Καταγγελία για το πρόστιμο στον αιμοδότη

Νίκαια 11/10/2020

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής καταγγέλλουμε την παράνομη τιμωρία αιμοδότη, από αστυνομικά όργανα.

Παρόλο που ο αιμοδότης, απόλυτα νομοταγής, έστειλε μήνυμα για την μετακίνηση του ώστε να προσφέρει το δώρο της ζωής στους συνανθρώπους του, οι αστυνομικοί του κόψανε κλήση για άσκοπη μετακίνηση.

Σε μια περίοδο που οι ελλείψεις αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της Ελλάδας είναι τραγικές, αντί να επιβραβεύονται οι συνάνθρωποι μας που προβαίνουν σε μια τέτοια πράξη αλτρουισμού, τιμωρούνται από το αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Καλούμε την Πολιτική Προστασία και κάθε υπεύθυνο να προβεί άμεσα στην διαγραφή του προστίμου των 300 ευρώ και να ζητήσει άμεσα συγνώμη από τον άνθρωπο, που την δύσκολη για όλους μας περίοδο της πανδημίας, προσέφερε στον συνάνθρωπο του το πολύτιμο αγαθό της μετάγγισης.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος     Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης   Βλάχος Γεώργιος

Προκήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμούΝίκαια 10/12/2020

Την Τρίτη 15/12 προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ με 3μμ και καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Είναι το λιγότερο τραγικό, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στην μεγαλύτερή της έξαρση, ο κατατιθέμενος προϋπολογισμός να μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ήδη μειωμένες δαπάνες για την υγεία,  θα έπρεπε να αυξηθούν καθώς η υπό-στελέχωση   των δημόσιων Νοσοκομείων έχει χτυπήσει κόκκινο και ο μειωμένος και ακατάλληλος εξοπλισμός των υγειονομικών επιφέρει ήδη τα αποτελέσματά του στην υγεία των εργαζομένων.

Η αύξηση των δαπανών για την δημόσια υγεία είναι ένα από τα πάγια αιτήματά μας και πριν από την πανδημία. Είναι εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και για μέτρα ασφαλείας και μειώνει τις αντίστοιχες δαπάνες για την υγεία. Οι εξαγγελθείσες προσλήψεις που με φανφάρες διαφημίζει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, θα γίνουν προφανώς με αόρατα χρήματα, όπως αόρατο είναι και το προσωπικό που μέχρι τώρα διατυμπανίζει πως έχει προσλάβει.

Θα μας βρει μπροστά της στην απόπειρα κατάλυσης της δημόσιας Υγείας και στην δημιουργία ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος


Καταγγελία " Ο Αυταρχισμός δεν θα περάσει "

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 7/12/2020

 

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική τρομοκρατία, που εκδηλώθηκε με νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. 

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, παρεμποδίσθηκε κάθε συμβολική κίνηση τιμής από αντιπροσωπείες μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών και συνδικάτων που, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούσαν να φτάσουν στον χώρο της δολοφονίας του μαθητή για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές δεκάδων εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων, ανάμεσα τους και συναδέλφων υγειονομικών, που στοιβάχθηκαν σε χώρους χωρίς αερισμό, χωρίς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η κυβέρνηση.

Ο χθεσινός κυβερνητικός αυταρχισμός αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων γεγονότων στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ