Γενικές συνελεύσεις και εκλογές


Οι γενικές συνελεύσεις είναι δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, στις οποίες καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με τις αποφάσεις  του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. 
Οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη ΔΣ έχουν προγραμματισθεί για την 22 και 23 Μαΐου. Πριν από τις εκλογές όμως πρέπει να γίνει εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση για να ψηφίσει τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό, καθώς και την Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών .  Αυτή η ΓΕΝ. Συνέλευση  προγραμματίσθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου  για την Παρασκευή 4/5/18 και ώρα 12 μεσημέρι  στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Η Ανακοίνωση του Προεδρείου έγραφε 10 πμ. Η πρώτη Συνέλευση προβλέπει να παρευρίσκεται το 1/3 των μελών για να υπάρχει απαρτία. Έχουν προγραμματισθεί σε περίπτωση μη απαρτίας της πρώτης, δεύτερη Γεν. Συνέλευση την Δευτέρα 7/5/18 στην οποία προβλέπεται παρουσία του 1/4 των μελών για απαρτία, καθώς και τρίτη Γεν. Συνέλευση την Τετάρτη 16/5/18 στην οποία προβλέπεται παρουσία του 1/5 των μελών για απαρτία.
Όλες οι Γεν. Συνελεύσεις προγραμματίσθηκαν με απόφαση του ΔΣ για της 12 το μεσημέρι.
Ο Πρόεδρος έκλεισε το Αμφιθέατρο για της 10 πμ .
Το καταστατικό προβλέπει ανακοινώσεις της Συνέλευσης σε όλους τους χώρους σε εμφανή σημεία, καθώς και έξω από τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση.
Έξω από το Αμφιθέατρο σίγουρα δεν υπήρχε ανακοίνωση την Παρασκευή. ,Μία ανακοίνωση υπήρχε έξω από τον Σύλλογο, στο υπόλοιπο Νοσοκομείο απολύτως τίποτα. 
Από όλα τα παραπάνω γεννιούνται αβίαστα τα ερωτήματα:
Πρόκειται για ανικανότητα; Πρόκειται για αδιαφορία; Πρόκειται για επιτηδευμένη συμπεριφορά η οποία έχει σκοπό την απαξίωση του Συλλόγου, με αποτέλεσμα την αποχή των εργαζομένων από τις Δημοκρατικές Διαδικασίες του Συλλόγου;
Συνάδελφοι, ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ο Σύλλογος είμαστε όλοι εμείς. Ας μην τον αφήσουμε στα χέρια κάποιων επιτηδείων που τον καπηλεύονται και τον χρησιμοποιούν για προσωπικά οφέλη. Η παράταξη ΥΓΙΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ( ΥΓ.Ε.Ι.Α) σας καλεί να δώσετε δυναμικό παρών σε όλες τις Συνελεύσεις. Να τους δώσουμε με την παρουσία μας μία ΙΣΧΥΡΗ  απάντηση ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των σχεδίων τους.

ΥΓ.Ε.Ι.Α

Γιατί ΥΓΙΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΥΓ.Ε.Ι.Α)







Γιατί ;
Γιατί  
Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν .
Γιατί  είμαστε αποτελεσματικότεροι ενωμένοι.
Το 90 % των αιτημάτων μας είναι κοινά σε όλους τους κλάδους , γιατί είναι κοινός ο χώρος εργασίας μας .
Γιατί είναι υγιές ένας επαγγελματίας να έχει επαγγελματικές φιλοδοξίες , αυτές όμως να επιτυγχάνονται αξιοκρατικά και μέσα από την ανάπτυξη του συνόλου . Ας κερδίσουμε τις κοινές μας διεκδικήσεις και μετά ο κάθε κλάδος και ο κάθε εργαζόμενος αυτό που δικαιούται βάσει της νομοθεσίας . Τους άδικους νόμους να παλέψουμε να τούς αλλάξουμε , όχι ο κάθε κλάδος χωριστά , αλλά όλοι μαζί .
Γιατί ο χώρος εργασίας μας , δεν εκπροσωπείται από κόμματα αλλά από εργαζόμενους .
Γιατί ο εργασιακός χώρος , είναι χώρος διεκδίκησης και όχι κομματικής αντιπαράθεσης . Γιατί υπάρχουν άλλα πεδία κομματικής αντιπαράθεσης , στα οποία μπορούν αυτοί που επιθυμούν να ασκήσουν δραστηριότητα .            
Γιατί τα κόμματα κατακερματίζουν τις δυνάμεις των εργαζομένων για να τους ελέγχουν καλύτερα . Δίνοντας τους ψίχουλα προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης δημιουργώντας μια επίπλαστη προσωπική ευμάρεια για να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους .
Γιατί είναι προς όφελος των κομματικών τους επιδιώξεων η απαξίωση της εργασιακής διεκδίκησης . Όσο πιο λίγοι ασχολούνται με τα κοινά τόσο πιο εύκολα ελέγχονται . Δεν είναι στο DNA μας η παραίτηση από τα δικαιώματα μας , στην οποία μας έχουν οδηγήσει , όχι τυχαία .
Γιατί είναι δικαίωμα μας να διεκδικούμε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας και αυτό προϋποθέτει κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις θέσεις . Όχι εργαζόμενοι που να εξαρτώνται από την θέληση ή την ικανότητα της κάθε κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται τα διάφορα προγράμματα ή τις χαραμάδες των νόμων για να τους κρατάει ομήρους , με συμβάσεις όλων των μορφών .
Γιατί οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν το επίπεδο ενός λαού . Είμαστε όλοι μας , εμείς και τα παιδιά μας , χρήστες των υπηρεσιών υγείας και θέλουμε το καλύτερο για τις οικογένειές μας .
Γιατί δεν θα αφήσουμε την μοίρα μας σε αυτούς που με κάθε τρόπο θέλουν να απαξιώσουν την καθημερινή και επίπονη προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες .
Γιατί οποιαδήποτε παράταξη και να δραστηριοποιηθεί σε έναν εργασιακό χώρο , αν δεν έχει την στήριξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων , δεν θα είναι αποτελεσματική .
Γιατί όλα τα προηγούμενα προϋποθέτουν την στήριξη και την πίστη του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων . Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη , μπορεί όμως να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε ένα μελωδικό τραγούδι .
Γιατί η δική μας στάση πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για την αλλαγή των συσχετισμών και της τοποθέτησης των διεκδικήσεων μας στο πραγματικό στόχο . Το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το κεφάλι αλλά αυτό προϋποθέτει και άψυχο σώμα . Σε αυτό το σώμα πρέπει να δώσουμε ψυχή και να αναγκάσουμε το κεφάλι να σκεφτεί να το υπηρετήσει .
Γιατί με την δική μας στάση καλούμαστε να δώσουμε στον Σύλλογο το κύρος που αρμόζει σε ένα σωματείο ενός από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας . Είναι δική μας ευθύνη να τοποθετήσουμε τον Σύλλογο στο ύψος που δικαιωματικά κατέχει είτε με την παρουσία μας είτε με την απουσία μας . Η επιλογή είναι δική μας , αλλά και οι επιπτώσεις αυτής της επιλογής .
Γιατί δεν θα μας δώσει κανείς , ποτέ και τίποτα αν δεν το διεκδικήσουμε .
Επειδή κάποιοι θα βιαστούν να μας τοποθετήσουν σε κάποιον χώρο , κομματικό ή πολιτικό-ιδεολογικό  , να διευκρινίσουμε πως :
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας απορρέει μόνον από την ιδιότητα μας ως εργαζόμενοι .
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας θα πρέπει να ξεκινήσει από τον άμεσο εργοδότη μας , την Διοίκηση του Νοσοκομείου .
Όταν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την μαζικότητα σε αυτές τις διεκδικήσεις , τότε και μόνον μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική δυναμική των διεκδικήσεων μας σε μεγαλύτερα επίπεδα .
 Δεν μπορείς να πολεμήσεις τον εχθρό  αποτελεσματικά όταν έχεις εμφύλιο πόλεμο .
Ιδεολογικοπολιτικά λοιπόν τασσόμαστε υπέρ ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας , με μόνιμες θέσεις εργασίας , με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας , με επάρκεια υλικών στα Νοσοκομεία , με συνεχή μετεκπαίδευση του προσωπικού , όλου του προσωπικού και όχι μόνο των εκλεκτών της εκάστοτε ιθύνουσας τάξης του Νοσοκομείου . Με στολές εργασίας από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και όχι από την τσέπη των εργαζομένων , με ίσες ευκαιρίες για όλο το προσωπικό της ίδιας βαθμίδας , κανείς δεν είναι περισσότερο ίσος από κάποιον άλλο με ίδια προσόντα μόνο και μόνο επειδή οι γνωριμίες του γέρνουν την ζυγαριά .

Για να επιτύχουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω και ο Σύλλογος μας να είναι   
προτείνουμε και παρακινούμε τους συναδέλφους μας σε 
 διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για έναν 
Σύλλογο με
 φωνή που θα κάνει την

                                                                                   στην
.



Δημοσίευση της παράταξης ΥΓΙΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
                                                             ΥΓ.Ε.Ι.Α 








                      

Πληρωμή αναδρομικών οφειλών στο Προσωπικό Ασφαλείας

Στης 10 Μαϊου το Προσωπικό Ασφαλείας με ατομικές συμβάσεις εργασίας θα πληρωθεί αναδρομικές οφειλές υπερωριών,  από Νοέμβριο του 2016 εώς και Νοέμβριο του 2017.

Ανακοίνωση εκλογών και εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων


α ν α κ ο ι ν ω σ η
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Καλούμε όλους τους συναδέλφους *Μόνιμους- Επικουρικούς & συμβασιούχους μέσω ΟΑΕΔ ή ΚΕΛΠΝΟ) ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του προεδρείου. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4  ΜΑΙΟΥ  2018 & ΩΡΑ 10:00πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Α. Δήλωση συμμετοχής στην εφορευτική επιτροπή για τις επερχόμενες εκλογές του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου μας.

Β.  Διοικητικός απολογισμός προέδρου.

Γ. Οικονομικός απολογισμός ταμία.

Εάν δεν υπάρξει απαρτία, δηλαδή τα ¾ του σώματος, η γενική συνέλευση θα ξανά γίνει ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7  ΜΑΙΟΥ  2018 & ΩΡΑ 10:00πμστο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Τέλος αν δεν υπάρξει απαρτία τότε θα γίνει και 3η γενική συνέλευση  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  16  ΜΑΙΟΥ  2018 & ΩΡΑ 10:00πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί στις 22 & 23 ΜΑΙΟΥ 2018.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
        


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                            
 ΣΥΡΕΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                                 ΚΟΥΚΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                    ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΙΟΥ 2018


                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΣΥΡΕΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                         ΚΟΥΚΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ για την Πρωτομαγιά 2018

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS

 

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ  ·  MEMBER OF ADEDY


ΑΘΗΝΑ 30/4/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 241

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει φωτεινός φάρος για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης των εργατών στις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων.
Η ιστορική αναδρομή στις αιματοβαμμένες εργατικές διεκδικήσεις στον Καναδά, στο Σικάγο το 1886, στην Ελλάδα το 1892, αφορά στους εργατικούς αγώνες, στις ηρωικές εξεγέρσεις, στις θυσίες για:

-Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
-Αμοιβές- ωράρια εργασίας
-Κοινωνική Ασφάλιση
- Υγεία
-Παιδεία
-Κοινωνική Δικαιοσύνη
-Ειρήνη

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στον αγώνα  υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όποια δικαιώματα και ελευθερίες κέρδισαν οι εργαζόμενοι, έγινε με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.
Σήμερα, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία και η επιστημονική πρόοδος έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, οι όροι ζωής των εργαζομένων επιδεινώνονται. Η επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχής, και με κρίση και με ανάπτυξη. Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ξηλώνονται δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας!  Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται.  Διεξάγονται πολεμικές συρράξεις. Ολόκληρες περιοχές φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται… «ξαναμοιράζοντας» τη γη, για  να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.
Ο κόσμος της εργασίας συνεχίζει να υφίσταται βαρβαρότητες σε φορολογία, αμοιβές, κόστος ζωής, πρόσβαση σε δημόσια και κοινωνικά αγαθά.
Η δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής.


Πορευόμαστε και φέτος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, & προσφυγιά

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
             


Καταγγελία


Για το νέο έγκλημα στην Συρία


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ