ΣΥΣΚΕΨΗ τα Δ.Σ. των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων & προνοιακών ιδρυμάτων της Αττικής


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Αθήνα, 26-6-2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της κοινής δράσης που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα και της δέσμευσης που αναλάβαμε για τη συνέχισή της, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ τα Δ.Σ. των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων & προνοιακών ιδρυμάτων της Αττικής για να συζητήσουμε για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε υγεία – πρόνοια και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα της δράσης μας.
Τ Ρ Ι Τ Η   1  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019  στις  4.30μμ
στο ΔΩΜΑ  του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (11ος όροφος κτιρίου ΑΧΕΠΑ)

Συνεχίζουμε & συντονίζουμε τον αγώνα μας:

ü  Ενάντια στην ομηρία, τον εμπαιγμό και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων επικουρικών, συμβασιούχων & εργολαβικών - ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς & πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!
ü  Για μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες - Για ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ü  Για ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα.  Για να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.
ü  Για να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Για να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες. Για να μην περικοπεί – καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Για να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
*Αυτονόητο είναι πως η σύσκεψη είναι ανοιχτή σε επιτροπές αγώνα και κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει μέρος


Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ                                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΤΟΛΑΣ
         6973737678                                                                          6945558254


Ας τον μαζέψει κάποιος...



Ας τον μαζέψει κάποιος...





Σε απανωτά παραληρήματα κ. Τσολάκης, επικεφαλής της παράταξης ΥΓΕΙΑ του συλλόγου και εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο, συντάσσει διάφορα εμετικά κείμενα στα οποία εναλάσσονται ψέμματα με ασυναρτησίες.


Το θέμα που τον απασχολεί δεν είναι οι απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ούτε η οργάνωση της απεργίας στις 24/9. Ούτε οι πολιτικές εξελίξεις, το πολυνομοσχέδιο, ο συνδικαλιστικός νόμος κλπ. Δεν έχει ούτε καμιά κοινωνική, πολιτιστική ή περιβαλλοντική ανησυχία να μοιραστεί μαζί μας. Όχι.


Το πρόβλημα του κ.Τσολάκη είναι το ΚΚΕ!


Δεν αξιζει καν να ασχοληθούμε με ένα ψώνιο που γυρνάει στο νοσοκομείο και προσπαθεί να γίνει πρόεδρος στη θέση του προέδρου. Θα του συστήσουμε όμως το ήθος και την αγωνιστική στάση των μελών και φίλων του ΚΚΕ καλύτερα να μην τα πιάνει στο στόμα του γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Γιατί το τι έχουμε κάνει, ΙΔΙΩΣ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα το ξέρουν καλά και αφήνουμε να το κρίνουν οι ίδοι οι εργαζόμενοι.


Καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Τσολάκης δεν πιστεύει στους αγώνες των εργαζομένων. Δε θεωρεί ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Πχ το να ζητήσουμε να μην απολυθεί κανείς το βρήκε «ηλίθιο και άσκοπο». Δεν έκανε καν τον κόπο να παραβρεθεί όχι στο Υπουργείο, ούτε μέχρι το γραφείο του Διοικητή. Κάποιος κακοπροαίρετος θα θεωρούσε ότι δε νιώθει και πολύ άνετα ανάμεσα στους εργαζόμενους αυτούς, ίσως γιατί υπάρχουν ακόμα και sms δικά του που τον εκθέτουν. Όπως «εσύ θα είσαι σίγουρα μέσα, έχεις τόσα μόρια». Εμείς θα πούμε ότι απώς δε μπορεί και δε θέλει να πάρει μέρος σε μια συλλογική διεκδίκηση όπου δεν τον «παίρνει» να το παίξει παράγοντας.


ΥΓ Ας μαζέψει ο κ. Τσολάκης μια συλλογή κειμένων του να τα στείλει στο ευρωκοινοβούλιο που παράγει πρωτόγονο αντικομμουνισμό και ανιστόρητο βιασμό της αλήθειας. Εκεί κάποιος να τα βρει χρήσιμα γιατί εδώ μόνο γελάμε..





ΚΟΒ Νίκαιας του ΚΚΕ




Υποκρισίας το ανάγνωσμα



Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος από τα πρακτικά του ΔΣ του Συλλόγου της 26/6/2019
Μέλος του ΚΚΕ στο ΔΣ μας ενημερώνει για την ενημέρωση του Διοικητή προς τις καθαρίστριες, στην οποία ήταν παρών:


Εκπρόσωπος Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) : "Θα δοθεί παράταση μέχρι να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Τους είπε τι χαρτιά χρειάζονται και τα λοιπά, δεν τους εγγυάται ότι θα προσληφθούν όλοι. Ελπίζει ότι επειδή ζητάμε 136 και ( ακριβώς θα σας πω τι είπε) είναι 70, ότι μπορεί και έχουνε προϋπηρεσία το τόνισε πως ήτανε με προσλήψεις, που σημαίνει κάτι ξέρει που δεν το ξέρουμε εμείς, πως ήταν η πρόσληψή τους δηλαδή να έχουνε μόρια, ελπίζει ότι δεν θα φύγει κανείς εκτός από την ηλικιακή ηλικία τα 65 ετών, καθαρός. Είπε δύο φορές δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ το ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι αυτό. Να το εγγυηθώ δεν μπορώ. Για την πρόσληψη όλων. Εγώ εκτιμάω ότι ήταν καθαρός και δεν έλεγε……"


Αυτά λέγανε πριν την προκήρυξη. Τι είπανε μετά τα αποτελέσματα;


----------------------------------------------------
Από την δημοσίευση τουσ στον 902
«Μέσα στο καλοκαίρι, το ΔΣ του Νοσοκομείου προκήρυξε θέσεις για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 έτη), για τις ανάγκες Καθαριότητας, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, με κριτήρια και μοριοδότηση. Δηλαδή, ξανά συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, μετά τις απαράδεκτες ολιγόμηνες συμβάσεις που ακολούθησαν τον εργολάβο.
Τα προσωρινά αποτελέσματα αφήνουν εκτός εργασίας σχεδόν 40 εργαζόμενους.
Ήταν όλα σχεδιασμένα και προμελετημένα. Να θυμηθούμε:
  • Τις μαζώξεις - φιέστες του πρώην διοικητή, που λίγο-πολύ έλεγε ότι είναι "για το καλό σας" η δουλειά με ημερομηνία λήξης και ότι κανείς δεν θα μείνει απέξω, αφού δήθεν "θα υπερέχετε στα μόρια". Μέχρι και τον τέως υφυπουργό Πολάκη είχε κουβαλήσει για να μας πει τι καλά που είναι στα άλλα νοσοκομεία που έχει γίνει το ίδιο. Μόνο που παρέλειψε να πει ότι δεκάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τότε είχαν ξεσκεπάσει το ψέμα και κάλεσαν σε επαγρύπνηση, καμία αναμονή και να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
---------------------------
Η υποκρισία περισσεύει, Μούγγα το ΚΚΕ πριν την προκήρυξη, Μούγγα κατά την διάρκεια αυτής, Μούγγα για τα μέλη της επιτροπής όταν ανακοινώθηκαν. Μετά τα αποτελέσματα, μετά Χριστόν Προφήτες, νυν υπέρ πάντων ο Αγώνας, κατηγορώ τους πάντες και ζητώ την απολογία σας κύριοι.
Την υποκρισία τους την γνωρίζω χρόνια τώρα, εκείνο όμως που με κάνει έξαλλο είναι ότι την ασκούν στην πλάτη των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά. 


Για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α

Τσολάκης Ιωάννης



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ