Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 12-11-2018



Παρόντες: Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία
Παρόντες στο ΔΣ ήταν και μέλη του Συλλόγου, από τον κλάδο της Σίτισης τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πρόγραμμα τους. Οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες ήταν: Χ.Μ, Κ.Χ, Γ…….., Κ………...
Πριν την έναρξη του ΔΣ έγινε επίσκεψη των μελών στον Διοικητή, για πρόβλημα διανομής φαγητού στους ασθενείς, το οποίο και λύθηκε.
1ο Θέμα: Προσωπικό Σίτισης
Παρουσιάστηκε το πρόβλημα μη επάρκειας του προσωπικού από την συνάδελφο Κα Κορωνιού, που με την επικουρία του συνεργείου καθαριότητας κάνουν την διανομή του φαγητού. Πρόταση του Κου Τσολάκη ήταν να υπάρχει διαχείριση του συνολικού προσωπικού που διατίθεται στην Σίτιση από τον προϊστάμενο του τμήματος διατροφής, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προστριβές και να βγαίνει πιο ομαλά το πρόγραμμα. Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να τεθεί το αίτημα αυτό στον Διοικητή.
2ο Θέμα: Συνεργείο καθαρισμού
Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τον Διοικητή να παρέμβει στον εργολάβο, ώστε να δοθούν στο προσωπικό που απασχολεί στην καθαριότητα, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για την εργασία τους στις ΜΕΘ και στα ΤΕΠ.
3ο Θέμα: Λήξη συμβάσεων Προσωπικού Ασφαλείας
Είναι δεδομένο πως οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, λήγει την 31/12/2018 και είναι επίσης δεδομένη η ομολογημένη πρόθεση της Διοίκησης να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί με εργολαβικό συνεργείο. Πρόταση της Κας Κοσμοπούλου ήταν να γίνει στάση εργασίας για την επικείμενη λήξη της σύμβασης του προσωπικού ασφαλείας. Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνει 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 21/11/2018 8πμ με 10πμ. Συμφωνήθηκε επίσης να παραγγελθεί πανό το οποίο να γράφει « Να μην απολυθούν οι συνάδελφοι μας του προσωπικού ασφαλείας, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία». Το πανό ανέλαβε να παραγγείλει ο Κος Συρετίδης.
4ο Θέμα: Έλλειψη προσωπικού στην Μαιευτική και εν γένει σε όλο το Νοσοκομείο
Μας ανέφερε η Κα Μοδινού πως στην Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μην βγαίνει το κυκλικό ωράριο. Μας είπε πως ανέφερε το πρόβλημα στον Διοικητή και της απάντησε πως θα ζητήσει επικουρικό προσωπικό για την κάλυψη της κλινικής. Ο Κος Τσολάκης ανέφερε πως η έλλειψη προσωπικού αφορά σχεδόν όλο το νοσοκομείο . Ο Κος Μπουγιούκας ανέφερε πως η έλλειψη προσωπικού είναι ένας από τους λόγους συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της 14/11/2018.
Ο Κος Τσολάκης πρότεινε να γίνει μία Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την έλλειψη προσωπικού και να προταθεί να γίνουν καθημερινές 2ωρες στάσεις εργασίας μέχρι να έρθει προσωπικό. Τα υπόλοιπα μέλη τοποθετήθηκαν υπέρ μίας μεγάλης κινητοποίησης. Το θέμα παραπέμφθηκε για επόμενο ΔΣ.
5ο Θέμα: Δικαστική εκπροσώπηση συναδέλφων
Συμφωνήθηκε να αναλάβει κάθε ένα μέλος του ΔΣ να επικοινωνήσει με κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να διερευνηθεί η πρόθεση τους.
Συμφωνήθηκε νέο ΔΣ για την Δευτέρα 13:00


Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης



Τα παρόντα μέλη


Συρετίδης Σπύρος:
Μοδινού Όλγα:
Σακκά Μαρία:
Μπουγιούκας Γεώργιος:
Κοσμοπούλου Όλγα:
Χάιδος Νικόλαος:
Τσολάκης Ιωάννης:
Βενιέρης Μαρίνος



Συνάντηση με τον Διοικητή Τρίτη 13/11/18


Παρόντες: Συρετίδης Σπύρος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης

1ο Θέμα: Τέθηκε από τα μέλη του ΔΣ το πρόβλημα με το πρόγραμμα του προσωπικού Σίτισης. Η απάντηση του Διοικητή ήταν πως θα μεριμνήσει ώστε το πρόγραμμα να βγαίνει από τον προϊστάμενο του τμήματος.
2ο Θέμα: Τέθηκε το θέμα έλλειψης προσωπικού στο τμήμα της Μαιευτικής κλινικής. Επίσης τέθηκε το αίτημα μέχρι το άνοιγμα της εφαρμογής για το επικουρικό προσωπικό να ζητηθούν από κάθε ειδικότητα κάποια άτομα. Ο Διοικητής απάντησε πως διερευνάται η δυνατότητα να ζητηθεί άμεσα επικουρικό προσωπικό.
3ο Θέμα: Τέθηκε το αίτημα μεσολάβησης του Διοικητή στον εργολάβο, ώστε να παρέχει βεβαιώσεις στο προσωπικό καθαριότητας για τα κλειστά τμήματα και μας απάντησε πως θα το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ