Απολογισμός και Τακτοποίηση



Νίκαια 30/10/2017
Απολογισμός και Τακτοποίηση


Για να ενημερωνόμαστε λοιπόν για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον Σύλλογο , τουλάχιστον από την ημέρα που άρχισα να ασχολούμαι και μπορώ να θυμηθώ .

Σε ότι με αφορά λοιπόν , άνηκα και εγώ στην κατηγορία των συναδέλφων που διαμαρτυρόμουν και φώναζα για το χάλι του Συλλόγου . Συγκεκριμένα για την έλλειψη ενημέρωσης για τα συμβαίνοντα στον Σύλλογο , για τις αποφάσεις που παίρνονταν και για πολλά άλλα όπως όλοι μας . Όμως κατάλαβα πως είναι λάθος ο τρόπος που σκεφτόμουν και έτσι είπα ΄΄ μεγάλε μην κάνεις τον χορευταρά έξω από τον χορό , μπες μέσα να δούμε πόσα βήματα ξέρεις και άλλαξε ότι μπορείς ΄΄ .
 Έτσι λοιπόν αφού μου έκανε την πρόταση ο Κος Παπαλουκάς αποφάσισα να μπω και να παλέψω και για τους υπόλοιπους που γκρίνιαζαν από έξω . Μπήκα λοιπόν αφού ήρθα 5ος στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ , η οποία έβγαζε 4 έδρες και αφού παραιτήθηκε ο Κος Παπαλουκάς . Ήταν κάτι που είχε πει ότι θα κάνει πριν από τα αποτελέσματα και το έκανε . 

Οπότε τα τέσσερα άτομα από την ΕΝΟΤΗΤΑ ήμασταν κατά σειρά ψήφων : ο Κος Συρετίδης , ο Κος Ίντας , ο Κος Σελεμίδης και εγώ . Με αυτήν λοιπόν την σύνθεση και καθότι η πλειοψηφούσα παράταξη κάναμε την προσπάθεια να εκλέξουμε Προεδρείο , αφού πρώτα απέβη άκαρπη η πρόταση μας για Προεδρείο από όλες τις παρατάξεις . Την θέση του Προέδρου την είχαν υποσχεθεί στον Κο Συρετίδη αν , όπως και έγινε , έπαιρνε τις περισσότερες ψήφους . Την θέση του Αντιπροέδρου πήρε ο Κος Ίντας . Μένανε η θέση του Γραμματέα του Ταμία και του Αναπληρωτή Γραμματέα . Ο Κος Σελεμίδης είπε πως λόγω πολλών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να αναλάβει την θέση του Γραμματέα . Έτσι λοιπόν παραιτήθηκε από το ΔΣ συμβούλιο καθώς επίσης και καμιά δεκαριά άτομα που ήταν πίσω από αυτόν στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να πάρει την θέση ο Κος Κουκιάς . 

Το ΔΣ του Συλλόγου αποτελείτε από 11 μέλη . Στην ψηφοφορία λοιπόν , τα τέσσερα μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ψηφίστηκαν μεταξύ τους και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ψήφισαν λευκό . Τι σημαίνει το λευκό ; Σημαίνει ότι ανέχομαι ή αποδέχομαι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας . Δηλαδή το Προεδρείο ψηφίστηκε με 4 ψήφους υπέρ καμία κατά και 7 λευκά . Αφού λοιπόν εκλέχθηκε το Προεδρείο προχωρήσαμε κανονικά στις συνεδριάσεις . Χωρίς όμως να γίνει καμία παράδοση – παραλαβή σε κανένα πόστο , δούλευαν άλλωστε όλα τόσο τέλεια πριν . 

Εγώ λοιπόν που πήρα το ταμείο έκανα πάρα πολλές προσπάθειες για να παραλάβω από τον πρώην ταμία Κο Συρετίδη . Με χιλιάδες δικαιολογίες και άλλες τόσες υποσχετικές ο καιρός περνούσε. Οι εκλογές να θυμίσω γίνανε τον Απρίλιο του 2016 . Κατάφερα λοιπόν να παραλάβω το ταμείο μετά από πολλές προσπάθειες το Μάρτιο του 2017 . Ένα χρόνο μετά δεν το λες και πολύ ε ; Για την κατάσταση του Ταμείου δεν θα πω τίποτα , όποιος όμως επιθυμεί , έχει δικαίωμα να δει τις χρεώσεις που έχουν γίνει στο βιβλίο εσόδων εξόδων .

Το μόνο που θα περιγράψω είναι πως από ένα τηλέφωνο στην Μισθοδοσία μετά το Πάσχα του 2017 πληροφορήθηκα , πως από τις κρατήσεις που γίνονται από τους εργαζόμενους δεν πληρώνεται αυτόματα η ΠΟΕΔΗΝ . Ψάχνοντας λοιπόν είδα πως έχουμε να πληρώσουμε την ΠΟΕΔΗΝ από τον Ιούλιο του 2014 . Αναρωτιέμαι λοιπόν το ήξερε το προηγούμενο ΔΣ ; Το προηγούμενο Προεδρείο ; Άκρα του τάφου σιγή . Η μόνη απάντηση που πήρα ήταν , νόμιζα πως μπαίνουν αυτόματα από την μισθοδοσία και από την πρώην Πρόεδρο Κα Προκόπη Και από τον πρώην Ταμία Κο Συρετίδη . Το υπόλοιπο ΔΣ άγνοια .

Ένα από τα πρώτα θέματα που πρότεινα ήταν η δημιουργία site έτσι ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος για τα τεκταινόμενα στον Σύλλογο , αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τους περισσότερους συναδέλφους στο Νοσοκομείο . Έτσι λοιπόν αποφασίσθηκε η δημιουργία του site , το οποίο και δημιούργησα και ενημέρωνα . Κάποια στιγμή ζητήθηκε σε ΔΣ από τον Κο Μπουγιούκα να δημιουργηθεί ενότητα στο site που να περιλαμβάνει απόψεις των παρατάξεων και των εργαζομένων . Ψηφίστηκε λοιπόν και αυτό και πλέον μπορεί όποιος επιθυμεί να στείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου την άποψή του και να δημοσιευθεί στο site στην ενότητα «Ελεύθερες απόψεις » . Δημοσιεύονται λοιπόν Πρακτικά ΔΣ , όσα στέλνονται από τον Γραμματέα ή σε όσα εκτελώ χρέη Γραμματέα και κρατάω Πρακτικά . Στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail) του Συλλόγου είμαι ο διαχειριστής και ενημερώνω τα μέλη του ΔΣ για την ημερομηνία συνεδρίασης αφού πρώτα έχει συμφωνηθεί με τον Πρόεδρο .

Θέλω επίσης να αναφέρω πως , όπως αρκετοί γνωρίζεται , τα κείμενα που αφορούν την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ , τις προσκλήσεις σε Γενικές Συνελεύσεις , τα έγγραφα προς τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου ή άλλους φορείς τα συντάσσω κατά 99% εγώ και ας φέρουν την υπογραφή του Προέδρου και του Γραμματέα .

Στο διάστημα που είμαι λοιπόν στον Σύλλογο έχω κάνει τα παρακάτω : Δημιουργία Ιστοσελίδας και e-mail του συλλόγου , σύνταξη και διεκπεραίωση όλων σχεδόν των εγγράφων του συλλόγου , καταγραφή των μελών του Συλλόγου ( Δημιουργία Μητρώου Μελών), Καταγραφή των κενών και δεσμευμένων οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου , χορηγία από τον ΑΒ Βασιλόπουλο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Συλλόγου , φυσικά τα καθήκοντα του Ταμία κ.ά .

Θα μου πει κάποιος καλοπροαίρετα και δικαιολογημένα  ίσως , γιατί μας τα λες ρε μεγάλε για να σου πούμε μπράβο ;

Όχι δεν ζητάω την επιβράβευση κανενός , σαφώς και ξέρω τι έχω πετύχει και που έχω αποτύχει . Δεν έκανα κάτι από όλα αυτά με το ζόρι , δεν βαρυγκώμησα και δεν ζητάω χειροκρότημα . Σήμερα όμως άκουσα ότι δεν πρέπει να ενημερώνω τους συναδέλφους και δεν πρέπει να λέω την προσωπική μου άποψη μέσα από το site . Ότι πρέπει να παραιτηθώ από τον σύλλογο γιατί οφείλω την εκλογή μου  στην ΕΝΟΤΗΤΑ από την οποία παραιτήθηκα . 
Λοιπόν εγώ θα συνεχίσω να ενημερώνω τους συναδέλφους έστω και αν δεν αρέσει αυτό στα μέλη τις ΕΝΟΤΗΤΑΣ ή άλλων παρατάξεων . Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από τον Σύλλογο , γιατί την εκλογή μου την οφείλω στους συναδέλφους που πίστεψαν ότι μπορώ να προσφέρω στο σύνολο και με τίμησαν με την ψήφο τους . Δεν πρόκειται να γλιτώσουν από εμένα , όσο μπορώ να προσφέρω και όσο εκφράζω την φωνή μέρους των συναδέλφων .
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τις κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν κάποιοι για τις προσωπικές φιλοδοξίες που προσπαθούν να ικανοποιήσουν εκμεταλλευόμενοι την θέση τους στον σύλλογο κλπ , δεν θα το κάνω όμως γιατί θα πρέπει να πέσω στο επίπεδό τους .

Έχω κάνει λάθη στην διάρκεια της θητείας μου ;
Σαφώς και έχω κάνει . Το κυριότερο όμως από αυτά είναι η ανοχή που έχω δείξει σε συμπεριφορές που θίγουν το κύρος του Συλλόγου , με αποτέλεσμα να αργήσω να αντιδράσω στα κακώς κείμενα . Έπρεπε να έχω αφήσει να φανεί η ανικανότητα κάποιων ανθρώπων και όχι να σπεύδω να καλύπτω τα κενά τους . Έπρεπε νωρίτερα να έχω αναδείξει την ανικανότητα του Προεδρείου του Συλλόγου . Όμως το κίνητρό μου για αυτήν την συμπεριφορά ήταν το συμφέρον του Συλλόγου και των συναδέλφων που τον αποτελούν . 
Ζητάω συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θεωρώ πως όλα αυτά έπρεπε να ειπωθούν και ίσως αρκετά ακόμα . Εδώ είμαστε όμως ο αγώνας συνεχίζεται .

Μετά τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ