Ευχαριστήριο

Νίκαια 21/12/2018



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ευχαριστεί θερμά το Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, για την προσφορά του στα δωράκια των μικρών μας φίλων στην γιορτή του Παιδικού Σταθμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ του Συλλόγου σε συνεργασία με το ΘΕΑΜΑ προσφέρει την παράσταση.....



Τα φυλλάδια θα διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου και σε επικοινωνία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Οικονόμου, καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης για αυτή την υπέροχη προσφορά. Καλές Γιορτές με υγεία σε όλους μας.


Το ΔΣ Του Συλλόγου

Προσφορά στις Τιμές Εισιτηρίων μόνο για τον Σύλλογο Νοσοκομείου Νίκαιας  5€ . Ισχύει με την επίδειξη φυλλαδίου της παράστασης που φέρει την σφραγίδα του Συλλόγου.
Προτείνεται για παιδιά 5-13 ετών.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 11:00 π.μ.!

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει  με την παράσταση «Νάρκισσος & Ηχώ… και άλλες μεταμορφώσεις» και θα συνεχίζεται με εορταστικό παιχνίδι και μουσική!
Σημειώστε τις ημερομηνίες!
23,26,27,28,29,30/12   και 2,3,4 και 6/1 !


Προσβασιμότητα χώρου
Παραστάσεις στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13- Μεταξουργείο)

Τηλέφωνο κρατήσεων θεάτρου: 2105232097.  



H παράσταση «Νάρκισσος & Ηχώ… και άλλες μεταμορφώσεις»
βάζει τα γιορτινά της!
Ετοιμαστείτε για την πιο εορταστική περίοδο, στο Θέατρο Από Μηχανής!
Από την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου το ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) και η θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Νάρκισσος & Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις» σας υποδέχονται στο θέατρο Από Μηχανής για σχεδόν 2 ώρες γεμάτες χορό, παιχνίδι, τραγούδι και … εκπλήξεις!
Φέτος τα Χριστούγεννα ελάτε να γιορτάσουμε όλοι και όλες μαζί με τους μυθικούς μας ήρωες! 
Τον όμορφο Νάρκισσο, την ερωτοχτυπημένη νύμφη Ηχώ, την ξακουστή υφάντρα Αράχνη, τη σοφή θεά Αθηνά, τον ατρόμητο Φαέθων, την περιπετειώδη Γη και τον φωτεινό μας Ήλιο! Παρέα τους η αγαπημένη σε όλους τους θεούς και βοηθός τους Ίριδα και φυσικά…  η Μαέστρος μας, θα σας μυήσουν στον μαγευτικό κόσμο της μυθολογίας και θα σας ψυχαγωγήσουν με πολλές και όμορφες δράσεις! Ετοιμαστείτε για υπέροχη ζωντανή μουσική και τραγούδι παρέα με την Μαέστρο μας, χορό με την Ίριδα, μεταμορφώσεις και…. ατέλειωτο παιχνίδι με όλους!


Κλείστε την θέση σας τώρα!  https://goo.gl/waeteM






Σελίδα Facebook Eventhttps://goo.gl/u9mhzX

Το ΘΕΑΜΑ είναι το πρώτο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα αποτελούμενο από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του. Το στοιχείο της μεταμόρφωσης που αποτελεί το βασικό άξονα των τριών μύθων «Νάρκισσος & Ηχώ», «Αράχνη» και «Ήλιος και Φαέθων», μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για το σεβασμό στην ανθρώπινη ποικιλομορφία.
Επί σκηνής δύο ηθοποιοί με κινητική αναπηρία (χρήστης και χρήστρια αναπηρικού χειροκίνητου και ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου αντίστοιχα), ένας ηθοποιός που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και με μειωμένη όραση και δύο ηθοποιοί χωρίς αναπηρία αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη προς τη συναντίληψη, συνεκπαίδευση και συμπερίληψη.
Υπόθεση
Τρεις μύθοι της ελληνικής μυθολογίας μεταφέρουν μηνύματα και συμβολικές αξίες για την ανθρώπινη συμπεριφορά: Οι μύθοι "Νάρκισσος & Ηχώ", "Ο μύθος της Αράχνης" και "Ήλιος και Φαέθων" ξετυλίγονται επί σκηνής και μας μυούν σε ένα μυθικό κόσμο! 
Μια επανάληψη, μια υπεροπτική κουβέντα ή μια απόφαση της στιγμής; Πώς μπορούν να αλλάξουν τις ζωές μας; Οι ήρωες μας θα ζωντανέψουν επί σκηνής, θα δείξουν τις περιπέτειες τους, θα συνδιαλεχτούν με το κοινό και θα ακολουθήσουν τη μοίρα τους ως τη μεταμόρφωση τους. Το ταξίδι στον κόσμο των μεταμορφώσεων ξεκινά!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελιάνα Περηφάνου
Κείμενα- Διασκευή: Βασίλης Οικονόμου - Ελιάνα Περηφάνου
Μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Τριανταφύλλου
Χορογραφίες: Άννα Βεκιάρη
Σκηνογραφία- Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Υπέρτιτλοι για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Χειρισμός υπέρτιτλων για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Μαρίνα Αδριανού
Ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης: Νεφέλη Παπαντωνοπούλου / Αθανάσιος Παπαντωνόπουλος
Φωτογραφίες/Video : Δήμητρα Τσουπ
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λουκία Μάνδαλη
Παραγωγή: «ΘΕΑΜΑ»

Παίζουν:
Έλη Δρίβα, Πάνος Ζουρνατζίδης, Κωνσταντίνος Λούκας, Ελιάνα Περηφάνου, Ευαγγελία Σχοινά
Ζωντανή Μουσική: Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου

Διάρκεια: 60' (50' παράσταση 10' συζήτηση και συνέχεια με εορταστικό πρόγραμμα)

Προσβασιμότητα για ΑμεΑ:
• Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες
• Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα
• Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ές και άτομα με προβλήματα όρασης
• Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qr code

Website του θεάτρου: https://goo.gl/D2i23e


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Website ΘΕΑΜΑ –
www.distheater.gr






Μαιευτική Κλινική σε αδιέξοδο



Νίκαια 19/12/2018

Μέσα σε ένα κλίμα ευδαιμονίας και λύτρωσης  που δημιουργείται στην «μεταμνημονιακή» υποτίθεται εποχή, στο νοσοκομείο της Νίκαιας , το Νοσοκομείο μας, τα προβλήματα όσο περνάει ο καιρός διογκώνονται.

Μετά το τεράστιο πρόβλημα στον χώρο της σίτισης, με την σοβαρή έλλειψη προσωπικού που συνεχίζει να υφίσταται, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και με την Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μας. Οι συνάδελφοι στην σίτιση συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς ρεπό και οι συνάδελφοι στην Μαιευτική κλινική αναγκάζονται να εργάζονται όχι μόνο χωρίς ρεπό αλλά και με πολλά συνεχόμενα νυχτερινά, που επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη βεβαρυμμένη υγεία τους καταστρατηγώντας οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα.
Δεν ξέρουμε αν κάποιοι θεωρούν αμελητέα τα προβλήματα υποστελέχωσης  που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όμως ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνέπειες που έχει αυτή η υποστελέχωση, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.

Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος το οποίο θα έπρεπε να έχει λυθεί εχθές. Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον ούτε για ευχολόγια ούτε για αναμονή. 


Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ