Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

 Νίκαια 7/8/2021


Μετά την προκήρυξη από την ΠΟΕΔΗΝ της Απεργίας-Αποχής από το καθήκον της επίδειξης ή κατάθεσης ή όποιου άλλου τρόπου επιλέγουν οι Διοικήσεις, από τους συναδέλφους του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου από το καθήκον της συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού καθώς και την αποστολή εξώδικου προς τα αρμόδια Υπουργεία, 

καλούμε

  • Όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην όλη διαδικασία επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε όποια χρονική στιγμή τους ζητηθεί.
  • Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους που κατέχουν θέση ευθύνης, να μην συμμετέχουν στην συλλογή στοιχείων που αφορούν των εμβολιασμό του προσωπικού.
  • Η συμμετοχή στην απεργία αποχή κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού καθώς και το εξώδικο που απεστάλη από την ομοσπονδία στα αρμόδια υπουργεία και αποτελεί καθόλα νόμιμη συνδικαλιστική δράση όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, παρέχει πλήρη κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους.
  • Τέλος επισημαίνουμε στην διοίκηση και στις διοικητικές υπηρεσίες πως οποιαδήποτε χρήση των προσωπικών στοιχείων υγείας των υπαλλήλων, αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και διώκεται ποινικά.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους συναδέλφους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης                                Βλάχος Γεώργιος

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην παρέχουν κανένα στοιχείο του ατομικού φακέλου υγείας τους ( Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης).

 Νίκαια 5/8/2021


Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση επέλεξε να καλύψει την ανεπάρκεια της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μεταφέροντας την ευθύνη και με την απειλή της στέρησης μισθού αλλά και της αποδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, στους υγειονομικούς.

Οι ήρωες που χειροκροτήθηκαν στην αρχή της πανδημίας απειλούνται με διαθεσιμότητα.

Τα εμβόλια κατά του covid-19 είναι ένα από τα όπλα της επιστήμης κατά της ασθένειας, όπως εδώ και χρόνια υπήρξαν όλα τα εμβόλια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ζυγίσουν τα πολλαπλά οφέλη των εμβολίων έναντι των τυχόν επιφυλάξεων τους και να επιλέξουν να εμβολιαστούν.

Ο εμβολιασμός ή όχι όμως των ανθρώπων δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο στιγματισμού και στοχοποίησης καμίας κοινωνικής ομάδας και κανενός προσώπου. Δεν μπορεί να αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία διχασμού της κοινωνίας σε στρατόπεδα. Η επιλογή της κυβέρνησης να απειλεί του εργαζόμενους στην υγεία με στέρηση της δυνατότητας εργασίας με κριτήριο τον εμβολιασμό τους ή όχι, είναι μία κακή και αναποτελεσματική επιλογή στην προσπάθεια παρακίνησης της κοινωνίας για εμβολιασμό.

Η επιλογή της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιασθεί θα στερήσει από το, ήδη αποδυναμωμένο, δημόσιο σύστημα υγείας, τις υπηρεσίες έμπειρου προσωπικού πολλών ειδικοτήτων με ολέθρια αποτελέσματα στην λειτουργία του. Δεν μπορεί φυσικά να πιστέψει κάποιος λογικός άνθρωπος πως θα αντικατασταθούν οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν από τρίμηνες συμβάσεις, αφού είναι αμφίβολη η εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα υπάρξει, αλλά είναι σίγουρο πως, στον εξειδικευμένο χώρο της υγείας, απαιτείται πολύ μεγαλύτερος χρόνος προσαρμογής από την τρίμηνη διάρκεια των συμβάσεων που η κυβέρνηση νομοθέτησε.

Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει την καμπάνια ενημέρωσης για την χρησιμότητα των εμβολίων και να αποσύρει την αυταρχική και εκβιαστική απόφαση που σαφώς στρέφεται κατά των «ηρώων». Ο έλεγχος, η καταγραφή και η παρακολούθηση της νόσησης και των εμβολιασμών είναι αποκλειστική ευθύνη των γιατρών εργασίας, που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο και καμία δουλειά δεν έχουν αυτή τη διαδικασία οι διοικήσεις. Έτσι θα εξασφαλιστεί και η εξαντλητική ενημέρωση ώστε να λυθούν τυχόν απορίες και διλήμματα που ακόμα υπάρχουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην παρέχουν κανένα στοιχείο του ατομικού φακέλου υγείας τους ( Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης).

Στην απόπειρα διαχωρισμού μας, θα απαντήσουμε ενωμένοι απέχοντας από κάθε διαδικασία που θέτει συναδέλφους εκτός εργασίας. Είμαστε πολύ λίγοι για να χωριζόμαστε κατά τις επιταγές κάθε κυβέρνησης, αλλά είμαστε πάρα πολλοί, ενωμένοι να εμποδίσουμε τα σχέδια τους για αποδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας.

Τέλος καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ, για μία ακόμη φορά, να κηρύξει απεργία αποχή από κάθε διοικητική διαδικασία που προβλέπει την υποχρεωτική επίδειξη στοιχείων του ατομικού φακέλου υγείας των εργαζομένων.

Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να βελτιώσουμε τις  συνθήκες εργασίας μας. Δεν θα γίνουμε υποχείριο στον διαχωρισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό που επιδιώκουν να προωθήσουν.

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης              Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ