ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ 3/10/2016

   




   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                 Νίκαια 04/10/2016
  
 Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου στην βάση της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ καλούμε τους συναδέλφους  σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 05/10/2016 και ώρα 11:00 πμ. Απόφαση του ΔΣ των εργαζομένων είναι :

 στάση εργασίας  την Πέμπτη 06/10/2016 από της 10:30μμ μέχρι της 15:00μμ . Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στης 11.00 πμ .

Για την διευκόλυνση μετακίνησης των εργαζομένων θα υπάρχει πούλμαν στην είσοδο του Νοσοκομείου που θα αναχωρήσει στης 10:30πμ.
Αιτήματά μας είναι : 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων 

Χορήγηση σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου του επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας

Αποκατάσταση των μισθολογικών , ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση  για όλους τους εργαζόμενους


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΡΕΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                  ΚΟΥΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΣ 03/10/2016

Α) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΣ , ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ :

1) Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για κινητοποίηση την 06/10/2016 και οργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της 05/10/2016

2) Προγραμματισμός για Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες ( εκδρομές , χοροί κλπ ) , που αποσκοπούν στην οικονομική ενίσχυση του Ταμείου του Συλλόγου .

Β) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ , ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ . Η σειρά των θεμάτων είναι τυχαία . 

1)    Προβληματα με την πυλη το Σ.Κ.
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΟΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΥΛΗ ΑΠΟ Π.ΜΕΛΑ?ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΩΜΑ( ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ)ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΘΗΒΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΤΗΝ ΠΛΑΙΝΗ ΠΥΛΗ ΑΠΟ14.30 ΜΕ 15.30!ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!  ΜΙΧΑΙΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

2)   Καλημέρα σας.
Θα ήθελα να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη το εξής θέμα: κάλυψη εξόδων για τη φροντίδα  υπαλλήλου με προβλήματα υγείας. 
 Ίντας Δ. Γεώργιος

3)   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ      ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΣΣΕ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ 20 ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 8-7-2016. 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΑΜΕΣΑ.
ΣΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ- ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΗΜ.    Έχετε λάβει συνημμένα για το θέμα

    





  4) ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
      (ζητήθηκε αυξημένη συμμετοχή των μελών του ΔΣ για να συζητηθεί )

Συνάδελφοι καλησπέρα , επειδή έφτασε στον Σύλλογο μας ή πληροφορία , ότι εγγράψατε στον σύλλογο σας τους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα , θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε τον τρόπο που το κάνατε αυτό και αν το προβλέπει το καταστατικό σας . Επίσης θα μας βοηθούσε πολύ αν είχαμε και ένα αντίγραφο του καταστατικού σας . Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία .


                           ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΤΤΙΚΟΝ
1.    Το προβλέπει το καταστατικό μας (από το 2003): .........Οι παραπάνω σκοποί επιδιώκονται, επιτυγχάνονται και πραγματοποιούνται με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, που κρίνεται κατάλληλο ανάλογα με την περίπτωση, ιδιαίτερα δε: α. Με την νόμιμη εγγραφή, συσπείρωση, συμμετοχή και δραστηριοποίηση όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου στο σωματείο..........Κάθε εργαζόμενος στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ειδικότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητος, που έχει συμπληρώσει τις νόμιμες χρονικές προϋποθέσεις στην εργασία του, έχει δικαίωμα να γίνει μέλος του σωματείου. Επιτρέπεται η συμμετοχή του μέλους σε σωματείο του κλάδου του ή της ειδικότητάς του. Το υποψήφιο μέλος εγγράφεται στο σωματείο μετά από αίτηση που υποβάλλει προς το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο υποχρεούται να αποφασίσει στην πρώτη μετά την υποβολή της αίτησης συνεδρίασή του και αφού το μέλος καταβάλει προηγουμένως το ποσό που έχει οριστεί για την εγγραφή. ............................Εργαζόμενοι του κλάδου ή της επιχείρησης που δεν είναι μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κήρυξε την απεργία μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτή.
2.    Η μόνη δυσκολία (γραφειοκρατική) είναι η είσπραξη των συνδρομών τους (δεν γίνεται όπως των μόνιμων με τη μισθοδοσία). 
3.    Στέλνω αντίγραφο (ηλεκτρονικό) του καταστατικού. Μόλις το σκανάραμε, οπότε η πιστότητά του ελέγχεται. Σύντομα θα το δημοσιεύσουμε στο μπλογκ του Σωματείου.
Σπύρος Στάικος

Ταμίας 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ