Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 31-10-2018



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία
1ο Θέμα: Εισερχόμενα έγγραφα
Έγινε παρουσίαση από τον Κο Ίντα για έγγραφο συναδέλφου που ζητάει την συνδρομή του Συλλόγου για διεκδίκηση αναδρομικά χρημάτων από το Νοσοκομείο, λόγω δικαίωσης του με δικαστική απόφαση. Συμφωνήθηκε να τεθεί προφορικά στον Διοικητή ερώτημα για την υπόθεση.
Έγινε ανάγνωση καταγγελίας συναδέλφου σε άλλον συνάδελφο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η αναφορά στάλθηκε μεταξύ των άλλων και στην Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Συμφωνήθηκε αφού δοθεί περιθώριο χρόνου στην Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να υπάρξει επικοινωνία ώστε να ακούσουμε την γνώμη της, από την επόμενη εβδομάδα.
2ο Θέμα: Ψήφισμα υπεράσπισης  στα μέλη της ΟΡ.Μ.Α
Η οργάνωση ΟΡ.Μ.Α (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), από ότι μας ενημέρωσε η Κα Κοσμοπούλου, είναι μια πολιτική ομάδα που έχει πολιτικό έργο την προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής. Μετά από ένα επεισόδιο επίθεσης της Χρυσής Αυγής στα μέλη της ΟΡ.ΜΑ κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις και υπάρχει εκκρεμή δικαστήριο κατά της οργάνωσης. Η Κα Κοσμοπούλου πρότεινε φυσική παρουσία των μελών του Συλλόγου στην δίκη, καθώς και ψήφισμα συμπαράστασης το οποίο θα συντάξει και θα μας το στείλει ηλεκτρονικά προς έγκριση.
3ο Θέμα: Παραπομπή συναδέλφων στην Δικαιοσύνη
Αφού  έγινε μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων και μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε η οικονομική συνδρομή, όσο αυτό είναι δυνατόν, του Συλλόγου στην υπεράσπιση των συναδέλφων. Συμφωνήθηκε να επικοινωνήσουμε με τους συναδέλφους ώστε να δούμε τον σκοπό που έχουν σχετικά με την νομική τους κάλυψη. Συμφωνήθηκε παράσταση μελών του ΔΣ στο δικαστήριο, καθώς και διερεύνηση για νομική κάλυψη από την νομική σύμβουλο της ΠΟΕΔΗΝ.
4ο Θέμα: Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ
Στο ΔΣ παρέστη η συνάδελφος συμβασιούχος του ΟΑΕΔ Κα Γ.Α, νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ.
Έγινε περιγραφή του γεγονότος από τον Κο Τσολάκη, πως το προσωπικό του ΟΑΕΔ που εργάζεται στα ΤΕΠ δεν παίρνει την ειδική άδεια που δικαιούνται. Λόγω της μη απάντησης του γραφείου προσωπικού σε σχέση με τα δικαιώματα των εν λόγω συναδέλφων αποφασίσθηκε να τεθεί το θέμα στον Διοικητή για να μας δοθεί σαφής απάντηση. Ο Κος Τσολάκης κατέθεσε στο σώμα την μεροληπτική αντιμετώπιση που υπάρχει στο Νοσοκομείο κατά των συγκεκριμένων συναδέλφων. Άποψη στην οποία συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
5ο Θέμα: Διεκδικήσεις Δώρων και Επιδόματος Αδείας
Ενημερώθηκε το Σώμα πως ο δικηγόρος θα καταθέσει αίτηση διεκδίκησης για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και στον ΟΑΕΔ αλλά και στο Νοσοκομείο. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε κατάσταση με τα στοιχεία των παραπάνω εργαζόμενων από το Γραφείο Προσωπικού.
Η Κα Προκόπη έθεσε θέμα ενημέρωσης των μελών του ΔΣ από τον Δικηγόρο. Συμφωνήθηκε να υπάρξει επικοινωνία με τον δικηγόρο ώστε να ενημερωθούμε όλα τα μέλη σχετικά με το θέμα των αγωγών. Επίσης έθεσε θέμα λαθών στις είδη κατατεθειμένες αγωγές. Διαπίστωση όλων των μελών είναι ότι υπάρχουν από ορθογραφικά λάθη μέχρι ονόματα που λείπουν από τις αγωγές. Πρότεινε ο Κος Τσολάκης να κάνει αντιπαραβολή τις μισθολογικές καταστάσεις με τις αγωγές ώστε να εντοπισθούν τα λάθη.
Συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια συνάντησης με τον δικηγόρο με πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Ο Κος Τσολάκης έθεσε θέμα οργάνωσης ωραρίου για να υπάρχει κάποιο μέλος συγκεκριμένες ώρες στον Σύλλογο για να παραλαμβάνει τις αιτήσεις συμμετοχής στην αγωγή. Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να βγει πρόγραμμα το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Πέμπτη 1/11/18 και ώρες 10πμ- 1μμ Κα Προκόπη
Παρασκευή 2/11/18 και ώρες 1μμ- 8μμ Κος Συρετίδης
Σάββατο 3/11/18 και ώρες 3μμ-11μμ Κος Συρετίδης
Κυριακή 4/11/18 και ώρες 3μμ-11μμ Κος Συρετίδης
Δευτέρα 5/11/18 και ώρες 12μμ-3μμ Κα Κοσμοπούλου
Ο Κος Τσολάκης είπε πως θα προσπαθήσει να καλύψει το πρωινό ωράριο του Σαββατοκύριακου και θα βγάλει ανακοίνωση.
Για τις υπόλοιπες ημέρες θα βγει νέο πρόγραμμα με συμφωνία των μελών. Συμφωνήθηκε πως το χρηματικό ποσό των αγωγών θα δίνεται στον Κο Συρετίδη με έγγραφο παράδοσης χρημάτων. Εξηγήθηκε η διαδικασία στα μέλη που είχαν απορίες.
6ο Θέμα: Επικουρικό Προσωπικό
Συμφωνήθηκε να τεθεί το θέμα για μια ακόμη φορά στον Διοικητή ώστε να δούμε τις προθέσεις της Διοίκησης για την πρόσληψη Εργαζομένων στην Καθαριότητα την Φύλαξη και την Σίτιση. Δεδομένου ότι τον Δεκέμβριο λήγει η σύμβαση των συναδέλφων στην φύλαξη.
7ο Θέμα: Αναφορά Προϊσταμένων ΤΕΠ και Αποδεκατισμένη Νοσηλευτική Υπηρεσία, με προσωπικό λάστιχο δια πάσα νόσο και πάσα αγγαρεία
Έγινε σύνδεση των δύο θεμάτων λόγο μεγάλης συνάφειας.
Ο Κος Ίντας διάβασε την αναφορά των Προϊσταμένων των ΤΕΠ η οποία ανέφερε έλλειψη τραυματιοφορέων στα ΤΕΠ καθώς και απειρία και απροθυμία των τραυματιοφορέων με σύμβαση του ΟΑΕΔ.
Ο Κος Μπουγιούκας τόνισε πως η αναφορά ζητάει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η απεργία της 14 Νοεμβρίου έχει και αυτό το αίτημα. Να τους απαντήσουμε ότι τους καλούμε να συμμετέχουν στην απεργία.
Ο Κος Τσολάκης έθεσε το ερώτημα, πώς γίνεται, ενώ από το 2016 έχει προσληφθεί νέο προσωπικό, το προσωπικό να συνεχίζει να είναι πολύ λιγότερο. Φυσικά και δεν γέμισαν τα νοσοκομεία προσωπικό, αλλά σε σχέση με την καταμέτρηση που είχε γίνει το 2016  προσλήφθηκε και νέο προσωπικό. Πρότεινε να γίνει εκ νέου η καταγραφή του υπάρχοντος προσωπικού. Επίσης τόνισε πως δεν γίνεται ένας νοσηλευτής παράλληλα με τα καθήκοντα του να ασχολείται και με τα αλλότρια καθήκοντα που υπολείπονται από την έλλειψη ή την ανεπάρκεια των άλλων υπηρεσιών.
Η Κα Προκόπη πρότεινε να γίνει καταγραφή του ενεργού προσωπικού, όχι μόνο του προσωπικού που είναι καταγεγραμμένο στα προγράμματα. Το πρόβλημα είπε, εντοπίζεται  στην έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους και σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.
Η κυρία Κοσμοπούλου έκρινε το έγγραφο Απαράδεκτο γιατί υποκρύπτει τη γνώμη των προϊσταμένων των ΤΕΠ η οποία είναι πώς το προσωπικό που έχει προσληφθεί με συμβάσεις του ΟΑΕΔ είναι απρόθυμο και ανεκπαίδευτο. Από δική της εμπειρία κρίνει, πως το τελευταίο διάστημα από τότε που έχουν προσληφθεί οι τραυματιοφορείς του ΟΑΕΔ λειτουργεί καλύτερα η μεταφορά των ασθενών. Τόνισε την μη φιλική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ και πως σαφώς και υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Ο κύριος Ίντας τόνισε, πως δεν υπάρχει χρόνος για εκπαίδευση του προσωπικού γιατί δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό των ΤΕΠ. Επίσης είπε πως όσοι δεν είναι γραμμένοι στα προγράμματα των ΤΕΠ δεν παίρνουν την ειδική άδεια. Είπε πως είναι τρεις-τέσσερις συνάδελφοι τραυματιοφορείς του ΟΑΕΔ, από την κίνηση οι οποίοι πηγαίνουν μόνιμα στα επείγοντα.
Ο Κος Βενιέρης τόνισε την μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι τραυματιοφορείς για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν οι ασθενείς στα ιατρεία. Συμπερασματικά ανέφερε πως το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Η Κα Προκόπη χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την αναφορά. Δεν μπορεί να είναι αίτημα των προϊσταμένων και των διευθυντών η πρόσληψη έμπειρου προσωπικού, είπε.
Ο Κος Μπουγιούκας τόνισε πως το πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού καθώς και η εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού. Επισήμανε Επίσης με τη σειρά του την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με συμβάσεις ΟΑΕΔ.
Η Κα Προκόπη τόνισε πως από προσωπική εμπειρία διαπίστωσε μεγάλη προθυμία από συνάδελφο με σύμβαση του ΟΑΕΔ.
Ο Κος Τσολάκης είπε πως η λογική να στύβουμε τον εργαζόμενο απομυζώντας όλες του τις δυνάμεις είναι λογική γαλέρας.
Ο Κος Ίντας τόνισε πως δεν υπάρχει σωστή κατανομή προσωπικού και από την Νοσηλευτική Διεύθυνση αλλά και από τους Προϊσταμένους. Επίσης δεν έχουν γίνει μετακίνηση προσωπικού από τμήμα σε τμήμα και αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Η Κα Κοσμοπούλου κατέθεσε την εξής πρόταση- απάντηση στην αναφορά:
Ο σύλλογος εργαζομένων έχει ως πάγιο αίτημα την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκαίων  θέσεων εργασίας, με μόνιμο προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας. Θεωρούμε ότι η κακοδαιμονία στα ΤΕΠ δεν οφείλεται σε καμία κατηγορία εργαζομένων, ούτε στους παλιούς ούτε στους καινούργιους, αλλά σε ενδεχόμενη κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που ήδη υπάρχει ( καλό θα ήταν να μη δουλεύουν οι ίδιοι άνθρωποι στις πιο δύσκολες βάρδιες).
Η Κα Προκόπη πρότεινε πως η απάντηση θα πρέπει να αναφέρει πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού και η εκπαίδευση και η απειρία είναι θέμα της διοίκησης.
Την απάντηση ανέλαβε να την γράψει η Κα Κοσμοπούλου και να την στείλει στα υπόλοιπα μέλη για συμφωνία ή προσθήκες.
7ο Θέμα: Αιμοδοσία
Συμφωνήθηκε να τεθεί στην συνάντηση με το διοικητή το θέμα της εργασιακής ψυχολογικής βίας που ασκείται από το διευθυντή της Αιμοδοσίας σε εργαζόμενο.
8ο Θέμα: Μητρώο Μελών
Δόθηκε η εξουσιοδότηση στον Κο Τσολάκη να συνεχίσει την ηλεκτρονική και χειρόγραφη καταχώρηση των μελών στο μητρώο.
9ο Θέμα: Συνδρομή ΠΟΕΔΗΝ
Ο Κος Τσολάκης πρότεινε, μόλις τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα με την τράπεζα να αποδίδεται η συνδρομή στην ΠΟΕΔΗΝ μέσω ενιαίας αρχής πληρωμών. Επίσης πρότεινε να δημιουργηθεί ένα συμφωνητικό και να πάει αντιπροσωπεία στην ΠΟΕΔΗΝ ώστε να υπογραφεί από τον πρόεδρο και τον ταμία. Με την υπόμνηση πως αν δεν το υπογράψουν δεν αναγνωρίζουμε καμία προηγούμενη οφειλή.
Η κυρία Προκόπη πρότεινε να περιμένουμε απάντηση της ποεδην στο έγγραφο που στείλαμε και μετά να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Επίσης πρότεινε να διευκρινίσουμε πρώτα το θέμα της υπογραφής γραμματίου και μετά να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Ο Κος Χάιδος συμφώνησε με την πρόταση της Κας Προκόπη.
Συμφωνήθηκε να κλειστεί ραντεβού με την ΠΟΕΔΗΝ ώστε να διευθετήσουμε το θέμα.
                                             -----------------
Ο Κος Ίντας ανέλαβε να κλείσει το ραντεβού με το διοικητή και να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
Τα θέματα που θα τεθούν είναι:
1ο Επικουρικό Προσωπικό
2ο Η αναφορά του συναδέλφου για χρηματική Δικαίωση
3ο Το θέμα της Αιμοδοσίας
4ο Ειδική Άδεια συμβασιούχων ΟΑΕΔ
Ο εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης




Τα παρόντα Μέλη



Ίντας Γεώργιος:

Συρετίδης Σπύρος:

Μπουγιούκας Γιώργος:







Προκόπη Σωτηρία:

Κοσμοπούλου Όλγα:

Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος:




Συνάντηση με τον Διοικητή την Δευτέρα 5/11/2018
Παρόντες:
Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
1ο Επικουρικό Προσωπικό
Αφού θέσαμε το θέμα στον Διοικητή και τον Αν. Διοικητή μας είπαν πως λόγω της καθυστέρησης της εφαρμογής θα χρειαστεί για ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών , να προσληφθεί προσωπικό φύλαξης από εργολάβο, δεδομένου του γεγονότος πως η σύμβαση των ήδη Εργαζομένων λήγει τον Δεκέμβριο του 18. Εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από την Κα Κοσμοπούλου και άλλα μέλη για την είσοδο εργολάβου για μια ακόμη φορά. Επίσης τέθηκε θέμα για το προσωπικό που δεν έχει κλείσει 24μηνο . Υπόσχεση του Διοικητή ήταν πως οι συμβάσεις των συναδέλφων αυτών θα ανανεωθούν. Επίσης μας ενημέρωσε πως για τις άλλες ειδικότητες επικουρικού προσωπικού που έχει σκοπό να ζητήσει το Νοσοκομείο, απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου είναι να επιστραφούν  τα αιτήματα στις Διευθύνσεις του Νοσοκομείου και να επανακαθορισθεί ο αριθμός των αναγκών τους. Τα αρχικά αιτήματα περιείχαν πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί.
2ο Η αναφορά του συναδέλφου για χρηματική Δικαίωση
Μας ενημέρωσε ο Διοικητής πως το θέμα του συναδέλφου διευθετήθηκε με απόφαση ΔΣ του Νοσοκομείου.
3ο Αιμοδοσία
Έγινε υπόμνηση από τον Κο Τσολάκη για την ψυχολογική βία που δέχεται ο συνάδελφος Κος Τ.Δ από τον Διευθυντή της Αιμοδοσίας και πως αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Κα Κοσμοπούλου ρώτησε για την εκκρεμούσα ΕΔΕ που υπάρχει στην Αιμοδοσία. Έχουμε λάβει το πόρισμα της; Ο Διοικητής απάντησε πως υπάρχει καθημερινή όχληση στη ΥΠΕ, ώστε να μας την στείλουν. Επίσης μας είπε πως η Αιμοδοσία είναι ένα καζάνι που βράζει και ο Κος Σ.Π δεν δείχνει να το αντιλαμβάνεται.
  Έγινε εκτεταμένη αναφορά από τον Κο Τσολάκη για το απάνθρωπο ωράριο εξωτερικών αιμοληψιών στο νησί της Σίφνου, καθώς οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να φεύγουν από το σπίτι τους στις 4πμ και μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών να συνεχίζουν την εργασία τους Φτάνοντας να ξεκουραστούν μετά της 10μμ. Ενημέρωσε την Διοίκηση πως το προσωπικό την επόμενη φορά είναι διατεθειμένο να μην πάει στην εξόρμηση έστω και αν ενημερωθεί τελευταία στιγμή. Ο Κος Ίντας είπε πως το θέμα των εξορμήσεων δεν είχε συμφωνηθεί να τεθεί στην Διοίκηση και πως έχει ερωτηματικά για την αναγκαιότητα των εξορμήσεων.
Τέθηκε θέμα από τον Κο Τσολάκη, γιατί ο Κος Τ.Δ δεν τοποθετείται στις εξορμήσεις αφού πήγε στην Αιμοδοσία για να εκτελεί χρέη εργάτη; Η Κα Προκόπη είπε γιατί δεν τον βάζει η Προϊσταμένη της  Αιμοδοσίας στο συνεργείο; Απάντησε ο Κος Τσολάκης,  πως τον έβαλε αλλά ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας τον έβγαζε. Επίσης έθεσε σε γνώση των παρευρισκόμενων τις  5 αναφορές που μέχρι τώρα έχει κάνει ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας στην Προϊσταμένη .
4ο Ειδική Άδεια συμβασιούχων ΟΑΕΔ
Τέθηκε το θέμα από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου γιατί οι Συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που εργάζονται στα ΤΕΠ δεν λαμβάνουν την ειδική άδεια που παίρνει το μόνιμο προσωπικό και γιατί έγινε διακοπή μιας ημέρας πριν την ανανέωση της σύμβασης τους . Επίσης τέθηκε το θέμα της κανονικής άδειας που δικαιούνται. Ο Διοικητής απάντησε πως θα φροντίσει ώστε η εν λόγω Εργαζόμενοι να λάβουν αυτά που δικαιούνται.
5ο Καταγγελία ΤΕ
Το θέμα έθεσε η Κα Μοδινού λέγοντας πως τα μέλη του ΔΣ έπρεπε να ενημερωθούμε για την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο Διοικητής μας είπε πως ακολούθησε όλη την νόμιμη διαδικασία καθώς και τις προϋποθέσεις που θέτει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου. Σε ερώτηση της Κας Προκόπη αν πιέστηκε η Διοίκηση από το Σώμα επιθεωρητών να εφαρμόσει τον οργανισμό, λόγω προηγούμενης καταγγελίας, ως προς το κομμάτι τοποθέτησης Τομεάρχη στο Νοσοκομείο, ο Διοικητής απάντησε πως υπήρξε πίεση ώστε να εφαρμοστεί συνολικά ο Οργανισμός.
Ο εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης




Τα παρόντα Μέλη



Ίντας Γεώργιος:

Μοδινού Όλγα:

Συρετίδης Σπύρος:

Μπουγιούκας Γιώργος:

Κοσμοπούλου Όλγα:

Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος:




Προκόπη Σωτηρία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ