Τροποποίηση διατάξεων του ν.4369/2016 για την ηλεκτρονική διεξαγωγή της αξιολόγησης προσωπικού


   Γιανα δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Ανακοίνωση παράταξης ΥΓ.Ε.Ι.Α για την Ημέρα του Νοσηλευτή



Από το 1965 και κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses – ICN).
Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής. Ήταν γόνος εύπορης αγγλικής οικογένειας που είχε εγκατασταθεί στην Φλωρεντία. Η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ είναι αρκετά δημοφιλής για τη συνεισφορά της κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου.
Η ζωή και η δράση της χαρακτηρίζεται από συνεχή ανιδιοτελή προσφορά στους πάσχοντες αλλά και από πρωτοβουλίες για την βελτίωση των συνθηκών Νοσηλείας τους.
Από τότε άλλαξαν πολλά στον χώρο της υγείας με την πρόοδο της επιστήμης αλλά και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Επαγγελματίες Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες με επαρκή επιστημονική κατάρτιση και με ανεπτυγμένο το αίσθημα προσφοράς είναι άξιοι συνεχιστές του έργου της. Η Νοσηλευτική εκπαίδευση πέρασε από την Πρακτική Νοσοκόμα σε επαγγελματίες Νοσηλευτές-τριες με Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Εξέλιξη για την οποία θα είχαμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε όλοι οι επαγγελματίες υγείας.
Στην Ελλάδα όμως μοιάζει να έχει σταματήσει ο χρόνος της εξέλιξης. Αντί να υπάρχει μια ενιαία επαγγελματική κατηγορία Νοσηλευτών, ο κατακερματισμός του κλάδου θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη.
Σήμερα λοιπόν στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου: Δεν υπάρχει ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικής, δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο των Νοσηλευτών, δεν υπάρχει το αναγκαίο Νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την Υγεία, δεν υπάρχει αξιοπρεπής Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη υλικών, υπάρχει ένα ασθενικό και άβουλο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, υπάρχει αναξιοκρατία στον χώρο.
Δεν είναι τυχαία όλα τα παραπάνω. Όταν ένας Κλάδος είναι κατακερματισμένος αποτελεί βορά στις ορέξεις του συστήματος και η πολυφωνία του τον καταδικάζει σε στασιμότητα και παρακμή. Δεν διεκδικεί με μία φωνή τα δικαιώματά του , δεν είναι αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις του και χάνει τον δρόμο του.
Γιορτάζουμε την 12 Μαΐου οι Νοσηλευτές, όλοι όμως οι Νοσηλευτές ανεξάρτητα από τη βαθμίδα εκπαίδευσης μας. Με τον ίδιο τρόπο που συμμετέχουμε στον εορτασμό της ημέρας του Νοσηλευτή, όλοι μαζί,  με τον ίδιο τρόπο , με μία φωνή πρέπει να διεκδικήσουμε :
Δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικής
Δημιουργία Κλαδικού Μισθολογίου 
Δημιουργία Καθηκοντολογίου
Κάλυψη των κενών θέσεων στα Νοσοκομεία
Επάρκεια  κονδυλίων και υλικών 
Ποιοτικότερες υπηρεσίες Υγείας
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλα τα Νοσηλευτήρια ( Δημόσια και ιδιωτικά)
Ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Όλα αυτά θα τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί, κοινά είναι τα προβλήματα μας και οι στόχοι μας.
Ημέρα του Νοσηλευτή σημαίνει, Ημέρα του Ασθενή , Ημέρα του Γιατρού , Ημέρα όλων των επαγγελματιών Υγείας.
Το πολυεργαλείο Νοσηλευτής-τρια θα γιορτάζει πραγματικά όταν όλα τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα.

Χρόνια μας Πολλά. 


ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο διατάξεως νόμου, με σκοπό την πλήρη
αποκατάσταση της νομιμότητας και έφερε το θέμα σε όλους τους συναρμοδίους Υπουργούς
για την οριστική επίλυση του με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι
υπάλληλοι να προβούν στην υποβολή αιτήσεως προς την Υπηρεσία τους, ζητώντας την
εφαρμογή της απόφασης και την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών τους.

Για να δείτε το έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ πατήστε εδώ

Για να δείτε και να τυπώσετε την αίτηση πατήστε εδώ


Υπέρβαση ορίου τηλεφωνικών κλήσεων


Ανακοίνωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ Έλλειψη εξοπλισμού


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ
Συνάδελφοι-ισσες,
  Είναι γνωστό σε όλους και όλες μας, πως δυστυχώς το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου μας, στερείται ενός σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου, καθώς και ενός σύγχρονου ορθοπαντογράφου. Είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο σημαντικό πρόβλημα συνιστά αυτό για τη λειτουργία του Τμήματος, αλλά και του νοσοκομείου συνολικά. Είναι απαράδεκτο, για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, να αναγκάζονται πολλοί ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να καλυφθούν από το νοσοκομείο μας, αν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  Αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, μας έχει απασχολήσει από καιρό ως παράταξη και αποτελεί βασικό σημείο των διεκδικήσεών μας, τόσο ως προς την Υ.ΠΕ. όσο και ως προς το Υπουργείο Υγείας. Θεωρούμε πως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πια, ώστε οι παραπάνω φορείς να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω σε αυτό το πρόβλημα και να το επιλύσουν άμεσα. Κάτι το οποίο είναι προς το συμφέρον όλων μας, κυρίως της ίδιας της κοινωνίας προς την οποία προσφέρουμε με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες μας. Σε καμμιά περίπτωση δεν θά'πρεπε να είναι ένα θέμα το οποίο να αφορά μονάχα μια παράταξη ή μια κατηγορία εργαζομένων. Δεν είναι ζήτημα ούτε παραταξιακό, ούτε συντεχνιακό, αλλά σχετίζεται με τον αξιακό πυρήνα όλων όσων θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς την κοινωνία.
  Δυστυχώς όμως, νοιώθουμε πως στην διεκδίκηση αυτή είμαστε μόνοι μας, χωρίς να έχουμε την απαιτούμενη στήριξη από τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, όπως το επιστημονικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια στην οποία θα έπρεπε να πρωτοστατούν. Θεωρούμε πως η συγκυρία είναι τέτοια, που δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για γραφειοκρατικές παρακωλύσεις - το αιώνιο πρόβλημα του δημοσίου τομέα δυστυχώς - ούτε για δήθεν "συνδικαλιστικούς" τακτικισμούς παρωχημένου τύπου. Κωλύματα, καθυστερήσεις και τακτικισμούς, για τα οποία όλοι μας είμαστε υπόλογοι, πρώτα και κύρια απέναντι στην ίδια την κοινωνία, που έχει από το δημόσιο σύστημα Υγείας απαιτήσεις. Και πολύ σωστά τις έχει αυτές τις απαιτήσεις.
  Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου και κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανό του, καθώς και κάθε συνδικαλιστική παράταξη που δραστηριοποιείται στο χώρο εργασίας μας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και όλοι μαζί, να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε οι διεκδικήσεις αυτές, να μην παραμείνουν μια αράδα λόγια πάνω σ'ένα λευκό χαρτί, αλλά να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.
  Εμείς από την πλευρά μας, παραμένουμε στις επάλξεις, μέχρι την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος. Γιατί γνωρίζουμε καλά, πως σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε τελικά και τόσο μόνοι όσο μπορεί αρχικά να φαίνεται. Έχουμε στο πλευρό μας όλους εσάς, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που νυχθημερόν μοχθείτε για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας καλύτερα για όλη την κοινωνία. Και γνωρίζετε πολύ καλά ποιες είναι οι ανάγκες και οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας. Αυτό και μόνο μας κάνει να αισιοδοξούμε, πως στο τέλος θα νικήσουμε!

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων στην περίπτωση μη κατάθεσης-χρήσης του πληρωμένου e-Παραβόλου


Ενημέρωση από παράταξη 



Επειδή έχουμε την εντύπωση πως κάποιοι μας δουλεύουν, παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν πληρώσει το παράβολο των 150 ευρώ για την έφεση του δίωρου να δοκιμάσουν να εξαργυρώσουν τα παράβολα τους με ηλεκτρονικό τρόπο.
Το τελευταίο στάδιο δεν μπορέσαμε να το φωτογραφήσουμε γιατί υπάρχει μόνον σε όσους έχουν αχρησιμοποίητα παράβολα. Παρακαλώ ενημερώστε μας για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας καθώς και για προβλήματα που θα συναντήσετε .





Μπαίνουμε στην σελίδα https://login.gsis.gr/sso/pages/login.jsp βάζουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό μας και πατάμε οκ. 


Στην σελίδα που θα μας βγάλει πατάμε   Εφαρμογές TAXISnet 









Κατεβαίνουμε στο τέλος της σελίδας και πατάμε
Ηλεκτρονικό Παράβολο




Κατεβαίνουμε στο τέλος της σελίδας και πατάμε Τα παράβολα μου















Όποιος έχει εκδώσει ηλεκτρονικά παράβολα θα δει την παρακάτω εικόνα


Στην περίπτωση μη κατάθεσης-χρήσης του πληρωμένου e-Παραβόλου ο πολίτης - συναλλασσόμενος
επιλέγει κατά την προβολή του παραβόλου «Αίτημα επιστροφής χρημάτων». Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να
έχει συμπληρώσει τον τραπεζικό λογαριασμό - ΙBAN ο πολίτης - συναλλασσόμενος.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ