Συλλογή υπογραφών- Να ανακληθούν άμεσα οι αναστολές Εργασίας

  Το έγγραφο υπάρχει εδώ     Συλλογή υπογραφών

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής, καλούμε τα μέλη μας να πούνε όχι στον διαχωρισμό των υπαλλήλων.

Είμαστε πολλοί λίγοι για να του επιτρέπουμε να μας διαχωρίζουν σε χρήσιμους και σε επικίνδυνους. Είμαστε όλοι χρήσιμοι στο σύστημα υγείας, γιατί λειτουργεί στις πλάτες μας, γιατί λειτουργεί με τον δικό μας κόπο και χάρη στο δικό μας φιλότιμο και θυσίες.

Οι 42+  συνάδελφοι μας που μέχρι την 31 Αυγούστου ήταν χρήσιμοι στο σύστημα υγείας ξαφνικά την 1η Σεπτεμβρίου γίνανε επικίνδυνοι για τους ασθενείς. Επικίνδυνη για τους ασθενείς είναι η πολιτική της κυβέρνησης που, τα σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας, δεν έχει ενισχύσει την δημόσια υγεία ούτε με υποδομές αλλά ούτε και με προσωπικό. Αντίθετα μάλιστα μιλάει για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, πράττει συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινεί προσωπικό από το ένα τμήμα στο άλλο και από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο.

Το εμβόλιο είναι δικαίωμα στην προστασία της υγείας μας, όχι μόνο των υγειονομικών αλλά όλου του πληθυσμού και φυσικά καλούμε όλους να το κάνουν. Δεν μπορεί όμως να είναι όπλο διαχωρισμού της κοινωνίας, δεν πρέπει να είναι όπλο στιγματισμού και τιμωρίας των εργαζομένων. Εμείς που ζούμε καθημερινά την τρομερή υπό-στελέχωση των Νοσοκομείων και βλέπουμε συνοδούς ασθενών να ξενυχτούν στο πλάι των δικών τους ανθρώπων, χωρίς την υποχρέωση του εμβολιασμού, αλλά με την επίδειξη αρνητικού τεστ και μόνο, αντιλαμβανόμαστε πως ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών έχει σαν σκοπό την τιμωρία και τον συνετισμό των «απείθαρχων». Έχει σαν στόχο την υποβάθμιση και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι ώστε να δοθούν τα καλύτερα φιλέτα του στους ιδιώτες.

Απέναντι σε αυτήν την τιμωριτική πολιτική της κυβέρνησης, προχωράμε σε συλλογή υπογραφών με τις οποίες ζητάμε την άμεση ανάκληση των αναστολών εργασίας και την επιστροφή των συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος

ΤΜΗΜΑ…………………..

 

Α/Α

 

 

ΟΝΟΜ/ΜΟ

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

1

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

9

 

 

 

10

 

 

 

11

 

 

 

12

 

 

 

13

 

 

 

14

 

 

 

15

 

 

 

16

 

 

 

17

 

 

 

18

 

 

 

19

 

 

 

20

 

 

 

Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Νίκαιας

 Νίκαια 31/10/2021

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, έχουν γίνει στο Νοσοκομείο μας δεκάδες μετακινήσεις και τοποθετήσεις Νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί καμία ατομική διοικητική πράξη. Εάν ένας υπάλληλος που μετακινήθηκε την τελευταία διετία ζητήσει, όπως έχει δικαίωμα, από το Γραφείο Προσωπικού  βεβαίωση προϋπηρεσίας, η τελευταία διετία δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτήν την βεβαίωση.

Αυτό σε βάθος χρόνου μπορεί να λάβει τεράστιες διαστάσεις για έναν υπάλληλο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία που έχει σε κάποιον άλλο φορέα. Επίσης συνάδελφοι οι οποίοι εκτελούν χρέη Προϊστάμενου σε τμήμα δεν λαμβάνουν το επίδομα ευθύνης εξαιτίας αυτής της παράλειψης. Όχι όλοι φυσικά, για κάποιους επιλεκτικά έχει βγει  ατομική διοικητική πράξη.

Παρόλο που εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε απευθύνει υπόμνηση στην Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και στην Διοίκηση  για την παραπάνω ουσιαστική παρατυπία, ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Μόνο μία προφορική διαβεβαίωση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας πως εκδίδονται πράξεις, διαβεβαίωση που διαψεύδεται από το Γραφείο Προσωπικού.

Τον τελευταίο μήνα δε, φτάσαμε και στο άλλο άκρο η Δ.Ν.Υ να ζητάει από τους υπαλλήλους να δηλώσουν τα τμήματα που έχουν υπηρετήσει. Ενώ το αρμόδιο Γραφείο για αυτές τις πληροφορίες είναι το Γραφείο προσωπικού, αυτές ζητούνται από τους προϊσταμένους των τμημάτων.

Κατόπιν των παραπάνω καταγγέλλουμε την Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για σκόπιμη παραβίαση της διοικητικής διαδικασίας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου που ενώ οφείλει να ελέγχει αυτή την διαδικασία, ανέχεται να γίνονται μετακινήσεις μόνο με προφορικές εντολές και να μην δηλώνονται στον ατομικό φάκελο των υπαλλήλων οι μετακινήσεις και οι τοποθετήσεις.

Τους καλούμε να εκδώσουν άμεσα όλες τις ατομικές διοικητικές πράξεις των υπαλλήλων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος


Την Τετάρτη 3/11 και ώρα 1μμ με 3μμ στάση εργασίας - Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας

 Νίκαια 31/10/2021


Την Τετάρτη 3/11 και ώρα 1μμ με 3μμ Προκηρύσσουμε στάση εργασίας στα πλαίσια δράσης που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση επιστροφή των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Μετά και την παραδοχή του Υπουργού υγείας, πως το εμβόλιο προστατεύει αυτόν που το κάνει και δεν επηρεάζει την διασπορά, θα περιμέναμε να γίνει άρση των αναστολών εργασίας στους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους έχουμε πάλι κοντά μας, αρωγούς στην αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας που αποκλειστικά βαρύνει τα δημόσια νοσοκομεία.

Η επιμονή της κυβέρνησης στην τιμωριτική για όλους τους υγειονομικούς απόφαση, σαφώς καταδεικνύει πως μέλημα της δεν είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά η αποδυνάμωση του ΕΣΥ και η πριμοδότηση των ιδιωτών. Άλλωστε αυτά τα σχέδια τα έχει κάνει γνωστά από νωρίς, με ανακοινώσεις για συγχώνευση Νοσοκομείων και για παραχώρηση υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ).

Δύο μήνες τώρα 42 συνάδελφοί μας είναι σε αναστολή εργασίας, χωρίς να λαμβάνουν αποδοχές. Το νούμερο αυτό μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο αν αναλογιστεί κανείς πως κάθε συνάδελφος έχει την φροντίδα της οικογένειάς του, πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες που βασίζονται μόνο στον μισθό των συναδέλφων. Παράλληλα η τιμωρία των υγειονομικών από την κυβέρνηση έχει στόχο και όσους συναδέλφους έχουν κάνει το εμβόλιο και εργάζονται κανονικά. Τους τιμωρεί με υπέρ-εργασία για να καλυφθούν τα κενά των αναστολών εργασίας αλλά και τα κενά που και πιο πριν είχε το ΕΣΥ.

Η επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία είναι μία μάχη που μας αφορά όλους, εμβολιασμένους και μη. Τα διλήμματα τα βάζει η κυβέρνηση αφού έχει αποδυναμώσει το ΕΣΥ και βάζει τους ιδιώτες μέσα, από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Την Τετάρτη οφείλουμε όλοι στους συναδέλφους αλλά και στον εαυτό μας, να διεκδικήσουμε μαζικά την επιστροφή τους. Είμαστε πολύ λίγοι για διαχωρισμούς και δεν μας περισσεύει κανείς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ