Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, Ποιους υγειονομικούς τιμωρεί η κυβέρνηση;

 Νίκαια 19/10/2021


Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 21/10/2021 και την επεκτείνουμε για όλο το πρωινό ωράριο (7-3), προς διευκόλυνση των συναδέλφων για συμμετοχή στην κινητοποίηση-πορεία από την Πλατεία Μαβίλη προς το Υπουργείο Υγείας στις 8:30 πμ.

Συνάδελφοι, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Μετά την τιμωρητική αναστολή εργασίας που επέβαλε η κυβέρνηση στους συναδέλφους που δεν εμβολιάστηκαν, στερώντας με αυτόν τον τρόπο, από χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα τους πόρους επιβίωσης, αλλά και από τα Νοσοκομεία έμπειρο και αξιόμαχο προσωπικό, δεν μένει τίποτα άλλο από την συνεχή μάχη για την επιστροφή τους.

Ποιους υγειονομικούς τιμωρεί η κυβέρνηση;





Αυτούς που πριν την πανδημία βάλανε πλάτη και στήριξαν το σύστημα υγείας, με χιλιάδες ελλείψεις προσωπικού και πάμπολλες ελλείψεις υλικών. Αυτούς που στην έναρξη της πανδημίας βάλανε πλάτη χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοïό και χωρίς τεστ ανίχνευσης και όντας στην πρώτη γραμμή της μάχης βάλανε σε κίνδυνο την ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους. Αυτούς που τα σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας έχουν υποστεί ανάκληση κανονικών αδειών, περικοπή ρεπό και ατελείωτες μετακινήσεις ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τιμωρεί επίσης τους υγειονομικούς που ενώ έχουν κάνει το εμβόλιο, δουλεύουν με υπερπροσπάθεια λόγω της υπό-στελέχωσης που με τις αναστολές εργασίας επιδεινώθηκε.

Πάγια αιτήματα μας έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια, όπως η ένταξή μας στα ΒΑΕ. Μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα αλλά μας στερούν την υλοποίηση του.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες έχουν αναγγελθεί δεκάδες φορές δεν υπάρχει προγραμματισμός να γίνουν. Καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων με συμβασιούχους, ο αριθμός των οποίων δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις συνταξιοδοτήσεις.

Σε μία περίοδο που αναμένεται έξαρση της πανδημίας και ενώ είμαστε σε αναστολή κανονικών αδειών, η κυβέρνηση επιλέγει την περεταίρω αποδυνάμωση των νοσοκομείων. Όχι χωρίς λόγο, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της να ωθήσει τους χρήστες υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και να ξεπουλήσει φιλέτα των υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες.

  Συμμετέχουμε δυναμικά στην κινητοποίηση και διεκδικούμε

·       Ανάκληση των αναστολών εργασίας

·       Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων

Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας μας. Μακριά από τον διαχωρισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η κυβέρνηση, συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση της Πέμπτης.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ