Συλλαλητήριο Πέμπτη 2 Μάρτη στα Προπύλαια

ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Νίκαια 23/02/2017
Όσοι  συνάδελφοι ενδιαφέρονται να βγάλουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση , να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας . Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είστε εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο .

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  170€ – 13% = 147,90 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.


Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

Συρετίδης Σπύρος                                                 Κουκιάς Κωνσταντίνος


Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες 

Επαναπρόσληψη Καθαριστριών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                              Νίκαια 23/02/2017                                                         
                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών, που απολύθηκαν από τον εργολάβο στο νοσοκομείο ΚΑΤ!
Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!
Καταγγέλλουμε την απόλυση δύο καθαριστριών του νοσοκομείου KAT από την εργολαβική εταιρεία ICM στα τέλη του Δεκέμβρη μετά από εφτά-οχτώ μηνών σκληρή δουλειά. Η απόλυση από τον εργολάβο Βενάκη ήρθε ως κατάληξη μιας σειράς κινήσεων τρομοκράτησης όλου του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και ιδιαίτερα της μιας από τις απολυμένες καθαρίστριες, η οποία «τόλμησε» να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της: να διαβάζει τα χαρτιά που την υποχρέωναν να υπογράφει κάθε μήνα, να μην υπογράφει σε... λευκά χαρτιά, να παίρνει την άδεια που δικαιούται, να παίρνει τα ρεπό που της χρωστάνε, να πληρώνεται κανονικά και στην ώρα της! Κι επιπλέον, «τόλμησε» να έρθει σ’ επαφή με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου! Η δε άλλη καθαρίστρια απολύθηκε διότι... συναναστρεφόταν με την πρώτη, αναζητώντας κι αυτή έναν τρόπο ναβρει  το δίκιο της! 
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απόλυση των δύο καθαριστριών ο εργολάβος τουςχρώσταγε (και συνεχίζει  να τους χρωστάει) δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ για την καθεμιά! Κι όλα αυτά από εργαζόμενες που - για μια τόσο σκληρή και επικίνδυνη δουλειά (καθώς έρχονται σε επαφή με απόβλητα νοσοκομείου) - πληρώνονταν με την πενιχρή αμοιβή των 350-389 ευρώ το μήνα!
Απειλητικά σημειώματα στην τσάντα, προσωπικές απειλές από τα τσιράκια του εργολάβου, δυσμενείς αλλαγές πόστου και βάρδιας χωρίς προειδοποίηση και χωρίς την προβλεπόμενη βοήθεια, ήταν μερικές από τις μεθόδους τρομοκράτησης που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Σκοπός της, να προλάβει τα «χειρότερα». Δηλαδή, να προλάβει την οργανωμένη αντίδραση όλων των καθαριστριών ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, η οποία είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται.
Στις μέρες μας οι εργασιακές συνθήκες και πόσο μάλλον των εργαζομένων σε εργολάβους, που δεν έχουν καμιά συνδικαλιστική προστασία, θυμίζουν μεσαίωνα. Η τρομοκρατία είναι καθεστώς και η άθλιες συνθήκες δουλειάς, κανόνας. Ενάντια σε αυτόν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να ορθώσουν συλλογικά και μαζικά το ανάστημά τους.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απολυμένες καθαρίστριες και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους!

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας
Συρετίδης Σπύρος                                                          Κουκιάς Κωνσταντίνος

Βίντεο από την παιδική παράσταση " ΠΙΝΟΚΙΟ" , τα Χριστούγεννα για τα παιδιά των εργαζομένων



ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 22/02/2017

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 22/02/2017 , ΩΡΑ ΔΣ 13:00



1) Συνάντηση με το Διοικητή, τον Αναπληρωτή Διοικητή και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών (Ιατρική, Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) για ορθή και δίκαιη κατανομή των υπερωριών σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

2) Πρόταση για κάλυψη αστικής ευθύνης και νομικής προστασίας του προσωπικού.

3) Διόρθωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας και ορισμός χρονικού διαστήματος υποβολής αιτήσεων.



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Κος Ίντας

----------------------------------------------------------------------------

4) Οργανισμοί Νοσοκομείων πόρισμα του ΚΕΣΥΠΕ , θέση του Συλλόγου .

5) Επαναφορά της Διάταξης για μετατάξεις Υπαλλήλων στα Νοσοκομεία με μεταφορά της θέσης.

6) Ενημέρωση του ΔΣ του Συλλόγου για τα Θέματα που θα συζητηθούν στο ΔΣ του Νοσοκομείου τουλάχιστον 3-4 ημέρες πριν την συζήτηση .



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Κα Προκόπη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7) Πίνακες ανακοινώσεων του Συλλόγου , σωστή ενημέρωση των εργαζομένων .



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Κος Χάιδος

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8) Εκθέσεις αξιολόγησης και προτροπή της ΠΟΕΔΗΝ προς τα πρωτοβάθμια Σωματεία να «Συγκεντρώνουν τις ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ απ’ όλους τους Υπαλλήλους, ασυμπλήρωτες και τις επιστρέφουν στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. »



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Κος Τσολάκης




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ