Πρακτικά εκλογής Προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου

 

Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 30/9/2020

Παρόντες: Τσολάκης Ιωάννης, Γαλανοπούλου Ελένη, Βλάχος Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καραμιχάλη Ευαγγελία, Σακκά Μαρία, Αγρογιάννη Μαρία, Κοσμοπούλου Όλγα

Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Ασημάκου Ευαγγελία, Μεΐμάρης Γεώργιος

Θέμα: Εκλογή Προεδρείου (Σύσταση σε σώμα)

Την Τετάρτη 23/9 ενημερώθηκαν όλα τα μέλη μέσω viber και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως απόφαση του ΔΣ της 22/9 ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ της 30/9 και ώρα 13:00 με θέμα εκλογή Προεδρείου όπου απαραίτητη θα είναι η απλή απαρτία των μελών.

Κατά την συνεδρίαση προτάθηκε από τον Τσολάκη Ιωάννη εκ μέρους της παράταξης ΥΓΕΙΑ να σχηματιστεί Προεδρείο από όλες τις παρατάξεις πλην της παράταξης ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, οι οποίοι στράφηκαν δικαστικά εναντίον του Συλλόγου και πριν τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές. Επίσης είπε πως αυτή η σύνθεση θα περάσει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα ομοψυχίας και κοινού μετώπου του Συλλόγου.

Από την παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ τοποθετήθηκε η Προκόπη Σωτηρία η οποία είπε πως συμφωνούμε να μη συμμετέχει στο προεδρείο, η παράταξη που έσυρε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και παρότι έχασε την πρώτη δικαστική διαδικασία, συνέχισε με νέα αγωγή. Θα θέλαμε να συμμετέχουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στη σύνθεση του προεδρείου.

Για την παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τοποθετήθηκε η Αγρογιάννη Μαρία η οποία είπε πως ενώ πάγια θέση της παράταξης μας είναι το αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε στηρίζουμε την πρώτη παράταξη γιατί έσυρε 2 φορές το σύλλογο στα δικαστήρια και έβαλε εμπόδια στη λειτουργία του ΔΣ. Δεν θα συμμετέχουμε στην σύνθεση του Προεδρείου και θα ψηφίσουμε λευκό. Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει Προεδρείο για αυτό εγκρίνουμε την διαδικασία, έχουμε όμως πολιτικές διαφωνίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Για την παράταξη ΑΡΣΥ τοποθετήθηκε η Κοσμοπούλου Όλγα η οποία είπε πως υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις και θα απέχει από την σύνθεση του Προεδρείου και θα ψηφίσει λευκό.

Μετά τις τοποθετήσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και της ΑΡΣΥ ,  τοποθετήθηκε εκ νέου η Προκόπη Σωτηρία και είπε ότι θα συμμετέχουμε στη σύνθεση προεδρείου για να διευκολύνουμε να ξεπεραστούν οι πρακτικές δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί (οικονομικές συναλλαγές) κ.λπ

Στην πρόταση και ψηφοφορία που ακολούθησε υπήρξε το εξής αποτέλεσμα:

Πρόεδρος: Τσολάκης Ιωάννης                                   5 ΝΑΙ και 3 Λευκά

Αντιπρόεδρος: Προκόπη Σωτηρία                            5 ΝΑΙ και 3 Λευκά

Γραμματέας: Βλάχος Γεώργιος                                  5 ΝΑΙ και 3 Λευκά

Ταμίας: Καραμιχάλη Ευαγγελία                                5 ΝΑΙ και 3 Λευκά

Ειδ. Γραμματέας: Γαλανοπούλου Ελένη                  5 ΝΑΙ και 3 Λευκά

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Τσολάκης Ιωάννης

 

 Γαλανοπούλου Ελένη

 

 Βλάχος Γεώργιος

 

Προκόπη Σωτηρία

 

Καραμιχάλη Ευαγγελία

 

 Σακκά Μαρία

 

 Αγρογιάννη Μαρία

 

 Κοσμοπούλου Όλγα

 

 

Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νίκαια 01/10/2020


Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, κλομπ και βρισιές σε βάρος αγωνιζόμενων υγειονομικών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις 30/9 στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών.

Μετά τα χειροκροτήματα η κυβέρνηση επιστράτευσε τα χημικά για να "ευχαριστήσει" τους συμβασιούχους, που έκαναν το έγκλημα να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Αντιμετώπισε τους «ήρωες υγειονομικούς» σαν «περιθωριακές ομάδες που παρακωλύουν τη συγκοινωνία».

Η καταστολή και η βία δεν πρόκειται να ανακόψουν τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας να γίνουν πράξη!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                  Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ