Απάντηση ΔΑΚΕ σε ανακοίνωση ΠΑΜΕ



ΓΝΝ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - ΓΝΔΑ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι «κάποιοι» δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι οι μάσκες προστατεύουν  και δεν φιμώνουν και αυτό γιατί απέχουν από το χώρο της υγείας. Ακόμα  ασχολούνται με το αν είναι κλειστές οι πόρτες και το πόσο καλά κλείνουν.
Αυτό δυστυχώς είναι το αφήγημα τους…
Έχοντας επιλεκτική μνήμη από το 2013 μεταπηδούν ξαφνικά στο έτος 2020.
Τα υλικά και η επάρκεια τους λόγω της παγκόσμιας έλλειψης δίνονται ΝΑΙ με φειδώ όμως το Νοσοκομείο μας δεν έμεινε ποτέ χωρίς υλικά. Ποιος συνάδελφός μας εργάστηκε με μία μάσκα για 24 ώρες, ενώ οι βάρδιες είναι 8ωρες;;;;
Κανείς συνάδελφος δεν εργάσθηκε ασθενής και είναι γνωστό ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες σε περίπτωση ασθένειας και δίνονται οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες.
Αλλά τι να περιμένει κανένας όταν οι ίδιοι συνάδελφοι με ανακοίνωση τους αποποιούνται την συμμετοχή τους σε κοινό προεδρείο και βγάζουν ανακοινώσεις ως να είναι οι ίδιοι το προεδρείο..!!!!

 Η  ΔΑΚΕ ΓΝΝΠ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΓΝΔΑ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ,

εκφράζει τις  ευχαριστίες της και τη συμπαράστασή της σε όλους τους Υγειονομικούς στο χώρο της Δημόσιας Υγείας ακόμα και ονομαστικά χωρίς χρώματα και κόμματα, αναγνωρίζοντας  τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγειονομική κρίση που παρουσιάστηκε με την εξάπλωση του COVID-19.
Επίσης, εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναγνώριση  των υπηρεσιών που προσφέρουν όλοι οι Υγειονομικοί τόσο από την Ελληνική κοινωνία, όσο και από την Κυβέρνηση.
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίζοντας την προσφορά των Υγειονομικών προχώρησε σε:
α) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλο Προσωπικό της υγείας. 
β) Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που αποκαθιστά την αδικία του Ν.4354/2015 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Σύριζα, σχετικά με το επίδομα θέσης ευθύνης των Προϊσταμένων νοσηλευτικών και παραϊατρικών τμημάτων, όπου αντί το ποσό των 250 ευρώ ανέρχεται στο ποσό των 290 ευρώ, όπως και του υπόλοιπου Δημοσίου τομέα.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
γ) Ενισχύονται όλες οι Υγειονομικές Δομές με Προσωπικό όλων των κατηγοριών  και αυξάνονται οι κλίνες των ΜΕΘ.
δ)Κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας και είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην κατάκτηση των βαρέων και ανθυγιεινών.
Η παράταξή μας πιστή στις αρχές της θα συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας με καθολική πρόσβαση των πολιτών για επαρκή χρηματοδότηση, και για προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού.
Αφήνουμε του υπόλοιπους απλά στην απομόνωσή τους….



Για την Διοικούσα Επιτροπή



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ