Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 12/10/2018


Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 12/10/2018 α’ μέρος

Παρόντες: Συρετίδης Σπύρος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Καλογερόγιαννη Μαντώ
Αδικαιολόγητα Απόντες: Μοδινού Όλγα

Θέμα: Σύνθεση Προεδρείου και Τραπεζικές Συναλλαγές
Μετά από διαλογική συζήτηση επικυρώθηκε η συμφωνία όλων των παρόντων μελών να οριστεί ο Κος Συρετίδης Σπύρος υπεύθυνος για τις συναλλαγές με την τράπεζα. Λόγω της αδυναμίας εκλογής Προεδρείου έγινε δεκτή η πρόταση της Κας Προκόπη, η εκπροσώπηση στην τράπεζα να γίνει από πενταμελή αντιπροσωπεία η οποία θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε μία από τις πέντε παρατάξεις. Στα πέντε μέλη παρέχεται η εξουσιοδότηση  να υπογράφουν τα εντάλματα ανάληψης, καθώς και όλες τις συναλλαγές με την τράπεζα και θα είναι τα δικά τους στοιχεία καταχωρημένα και ταυτοποιημένα στην τράπεζα. Οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μετά από έγκριση του ΔΣ. Οι εκπρόσωποι από κάθε παράταξη θα είναι:
1) Εργαζόμενοι:  Ίντας Γεώργιος
2) Αγωνιστική Συσπείρωση: Μπουγιούκας Γεώργιος
3) Ανεξάρτητη Κίνηση: Προκόπη Σωτηρία
4) ΑΡ.Σ.Υ: Χάιδος Νικόλαος
5) ΥΓ.Ε.Ι.Α: Τσολάκης Ιωάννης

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης


Τα παρόντα μέλη


1.     Συρετίδης Σπύρος:
2.     Σακκά Μαρία:
3.     Μπουγιούκας Γεώργιος:
4.     Προκόπη Σωτηρία:
5.     Κοσμοπούλου Όλγα:
6.     Χάιδος Νικόλαος:
7.     Τσολάκης Ιωάννης:
8.     Βενιέρης Μαρίνος:

 1

Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 12/10/2018 β' μέρος
Παρόντες: Συρετίδης Σπύρος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Καλογερόγιαννη Μαντώ
Αδικαιολόγητα Απόντες: Μοδινού Όλγα
Λόγο της υποχρέωσης κατάθεσης στην τράπεζα πρακτικού εκπροσώπησης, τα πρακτικά του ΔΣ χωρίστηκαν σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος φωτοτυπήθηκε και κατατέθηκε στην τράπεζα.
2ο Θέμα: Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού
Πρόταση του Κου Τσολάκη ήταν, να πάρει ο Σύλλογος τηλέφωνο τον εργολάβο και να του ζητήσει να δώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Αν δεν το πράξει τότε σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία να του γίνει γνωστό πως θα κάνουμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Επίσης να κάνουμε συγκέντρωση με το προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης που εργάζεται στο νοσοκομείο, για να ενημερώσουμε για τα χαρτιά που χρειάζονται για την κατάθεση της αίτησης για επικουρικό προσωπικό. Πριν την συγκέντρωση θα πρέπει να έχουμε καταλήξει, σαν ΔΣ, σε ποιο βαθμό μπορούμε να βοηθήσουμε στην κατάθεση των αιτήσεων, δεδομένων των τεχνικών δυσκολιών ( ίντερνετ, σκάνερ).
Πρόταση της Κας Προκόπη ήταν να μην σταθούμε στην βεβαίωση του εργοδότη, λόγο του κλίματος εκφοβισμού που υπάρχει από τον εργολάβο. Μπορεί η βεβαίωση του εργοδότη να καλυφθεί με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου.
Η Κα Κοσμοπούλου αναφέρθηκε στον εκφοβισμό που υπάρχει από τον εργολάβο και ζήτησε διευκρίνιση αν η ισχύς της υπεύθυνης δήλωσης είναι ίδια με αυτή της βεβαίωσης προϋπηρεσίας από τον εργοδότη.
Η Κα Σακκά συμφώνησε στην συγκέντρωση και τόνισε και αυτή το καθεστώς εκφοβισμού που υπάρχει στο συνεργείο καθαρισμού και πως υπάρχουν αρκετοί Εργαζόμενοι στο συνεργείο καθαρισμού που δεν θέ 80λουν να φύγει το συνεργείο.
Ο Κος Μπουγιούκας τόνισε πως καλή είναι η συγκέντρωση αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι βεβαίωση για τα ΤΕΠ .
Ο Κος Χάιδος παίρνοντας τον λόγο συμφώνησε στην πρόταση συγκέντρωσης και πρότεινε δυναμική παρέμβαση στον εργολάβο για τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.
Η Κα Προκόπη πρότεινε να γράφει η υπεύθυνη δηλώσει τις χρονιές που δούλεψαν, χωρίς να αναφέρει χρόνια προϋπηρεσίας.
Η Κα Κοσμοπούλου πρότεινε να μην υποσχεθούμε, στην κατάθεση αιτήσεων , αυτά που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.
Πρόταση της Κας Προκόπη να κληθούν στην συνάντηση όλοι όσοι εν δυνάμει ενδιαφέρονται να καταθέσουν τα χαρτιά τους στην εφαρμογή, έγινε δεκτή από όλους.
Τελικά αποφασίσθηκε να γίνει η συγκέντρωση την Δευτέρα 15/10/18  και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Στο ίδιο θέμα τέθηκε και το θέμα των ερωτημάτων προς το Γρ. Προσωπικού. Αποφασίσθηκε να γίνει προσπάθεια συγχώνευσης του εγγράφου που συνέταξε ο Κος Τσολάκης και η Κα Προκόπη. Τα ερωτήματα που αποφασίσθηκε να τεθούν είναι α) τα δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι με την
2
σύμβαση του ΟΑΕΔ σε σχέση με τις ειδικές και κανονικές άδειες και β) για ποιον λόγο έγινε διακοπή της σύμβασης τους για μια ημέρα.
3ο Θέμα: Αποδυτήρια τραυματιοφορέων και νοσοκόμων κίνησης
Εισήγηση του Κου Τσολάκη για το θέμα ανέφερε πως είναι απαράδεκτο οι συνάδελφοι στην κίνηση να έρχονται και να φεύγουν με τα ρούχα εργασίας τους και να μην έχουν χώρο στάσης για να στέκονται.
Η Κα Προκόπη συμπλήρωσε στο προσωπικό που δεν έχει αποδυτήρια του ειδικευόμενους ιατρούς των εργαστηρίων.
Συμφωνήθηκε να σταλεί έγγραφο στην διοίκηση και στην επιτροπή χωροταξίας που να ζητάει την παραχώρηση χώρων στους εν λόγω εργαζόμενους.
4ο Θέμα: Καταγραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e-mail) μελών
Πρόταση του Κου Τσολάκη να γίνει καταγραφή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών έγινε ομόφωνα δεκτή. Η φόρμα παραχώρησης επισυνάπτεται στα πρακτικά.
5ο Θέμα: Συνδρομή ΠΟΕΔΗΝ
Πρόταση της Κας Προκόπη να ζητήσουμε από την Ομοσπονδία αντίγραφο του Γραμματίου που λέει ότι έχει, έγινε ομόφωνα δεκτή.
6ο Θέμα: Ίντερνετ στον Σύλλογο
Συμφωνήθηκε ομόφωνα να γίνει έγγραφο στην διοίκηση για αποκατάσταση του δικτύου στον Σύλλογο.
7ο Θέμα: Πρόταση για στάση εργασίας στις 8/11
Το θέμα παραπέμφθηκε για επόμενο ΔΣ, λόγο έλλειψης χρόνου
8ο Θέμα: Αγωγές για αναδρομική διεκδίκηση Δώρων και Επιδομάτων
Πρόταση της Κας Προκόπη να κατατεθεί νέα αγωγή για τους συναδέλφους που δεν συμμετείχαν στην πρώτη, έγινε ομόφωνα δεκτή. Επίσης η Κα Προκόπη ενημέρωσε το σώμα πως ο δικηγόρος κατέθεσε αίτηση διεκδίκησης, η οποία κατοχυρώνει την μη παραγραφή της διεκδίκησης, για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και το 2015 και το 2017. Όσοι καταθέσουν στην νέα αγωγή θα διεκδικήσουν αναδρομικά από το 2015 τα δώρα και τα επιδόματα. Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση από τον Σύλλογο για κατάθεση αγωγής από αυτούς που δεν κατέθεσαν και ενδιαφέρονται να καταθέσουν.
 Ενημέρωσε η Κα Προκόπη ότι μετά από επικοινωνία της με τον δικηγόρο θα μας στείλει με email τις καταστάσεις της προηγούμενης αγωγής.
Η Κα Κοσμοπούλου ζήτησε οι καταστάσεις να κοινοποιηθούν σε όλα τα μέλη του ΔΣ.
Την παραλαβή των αιτήσεων των στοιχείων και των χρημάτων των νέων αγωγών αναλάμβανε ο Κος Συρετίδης με ομόφωνη απόφαση του σώματος.
9ο Θέμα: Αιμοδοσία
 Ενημέρωσε ο Κος Τσολάκης το σώμα για τον εργασιακό εκφοβισμό που υφίσταται ο Κος Τ………….. , νοσοκόμος που ήρθε στην αιμοδοσία και εκτελεί χρέη εργάτη, από τον Διευθυντή της αιμοδοσίας Κο Σ………. Ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου ο Κος Σ………………. μπαίνοντας στον χώρο των αιμοληψιών και βλέποντας τον Κο Τ…………….. να εκτελεί τα καθήκοντα του, του είπε « γιατί είσαι εσύ εδώ, να πας πίσω». Επίσης ανέφερε, ο Κος Τσολάκης, πως παρόλο που ο συνάδελφος ήρθε στην αιμοδοσία για να εκτελεί χρέη εργάτη, ο Διευθυντής της αιμοδοσίας αρνείται να τον στείλει σε εξόρμηση, όπου η χρησιμότητα του είναι απαραίτητη.
Πρόταση του Κου Τσολάκη είναι να γίνει συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους και να γίνει συζήτηση για το θέμα.
Πρόταση της Κας Κοσμοπούλου είναι να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή και την Διευθύνουσα και τον Κο Σ……….. με παρουσία και μελών του συλλόγου και να του τονιστεί του Κου Σ………… ο λόγος για τον οποίο ήρθε ο Κος Τ…………. στην αιμοδοσία. Αυτό πρότεινε να γίνει χωρίς την παρουσία του Κου Τ…………… για αποφυγή δικής του συναισθηματικής φόρτισης.
Το θέμα συμφωνήθηκε να συζητηθεί και σε επόμενο ΔΣ.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης


Τα παρόντα μέλη



1.     Συρετίδης Σπύρος:
2.     Σακκά Μαρία:
3.     Μπουγιούκας Γεώργιος:
4.     Προκόπη Σωτηρία:
5.     Κοσμοπούλου Όλγα:
6.     Χάιδος Νικόλαος:
7.     Τσολάκης Ιωάννης:
8.     Βενιέρης Μαρίνος:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ