπαν έχεις.
Ωραία ο Κος Τσολάκης βάζει για Πρόεδρος εγώ βάζω για Αντιπρόεδρος, ποιος μπορεί να μου το απαγορεύσει;
Η Κα Σακκά είπε, κανένας.

Μπήκε το προσωπικό της τραπεζαρίας και διακόπηκε η συζήτηση για το προεδρείο.
3ο Θέμα: Έλλειψη προσωπικού τραπεζοκόμων
Μας μίλησε το προσωπικό της τραπεζαρίας τραπεζοκόμοι και είπανε ότι τους υποσχέθηκε ο Διοικητής ότι θα φέρει κέτερινγκ για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και ζήτησε από αυτούς να κάνουν υπομονή μία εβδομάδα. επίσης μας ανέφεραν τους κοινοποίησε έγγραφο το οποίο αποφασίζει την ανάκληση των αδειών και το ρεπό του προσωπικού τραπεζοκόμων και πως το μαγειρείο θα παρασκευάζει μόνο ένα φαγητό και θα χρησιμοποιούνται πλαστικά πιάτα και ποτήρια. Ανέφεραν επίσης ότι δουλεύουν πάνω από 20 μέρες χωρίς ρεπό.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να ανέβουμε στον Διοικητή μαζί με τους εργαζόμενους και να ζητήσουμε άμεση λύση του προβλήματος.
Στην συνάντηση με τον Διοικητή δεν δόθηκε συγκεκριμένη άμεση λύση στο θέμα και μας είπε πως θα απευθυνθεί στην ΔΥΠΕ για λύση.
Το θέμα συμφωνήθηκε να συζητηθεί εκ νέου στο ΔΣ της 5/12/2018.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης


Τα Παρόντα μέλη

Ίντας Γεώργιος:

Σακκά Μαρία:

Μπουγιούκας Γεώργιος:

Προκόπη Σωτηρία:

Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

Κοσμοπούλου Όλγα:

Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος:













Πρακτικά Έκτακτου ΔΣ της 28-11-18 Θέμα: Σύνθεση Προεδρείου



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Μπουγιούκας Γεώργιος, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Σακκά Μαρία, Προκόπη Σωτηρία
Θέμα: Σύνθεση Προεδρείου
Τσολάκης: Πες τε μου πως θέλετε να ψηφίσουμε, για να μην έχουμε παρατράγουδα. Έχω κόψει χαρτάκια Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας.
Μπουγιούκας: Βάζουμε σταυρό
Τσολάκης: Αυτός που ψηφίζει κατά πως ψηφίζει;
Καλογερόγιαννη: τι κατά;
Κοσμοπούλου: οποίος είναι υπέρ βάζει το χαρτάκι με το όνομα, οποίος θέλει λευκό βάζει λευκό χαρτάκι και θα φτιάξουμε χαρτάκι με την λέξη κατά για να το βάλει αυτός που καταψηφίζει.
Τσολάκης: πραγματικά με προβληματίζεται παρά πολύ. Να κάνουμε κάτι απλό αυτός που ψηφίζει υπέρ βάζει σταυρό δίπλα στο όνομα, αυτός που ψηφίζει κατά βάζει παύλα και αυτός που ψηφίζει λευκό βάζει το λευκό χαρτάκι.
Καλογερόγιαννη: η διαφορά του λευκού με το κατά ποια είναι;
Ίντας: με το λευκό τους το γυρνάς υπέρ τους
Οχλαγωγία και φωνές στην αίθουσα
Καλογερόγιαννη: υπάρχει το κατά;
Μοδινού: μήπως πρέπει να περιμένουμε αυτούς που απουσιάζουν;
Κοσμοπούλου: η Προκόπη έχει άδεια και έχει πρόβλημα με τον μπαμπά της και η Σακκά λόγω απεργίας των Μέσων μεταφοράς δεν μπορεί να έρθει.
Μοδινού: την προηγούμενη φορά ψηφίσαμε 11 σήμερα γιατί να ψηφίσουμε 9; Εγώ δεν έκανα ανταλλαγή email , άλλοι κάνανε και θα έπρεπε να είναι εδώ.
Ίντας: να γίνει ψηφοφορία στο επόμενο
Κοσμοπούλου: έχουμε απαρτία και πρέπει να συνεχίσουμε
Βενιέρης: εγώ έχω άδεια δεν μπορώ να έρχομαι κάθε μέρα εδώ
Ίντας: θα ξανάρθεις
Καλογερόγιαννη : η Ρούλα δεν έχει πρόβλημα να ψηφίσει τηλεφωνικά, αν το δέχεστε.
Μοιράστηκαν τα χαρτιά και από τα 9 μπήκαν στο τραπέζι τα 6
Ίντας: υπάρχουν ερωτηματικά για το τι ψηφίζουμε. Και την προηγούμενη φορά ψηφίσαμε και όλοι κατάλαβαν ότι ψήφισαν κάτι διαφορετικό και μετά έγινε ανταλλαγή email μέχρι αργά . Να λύσουμε τα ερωτηματικά και μετά να ψηφίσουμε.
Τσολάκης: δεν υπάρχουν ερωτηματικά ψηφίζουμε ονόματα και αν νομίζετε ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε την ψηφοφορία να το ψηφίσουμε. Πόσοι είναι υπέρ του να συνεχιστεί η ψηφοφορία;
Ψήφισαν 5 υπέρ, 1 κατά, 3 λευκά. Υπέρ ψήφισαν Καλογερόγιαννη, Κοσμοπούλου, Χάιδος, Τσολάκης, Βενιέρης. Κατά ψήφισε ο Ίντας. Οι υπόλοιποι 3 λευκό.
Ίντας: εγώ αποχωρώ
Κοσμοπούλου: συνεχίζουμε την διαδικασία, έχουμε απαρτία. Ο καθένας δικαιούται να αποχωρήσει από μια διαδικασία.
Μοδινού: εγώ θέλω να το συζητήσουμε, υπήρχε μια συγκεκριμένη διαδικασία την προηγούμενη φορά με συγκεκριμένα ονόματα για τις θέσεις και ψηφίσαμε Προεδρείο, εγώ αυτό κατάλαβα.
Χάιδος: αυτό έγινε
Καλογερόγιαννη: όχι δεν έγινε αυτό
Μοδινού: δηλαδή εγώ κατάλαβα άλλο, είμαι χαζή
Τσολάκης: όχι δεν είσαι χαζή, ήταν λάθος η διαδικασία για αυτό ο καθένας κατάλαβε διαφορετικά πράγματα. Υπήρχε μια συγκεκριμένη πρόταση από την παράταξη ΑΡΣΥ και ΥΓΕΙΑ με συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε συγκεκριμένες θέσεις. Όταν έγραψα τα ονόματα είπε η Ρούλα, εγώ ονόματα δεν ψηφίζω.
Μοδινού: ψήφισε όμως
Τσολάκης: όχι δεν ψήφισε ονόματα, ψήφισε συμφωνώ ή διαφωνώ . Αυτό επιλέχθηκε να ψηφιστεί και αυτήν την επιλογή την υποστήριξε και η Ανεξάρτητη Κίνηση και η Αγωνιστική Συσπείρωση και ο Ίντας.
Χάιδος: και ψηφίστηκε με 6-5
Καλογερόγιαννη: όχι τα συγκεκριμένα ονόματα, αλλά το να σχηματίσουν Προεδρείο οι δύο παρατάξεις.
Κοσμοπούλου: σε αυτό δεν θέλαμε την γνώμη κανενός.
Τσολάκης: για αυτό λέω πως ήταν λάθος η διαδικασία
Κοσμοπούλου: παρόλα αυτά εμείς δεχόμαστε να ξαναμπούμε στην ψηφοφορία κατά άτομο. Και να σας πω τι σημαίνει υπέρ, κατά και λευκό γιατί κάνετε πως δεν ξέρετε. Την προηγούμενη φορά που είχε βάλει υποψήφιος ο Σπύρος εγώ ήθελα να ψηφίσω κατά, αλλά ψήφισα λευκό γιατί δεν ήθελα να πληγώσω τον Σπύρο και μετρήθηκαν τα υπέρ και βγήκε.
Μοδινού: εγώ θέλω να είναι όλοι για να ψηφίσω.
Τσολάκης: ποιοι μείνανε να ψηφίσουν, η Μοδινού και ο Συρετίδης.
Μπουγιούκας: γιατί δεν βάλαμε όλα τα ονόματα σε ένα χαρτί και να γράψουμε +ή- να τελειώνουμε;
Τσολάκης: θέλετε να με τρελάνετε, όταν το είπα και το έφτιαξα την προηγούμενη φορά πέσατε να με φάτε.
Μοδινού: να ρωτήσω κάτι; Να ψηφίσουμε όταν θα είμαστε όλοι μαζί;
Τσολάκης: να το τελειώσουμε σήμερα. Στο προηγούμενο ΔΣ δόθηκε σε δύο παρατάξεις η ψήφος να σχηματίσουν Προεδρείο και τώρα μπαίνουμε στην ψηφοφορία των ονομάτων.
Κοσμοπούλου: για λόγους καταστατικούς πρέπει να γίνει αυτό
Μοδινού: αφού ψηφίσαμε την προηγούμενη φορά γιατί να ψηφίσουμε πάλι; Επειδή είμαστε και μια παράταξη θέλω να είναι όλοι εδώ για να ψηφίσουμε.
Ζητήσανε ο κος Συρετίδης και η κα Μοδινού να συσκεφθούν για δύο λεπτά. Μετά από δέκα λεπτά ο Κος Συρετίδης μας ανακοίνωσε ότι αποχωρούν αυτός και η Κα Μοδινού από την ψηφοφορία.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Κος Μπουγιούκας μίλησε τηλεφωνικά με την Κα Σακκά και μας δήλωσε ότι αποχωρεί και αυτός.
Κατόπιν τούτου το σώμα δεν είχε απαρτία καθώς παρέμειναν 5 μέλη και λύθηκε η συνεδρίαση με την συμφωνία προσπάθειας νέας συνεδρίασης την Δευτέρα 3/12/2018.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

Τα παρόντα Μέλη

Ίντας Γεώργιος:
Συρετίδης Σπύρος:
 Μοδινού Όλγα:
Μπουγιούκας Γεώργιος:
Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:
Κοσμοπούλου Όλγα:
Χάιδος Νικόλαος:
Τσολάκης Ιωάννης:
Βενιέρης Μαρίνος




Πρακτικά έκτακτου ΔΣ της 26-11-2018 Θέμα: Σύσταση Προεδρείου


Πρακτικά έκτακτου ΔΣ της 26-11-2018
Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος.
Θέμα: Σύσταση Προεδρείου
Ίντας: εμείς εμμένουμε στην πρότασή μας σύμφωνα με τις ψήφους που έχει πάρει ο καθένας να πάρει τη θέση που του αναλογεί.
Σακκά: άλλαξε κανείς θέση;
Μοδινού: εγώ θα ήθελα να ακούσω και τις υπόλοιπες προτάσεις
Κοσμοπούλου: εμείς θέση αρχής δεν έχουμε αλλάξει. Οπότε περιμένουμε και από σας να μας πείτε αν έχετε κάποια εναλλακτική λύση να λειτουργήσει ο σύλλογος αλλιώς δεν γίνεται .
Τσολάκης: απευθυνόμενος στην αγωνιστική Συσπείρωση μιλάτε εσείς
Σακκά: εμμένουμε στη θέση μας
Τσολάκης: θα μπορούσατε να είχατε αλλάξει θέση
Σακκά όχι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει θέση
Προκόπη: εμείς προτείνουμε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο γιατί θεωρούμε ότι είναι το πιο δημοκρατικό, ειδικά σε αυτόν τον Σύλλογο που είμαστε όλοι μέσα. Δηλαδή ο καθένας παίρνει μία θέση αυτή που του αναλογεί, έχω μία ένσταση εκεί με τον γραμματέα και τα λοιπά
Ίντας: εντάξει μπορεί να γίνει και κάποια αλλαγή άμα το συμφωνήσουμε
Κοσμοπούλου: μισό λεπτό, Εδώ υπάρχει το εξής, εσείς έχετε την πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό στο οποίο δύο παρατάξεις δεν θέλουν να συμμετέχουν και το έχουν δηλώσει, άρα δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό. Άλλη πρόταση έχετε?
Σακκά: εγώ τουλάχιστον όχι
Κοσμοπούλου: περιμένουμε να ακούσουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Σακκά: δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Άλλη πρόταση είναι  κάποιοι να κάνουμε προεδρείο πράγμα που δεν υφίσταται, δεν υπάρχει Δηλαδή στο τραπέζι.
Τσολάκης: οπότε εμμένουν όλοι στην ίδια πρόταση.
Κοσμοπούλου: κοίταξε να δεις εγώ έχω επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σενάριο, στα πλαίσια της πρότασης μου. Όπου εμείς είχαμε πει πώς για συγκεκριμένους λόγους δεν θέλουμε τις παρατάξεις που συμμετείχαν στα προηγούμενα προεδρεία. Και ζητάμε ένα λειτουργικό προεδρείο, παρατηρώντας και τι γίνεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ποιος πραγματικά κρατάει το σύλλογο. Εγώ έχω επεξεργαστεί ένα σχέδιο βάσει του οποίου μπορώ να προτείνω, για πρόεδρο τον Τσολάκη και από κει και πέρα καλώ και την αγωνιστική συσπείρωση να βοηθήσει σε αυτό. Επίσης θα μπορούσα να προτείνω σαν γραμματέα τον Χάιδο και από κει και πέρα το συζητάμε. Αυτή είναι η εναλλακτική που έχω επεξεργαστεί.
Σακκά: ίδια πρόταση είναι Όλγα για να μην κοροϊδευόμαστε
Ίντας: καταγράψτε αυτή την πρόταση
Τσολάκης: έχει καταγραφεί η πρόταση
Προκόπη: ίδια πρόταση είναι να συμμετέχουν οι τρεις παρατάξεις
Τσολάκης: να συμπληρώσω Λοιπόν την πρόταση της Όλγας από τη στιγμή που δεν συμφωνεί η αγωνιστική συσπείρωση να συμμετέχει στο προεδρείο, συμπληρώνοντας την πρόταση της Όλγας προτείνω αντιπρόεδρο την κυρία Κοσμοπούλου και ταμία τον κύριο Βενιέρη
Σακκά: Άρα λοιπόν οι δύο παρατάξεις να κάνουν προεδρείο
Τσολάκης: ναι
Κοσμοπούλου: σας θυμίζω είχε γίνει και την προηγούμενη περίοδο και ήταν μία παράταξη που είχε αναλάβει το προεδρείο
Ίντας: Να ψηφιστούν και οι δύο προτάσεις πρώτη Η δικιά μου δεύτερη της Κοσμοπούλου
Μοδινού: συγνώμη να κάνω μία ερώτηση ήρθαμε εδώ για να βγάλουμε προεδρείου έτσι δεν είναι;
Ίντας: δεν θα βγάλουμε προεδρείο
Σακκά: δεν θα βγάλουμε προεδρείο
Συρετίδης: Παιδιά εγώ πρέπει να πάρω τα χρήματά μου, ποιος θα βγει δεν με νοιάζει, Αρκεί να δουλέψει για το σύλλογο και εγώ θέλω να πάρω τα λεφτά μου
Ίντας: έκανες βλακεία που τα ‘δωσες
Συρετίδης: εγώ όταν είδα ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές βοήθησα, ανθρώπινο νομίζω, οι υπόλοιποι φύγατε
Σακκά: έλυσε ένα πρόβλημα του συλλόγου
Συρετίδης: καίγομαι
Τσολάκης: υπάρχει πρόταση
Συρετίδης: εγώ θέλω τα λεφτά μου θέλω να κάνω τη δουλειά μου σαν πατέρας θέλω να τακτοποιήσω τα παιδιά μου είμαστε 11 άτομα να βάλετε χρήματα όλοι και να πάρω τα λεφτά μου
Κοσμοπούλου: μπορώ να έχω το λόγο σε αυτό έχω μία πρόταση επειδή ο Σπύρος έχει δίκιο προτείνω να καταμεριστεί το ποσό / 11
Τσολάκης: να μπούμε στη διαδικασία;
Μπουγιούκας: δεν θα μας καθορίσει τράπεζα αν θα βγάλουμε Προεδρείο ή δεν θα βγάλουμε . Είναι πρωτόγνωρο; είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν βγάζει προεδρείο;
Τσολάκης: να αποκλείσουμε πρώτα ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε προεδρείο και μετά να δούμε τι πρέπει να κάνουμε; Οι προτάσεις είναι 2. Μία πρόταση είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Και από τη στιγμή που απέχουν δύο παρατάξεις δεν έχει εφαρμογή. Η άλλη πρόταση είναι αυτή που βάζει η κυρία Κοσμοπούλου και συμπληρωματικά εγώ. Η οποία περιλαμβάνει δημιουργία προεδρείου με την εξής σύνθεση: πρόεδρος Τσολάκης, αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, γραμματέας Χάιδος, ταμίας Βενιέρης. Αυτή η πρόταση να μπει σε ψηφοφορία. Είναι σωστό; κάνω κάτι λάθος;
Σακκά: όχι είναι πρόταση να μπει.
Ίντας: εφόσον υπάρχουν δύο προτάσεις να μπούνε και οι δύο σε ψηφοφορία.
Σακκά: συμφωνώ να μπούνε και οι δύο προτάσεις σε ψηφοφορία.
Τσολάκης: ποια είναι η πρώτη πρόταση?
Σακκά: αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο
Τσολάκης: για να ισχύει αυτή η πρόταση προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων και από τη στιγμή που δύο παρατάξεις δεν συμφωνούν δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Κοσμοπούλου: από την ώρα που δύο παρατάξεις δεν μπαίνουν σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό με συμμετοχή όλων. Είτε θα πρέπει να τροποποιήσετε την πρότασή σας και να πείτε αναλογικό αντιπροσωπευτικό με κενές τις θέσεις που αντιστοιχούν στις δύο παρατάξεις, είτε θα πρέπει να φτιάξετε μία άλλη πρόταση
Σακκά: άρα δεν θα κάνουμε προεδρείο ποτέ, καλό είναι αυτό
Ίντας: θα κάτσουμε εδώ να λέμε τα ίδια και τα ίδια;
Τσολάκης: Όχι δεν λέμε τα ίδια και τα ίδια
Σακκά: μην τρελαθούμε είναι διαφορετικό; τι είναι διαφορετικό;
Τσολάκης: να σου εξηγήσω Μαρία τη διαφορά
Σακκά: όχι δεν θέλω Γιάννη
Τσολάκης: νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αντίληψης, να το πω από την αρχή
Σακκά: όχι να μην το πεις από την αρχή αφού δεν σε καταλαβαίνω
Τσολάκης: μία χαρά με καταλαβαίνεις. Την πρώτη φορά η πρόταση της Κας Κοσμοπούλου περιελάβανε και την αγωνιστική Συσπείρωση στη δεύτερη πρόταση δεν περιλαμβάνεται η αγωνιστική Συσπείρωση.
Μπουγιούκας: δηλαδή να καταλάβω θα αποχωρήσουμε εμείς και θα ψηφίσετε μόνοι σας προεδρείο.
Τσολάκης: δεν μπορώ να σου πω βρε Γιώργο τι θα ψηφίσεις.
Σακκά: άντε να τη βάλεις σε ψηφοφορία
Ίντας: γιατί να απέχεις να μείνεις να ψηφίσεις υπέρ κατά λευκό ότι θέλεις.
Προκόπη: θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά πως η πρόταση που γίνεται είναι να μη συμμετέχουν συγκεκριμένες παρατάξεις στο προεδρείο.
Ίντας: και εγώ θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά.
Προκόπη: ποιο είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιείτε για να μη συμμετέχουν κάποιες παρατάξεις στο προεδρείο, θέλω να το ξανακούσω δεν το θυμάμαι.
Κοσμοπούλου: Να πω λοιπόν το επιχείρημα αρκεί να υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα. Θα επαναλάβω την αρχική πρόταση. Η αρχική πρόταση ήταν, με δεδομένο ότι η πρώτη παράταξη συμμετείχε στο προηγούμενο προεδρείο το οποίο εκτιμήσαμε ότι δεν βοήθησε το σύλλογο, θυμίζω τα τεράστια κενά στο τέλος, τα πρακτικά, το ταμείο, τα βιβλία το ένα το άλλο, δεν ήταν δημιουργικό . Δεύτερον υπάρχουν βαθιές διαφορές ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις που μας κάνουν να μην μπορούμε να φτιάξουμε ένα προγραμματικό προεδρείο. Όσον αφορά την παράταξη Εργαζόμενοι η θέση της σχετικά με την αξιολόγηση σαφώς και μετράει αρνητικά, όσον αφορά την Ανεξάρτητη Κίνηση, εμείς είμαστε αντικυβερνητικοί και σεις σαφώς και δεν είστε αντικυβερνητικοί και αυτό μετράει πάρα πολύ. Υπήρχαν όμως και λειτουργικά προβλήματα τις προηγούμενες περιόδους τα οποία είχαν να κάνουν με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τους ρόλους στην προεδρεία του συλλόγου.
Προκόπη: δεν χρειάζεται να κουράζεσαι διάβασε τι έχεις πει από τα πρακτικά στην πρώτη συνάντηση για προεδρείο. Διαβάζει από το βιβλίο πρακτικών «-Από την ΑΡ.Σ.Υ τοποθετήθηκε η Κα Κοσμοπούλου και είπε ότι η ΑΡΣΥ θα προτιμούσε να μπορεί να συσταθεί αγωνιστικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία. Προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει με την υπάρχουσα σύνθεση, δεδομένου ότι τη θέση της ΑΡΣΥ για λειτουργία του συλλόγου με συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό συνελεύσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) δεν την στηρίζει καμία άλλη παράταξη. Υπό τις δεδομένες συνθήκες η ΑΡΣΥ στηρίζει λύση με συνεργασία παρατάξεων για ένα λειτουργικό προεδρείο. Το προεδρείο στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο δεν βοήθησε να υπάρχει ένα λειτουργικό Προεδρείο. Πρότεινε δημιουργία προεδρείου με συνεργασία της ΑΡΣΥ, της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και της παράταξης ΥΓ.Ε.Ι.Α,  όχι σε προγραμματικό επίπεδο αλλά σε ένα λειτουργικό επίπεδο .»

Προκόπη: αγωνιστικό προεδρείο, το ρεζουμέ εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Κοσμόπουλου: όπως και να χει το σκεπτικό είναι πως δεν μπορούμε να έχουμε προγραμματικό προεδρείο αλλά θέλουμε λειτουργικό προεδρείο και τα προβλήματα λειτουργίας της προηγούμενης περιόδου τα επεσήμανα τώρα. Δεν τα λέω ούτε για να προσβληθούμε ούτε για να τσακωθούμε.
Προκόπη: δεν ξέρω γιατί τα λες, αλλά δεδομένης της λογικής ότι οι προηγούμενες συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων τουλάχιστον τα περισσότερα άτομα ήταν μέσα τουλάχιστον οι περισσότερες παρατάξεις δημιουργείται δηλαδή ήδη εκ των πραγμάτων ένα πρόβλημα.
Κοσμοπούλου: εγώ δεν ήμουνα σε προεδρείο.
Προκόπη: μιλάω για διοικητικό συμβούλιο. Λοιπόν βάλτε την πρόταση σας σε ψηφοφορία να τελειώνουμε.
Χάιδος: πως ψηφίζουμε;
Τσολάκης: με μυστική ψηφοφορία.
Ίντας: όλες οι ψηφοφορίες είναι μυστικές;
Τσολάκης: οι ψηφοφορίες για Προεδρείο είναι μυστικές, το λέει και το καταστατικό.
Ίντας: Θέλουμε 22 χαρτάκια 2 προτάσεις έχουμε.
Τσολάκης: μια πρόταση έχουμε για ψηφοφορία
Ίντας: εγώ βάζω και την δική μου σε ψηφοφορία και θέλω να ψηφιστεί
Τσολάκης: αν βάζεις πρόταση για σύσταση προεδρείου με τις παρατάξεις που συμφωνούν, να ψηφιστεί, αλλά αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί από τη στιγμή που διαφωνούν δύο παρατάξεις.
Χάιδος: άρα πρέπει να βάλεις πρόταση με συγκεκριμένα ονόματα
Ίντας: στον λόγο μου είμαι πολύ ξεκάθαρος.
Τσολάκης: για να ψηφιστεί η πρόταση θα πρέπει οι συμμετέχοντες στην πρόταση να έχουν αποδεχτεί τις θέσεις.
Κοσμοπούλου: για να βοηθήσω, στην ΕΙΝΑΠ που είχε γίνει το αντίστοιχο οι θέσεις των παρατάξεων που δεν συμφωνούσαν σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό μείνανε κενές. Επειδή ετοιμάζεσαι να γράψεις μία πρόταση στην οποία εμείς δεν αποδεχόμαστε καμία θέση.
Προκόπη: στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ψηφίστηκαν τέσσερις και όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν λευκό .
Τσολάκης: συμφωνούμε ότι πάμε στην ψήφιση μιας πρότασης;
Μπουγιούκας: δύο προτάσεις υπάρχουν
Τσολάκης: η μία πρόταση ποια είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό; αν δεν δέχονται κάποια άτομα να μπούνε σε αυτή την πρόταση δεν μπορεί να ψηφιστεί. Κάνω κάτι λάθος;
Κοσμοπούλου: εκτός αν αφήσεις τις αντίστοιχες θέσεις κενές.
Προκόπη αν διαφωνούν ας καταψηφίσουν τελικά
Τσολάκης: δηλαδή θέλετε να γίνει η ψηφοφορία για αναλογικό αντιπροσωπευτικό; Να κάνω λοιπόν μία υπόθεση εργασίας ότι αυτή η πρόταση παίρνει την πλειοψηφία, σημαίνει ότι υποχρεώνει σε αυτόν που δεν θέλει να συμμετέχει , να συμμετέχει στο προεδρείο;
Προκόπη: όχι βέβαια
Τσολάκης: το ότι διαφωνούμε φανερά δεν σας αρκεί χρειάζεται μυστική ψηφοφορία; Κάτι δεν καταλαβαίνω;
Μπουγιούκας: η διαφορετική πρόταση που έκανε τώρα η Όλγα είναι πρόεδρος εκείνος γραμματέας ο άλλος καλά τα λέω;
Χάιδος: η μυστική ψηφοφορία έχει να κάνει με τα αξιώματα εμείς δεν δεχόμαστε την πρόταση
Τσολάκης: αν πιστεύετε ότι έχει σημασία να ψηφίσουμε για αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με μυστική ψηφοφορία ενώ το καταψηφίζουμε φανερά, να το κάνουμε .
Ο Τσολάκης έφτιαξε 11 χαρτάκια τα οποία γράφανε τα ονόματα και τους ρόλους που ήταν προς ψήφιση, σύμφωνα με την πρόταση που διαμορφώθηκε από την κυρία Κοσμοπούλου και τον κύριο Τσολάκη δηλαδή: Πρόεδρος Τσολάκης, Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, Γραμματέας Χάιδος, Ταμίας Βενιέρης.
Σακκά: πιστεύεις πως η ψηφοφορία θα παίξει στα ονόματα; Για να συνεννοηθούμε.
Τσολάκης; για να συνεννοηθούμε λοιπόν το ένα προϋποθέτει τη συμφωνία όλων, το άλλο δεν προϋποθέτει συμφωνία όλων.
Καλογερόγιαννη: τη στιγμή που θα ψηφίσουμε ονόματα σημαίνει ότι φεύγουμε από τη θέση μας ότι θέλουμε αναλογικό αντιπροσωπευτικό.
Τσολάκης: θέλετε να μπούνε και οι δύο σε ψηφοφορία;
Σακκά: Νίκο για να σοβαρευτούμε λίγο εδώ μέσα
Χάιδος: τι θέλεις να πεις ότι δεν είμαστε σοβαροί;
Σακκά: αυτή τη στιγμή όχι
Χάιδος: εγώ είμαι σοβαρός πάρα πολύ σοβαρός
Σακκά: η πρώτη πρόταση προϋποθέτει ότι κάθε παράταξη αυτό που θα βάλεις στην θέση το έχει συζητήσει, δεν θα το λύσει εδώ σήμερα.
Τσολάκης: να θυμίσω λίγο τι είχε γίνει στο προηγούμενο Προεδρείο. Στο προηγούμενο λοιπόν Προεδρείο όλοι θέλανε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο πλην  από την πλειοψηφούσα παράταξη η οποία ήθελε να βγάλει προεδρείο μόνη της με συγκεκριμένα ονόματα τα οποία μπήκαν σε ψηφοφορία. Το αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν μπήκε σε ψηφοφορία και αυτό που μπήκε στην ψηφοφορία ήταν η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης με συγκεκριμένα ονόματα και ρόλους. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω; Έχει καμία διαφορά τώρα;
Σακκά: όχι δεν υπήρχαν ονόματα, αποφασίσατε ότι θα κάνετε προεδρείο και το ψηφίσατε μόνοι σας.
Τσολάκης: έγινε μυστική ψηφοφορία , η θετική ψήφος με την ψήφο είναι διαφορετικό.
Σακκά: δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη, θες να το βάλεις βάλτο λοιπόν να τελειώνουμε.
Μοδινού: δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση να τελειώνουμε;
Κοσμοπούλου: εγώ πιστεύω πως μπορούμε, εσείς οφείλετε να κάνετε την πρότασή σας γράφοντας αν όχι ονόματα τουλάχιστον παρατάξεις γράφοντας πρόεδρος από εκεί γραμματέας από εκεί, κάντε αυτή την πρόταση.
Ίντας: η πρώτη πρόταση που είχαμε αυτή ήταν
Κοσμοπούλου: άμα θέλετε να βοηθήσετε κάντε ξανά αυτή την πρόταση αφήνοντας κενές τις θέσεις που αναλογούν στις παρατάξεις που διαφωνούν.
Ίντας: αν βγάλουμε απέξω τις παρατάξεις που διαφωνούν δεν θα είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό, αυτομάτως εδώ διαφωνούμε.
Προκόπη: και εμείς διαφωνούμε
Κοσμοπούλου: δεν είμαστε ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο σωματείο που διαφωνούμε στον τρόπο συγκρότησης προεδρείου. Αλλιώς θα ήτανε γραμμένο στο καταστατικό ότι από την πρώτη παράταξη γίνεται πρόεδρος από τη δεύτερη αντιπρόεδρος και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο καταστατικό. Αφού δεν είναι γραμμένο αυτό στο καταστατικό δεν μπορώ να σας προτείνω εγώ λύση παραπάνω από αυτό που είδες σας έχω προτείνει. Νομίζω ότι προσπαθώ να βοηθήσω με αυτό που σας λέω.
Η κα Κοσμοπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο της ΕΙΝΑΠ για να ρωτήσει πώς λύσανε αυτοί το πρόβλημα με την τράπεζα.
Κοσμοπούλου: στην ΕΙΝΑΠ τότε είχανε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ο Προεδρεύων εξουσιοδοτήθηκε να κάνει τις συναλλαγές με την τράπεζα εκ μέρους του Συλλόγου. Πρέπει να το δεχτεί και η τράπεζα, η εθνική τότε το είχε δεχτεί. Αλλά το δέχτηκε για μικρό χρονικό διάστημα για δύο μήνες περίπου.
Προκόπη: να δώσουμε και εμείς εξουσιοδότηση στον προεδρεύων, να κάνουμε e banking και να μεταφέρουμε το ποσό να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη εδώ.
Τσολάκης: λοιπόν θα ψηφίσουμε την πρόταση; Δίπλα στο όνομα γράφουμε υπέρ, κατά ή λευκό.
Σακκά: εγώ δεν θέλω να το ψηφίσω αυτό, που φαίνεται ότι δεν θέλω να το ψηφίσω;
Τσολάκης: ψηφίζεις λευκό
Μπουγιούκας: που είναι το λευκό
Τσολάκης: γράφεις δίπλα στα ονόματα λευκό
Σακκά: είναι λάθος αυτό
Οχλαγωγία στην αίθουσα και φωνές από πολλά άτομα
Τσολάκης: κάντε ότι θέλετε
Ο Κος Χάιδος μοίρασε λευκά χαρτάκια
Σακκά: πολύ ωραία
Προκόπη: με τα λευκά είχε βγει το προηγούμενο Προεδρείο
Οχλαγωγία και φωνές από πολλά άτομα
Μπουγιούκας: άμα θέλω να καταψηφίσω τι θα κάνω;
Τσολάκης: να τα ξαναπώ ακόμα μια φορά, αν είσαι υπέρ γράφεις δίπλα στο όνομα υπέρ, αν είσαι κατά γράφεις κατά αν θέλεις λευκό γράφεις λευκό.
Προκόπη: πάει συνολικά η πρόταση δηλαδή αν θέλουμε να ψηφίσουμε τον έναν και όχι τον άλλον;
Βενιέρης: βάζουμε ένα ναι, ένα όχι ή λευκό
Κοσμοπούλου: το τροποποιώ, κάποιος μπορεί να θέλει να ψηφίσει εμένα και όχι κάποιον άλλον από τα ονόματα. Γράψε 11 χαρτάκια με την λέξη κατά. Όποιος θέλει να ψηφίσει θετικά βάζει έναν σταυρό δίπλα στο όνομα, οποίος θέλει να καταψηφίσει βάζει το χαρτάκι κατά και όποιος θέλει λευκό βάζει το χαρτάκι λευκό.
Προκόπη: εγώ δεν συμφωνώ
Τσολάκης: ούτε εγώ συμφωνώ
Προκόπη: πρόταση συγκεκριμένη ότι δύο παρατάξεις συμμετέχουν στο προεδρείο και αφήνουν κενή τη θέση του ειδικού γραμματέα, εγώ σε προσωπικές εκτιμήσεις δεν μπαίνω
Ίντας: βέβαια
Σακκά: συμφωνώ
Προκόπη: εγώ σε αυτό που κάνουν άλλες παρατάξεις, θέλω αυτό θέλω εκείνο δεν θα μπω καθόλου
Τσολάκης: σας θυμίζω πως το ίδιο κάναμε στο προηγούμενο προεδρείο ψηφίσαμε ονόματα
Προκόπη: να ψηφίσουμε συμφωνώ ή διαφωνώ και μετά οι παρατάξεις ας βγάλουν οποία ονόματα θέλουν
Χάιδος: με αυτό που είπε η Ρούλα συμφωνώ
Τσολάκης: λοιπόν κενά χαρτάκια και γράφεις στα χαρτάκια συμφωνώ ή διαφωνώ με τη συγκεκριμένη πρόταση
 Προκόπη: Η πρόταση είναι συγκεκριμένη συμμετοχή στο προεδρείο των δύο παρατάξεων ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ με κενή την θέση του ειδικού γραμματέα
Κοσμοπούλου: στην προηγούμενη περίοδο πάντως είχε γίνει το ίδιο με μία παράταξη
Τσολάκης: ακριβώς το ίδιο είχε γίνει, κάντε ότι θέλετε
Κοσμοπούλου: σας προτείνω να κάνετε την εναλλακτική πρόταση με τις αντίστοιχες κενές θέσεις
Καλογερόγιαννη: τα λευκά τι είναι;
Τσολάκης: γράφουμε συμφωνώ διαφωνώ ή το αφήνουμε λευκό
Προκόπη: η πρόταση είναι συγκεκριμένη δύο παρατάξεις με κενή τη θέση του ειδικού γραμματέα
Ίντας: έχει καταγραφεί αυτή η πρόταση;
Τσολάκης: Η πρόταση περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα και θέσεις
Έγινε ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψήφων με αποτέλεσμα: 6 συμφωνώ και 5 διαφωνώ.
Τσολάκης: 6 συμφωνώ 5 διαφωνώ, ωραία;
Σακκά: ποιο είναι το ωραίο δηλαδή;
Μπουγιούκας: περνάει η πρόταση με πλειοψηφία 6 -5
Σηκώνεται ο Κος Ίντας αφήνοντας ένα κλειδί επάνω στο τραπέζι
Ίντας: κλειδί, λουκέτο του ταμείου. Σας χαιρετώ.
Μπουγιούκας: που πας περίμενε έχουμε ένα θέμα ακόμα, αυτό που βγάλαμε την καταγγελία
Ίντας: ένα θέμα είχαμε τελείωσε
Οχλαγωγία και φωνές από πολλά άτομα
Τσολάκης: κάναμε μία ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 6-5 σημαίνει ότι βγάλαμε προεδρείο. Επίσης είναι σημαντικό ότι σε μία πρόταση συγκεκριμένης παράταξης ψηφίστηκε λευκό και σε μία συνεργασία δύο παρατάξεων ψηφίστηκε κατά.
Κοσμοπούλου: για το προηγούμενο προεδρείο είχα ψηφίσει λευκό γιατί δεν είχα σκεφτεί ότι αν ψήφιζα κατά θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα
Σακκά: και γιατί δεν το κάνατε από την αρχή  και μας παιδέψατε τόσο
Τσολάκης: ποιο πράγμα;
Προκόπη: βρείτε τα όπως θέλετε και ελάτε με πρόταση
Τσολάκης: η πρόταση ήταν συγκεκριμένη, Πρόεδρος Τσολάκης Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου Γραμματέας Χάιδος Ταμίας Βενιέρης
Προκόπη: βρείτε τα όπως θέλετε δεν με νοιάζει καθόλου
Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης




Ίντας Γεώργιος:

Συρετίδης Σπύρος:

Μοδινού Όλγα:

Σακκά Μαρία:

Μπουγιούκας Γεώργιος:

Προκόπη Σωτηρία:

Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

Κοσμοπούλου Όλγα:


Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ