Ερωτήματα και απαντήσεις για την απεργία αποχή από την επίδειξη ή κατάθεση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Νίκαια 14/8/2021

  • Πως συμμετέχω στην απεργία αποχή;

  • Η συμμετοχή μου στην απεργία αποχή από την κατάθεση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης γίνεται με την άρνηση μου να επιδείξω ή να καταθέσω τα παραπάνω έγγραφα όταν μου τα ζητήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες

  • Τι απαντάω όταν με ρωτάνε αν έχω εμβολιαστεί;

  • Συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και δεν έχω καμία υποχρέωση να κοινοποιήσω ατομικά στοιχεία υγείας μου σε οποιονδήποτε

  • Συμμετέχουν στην απεργία αποχή μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή αφορά το σύνολο των εργαζομένων;

  • Η απεργία αποχή αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την επιλογή τους σε σχέση με τον εμβολιασμό.

  • Είμαι προϊστάμενος τμήματος μπορώ να συμμετέχω στην απεργία αποχή και με ποιόν τρόπο;

  • Οι προϊστάμενοι τμήματος μπορούν να συμμετέχουν στην απεργία αποχή με δύο τρόπους. Πρώτον με αποχή από την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού τους ή νόσησης και δεύτερον με αποχή από την συλλογή στοιχείων των εργαζομένων σε ότι έχει να κάνει με τα παραπάνω έγγραφα.

  • Πως ενημερώνεται η υπηρεσία μου για την συμμετοχή μου στην απεργία αποχή;

  • Ο σύλλογος εργαζομένων έχει συντάξει μία δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή, η οποία υπάρχει στο τέλος του παρόντος κειμένου. Την δήλωση αυτή την συμπληρώνει όποιος υπάλληλος συμμετέχει στην απεργία αποχή και την καταθέτει στον σύλλογο εργαζομένων ο οποίος και την καταθέτει στο γραφείο προσωπικού και την διοίκηση.

  • Είναι σημαντική η κατάθεση της δήλωσης αποχής και αν ναι για ποιόν λόγο;

  • Η κατάθεση της δήλωσης αποχής είναι σημαντική πρώτον ώστε να καλύπτει τον υπάλληλο ο οποίος δεν θα γνωστοποιήσει στοιχεία που θα του ζητηθούν και δεύτερον ώστε ο αριθμός των συμμετεχόντων στην αποχή να είναι ένα μέσο πίεσης για την απόσυρση του νόμου της υποχρεωτικότητας.

  • Έχω εμβολιαστεί και συμμετέχω στην απεργία αποχή πρέπει να συμπληρώσω την δήλωση συμμετοχής;

  • Την δήλωση συμμετοχής την συμπληρώνουν όλοι οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στην απεργία αποχή

  • Είμαι συμβασιούχος μπορώ να συμμετέχω στην απεργία αποχή;

  • Στην απεργία αποχή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι των δύο νοσοκομείων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας

Για οποιοδήποτε άλλο ερώτημα δεν έχει τυχόν απαντηθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στα τηλέφωνα των μελών του ή στο email seknda12@gmail.com 

Δήλωση απεργίας αποχής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Εξώδικο της ΠΟΕΔΗΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Ενωμένοι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην επίθεση του στην υγειονομική κοινότητα

 Βλέποντας κάποιος τον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα μπορούσε  χωρίς πολύ σκέψη να βγάλει το συμπέρασμα πως πλήττει αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν.

Αν ανοίξουμε λίγο το πλάνο και δούμε την συνολική εικόνα, με βάση και την κατάσταση στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως είναι μια ευθεία επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τιμωρεί από την μια πλευρά τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, με στέρηση μισθού και εργασίας και από την άλλη καταδικάζει τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί σε υπερεργασία, ώστε να καλυφθούν τα κενά αυτών που θα απουσιάσουν. Οι τρίμηνες αντικαταστάσεις που προβλέπει ο νόμος μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί ή στην καλύτερη περίπτωση ως άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Οι άνθρωποι που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους προς αποχώρηση υγειονομικούς θα πρέπει στους τρεις μήνες που διαρκεί η σύμβαση τους να είναι τόσο παραγωγικοί όσο και οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν. Αυτό φυσικά είναι αδύνατο να συμβεί, αλλά αν υποθέσουμε, χάριν του συλλογισμού, πως αυτός ο παραλογισμός είναι εφικτός, το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα βρεθούν τόσοι υγειονομικοί που θα έχουν κάνει το εμβόλιο για να προσληφθούν.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως ο νόμος αυτός είναι μια επίθεση στην δημόσια υγεία, που αν εφαρμοστεί θα αφήσει πίσω του ερειπωμένα νοσοκομεία. Σε αυτήν την απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού που προωθεί η κυβέρνηση η μόνη απάντηση μας πρέπει να είναι η κοινή συστράτευση και όσων έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν αλλά και όσων έχουν επιλέξει το αντίθετο. Η λογική του νόμου δεν στοχεύει στην δίωξη των μη εμβολιασμένων μόνο, στοχεύει στην εξόντωση όλου του υγειονομικού προσωπικού με διαφορετικούς τρόπους.

Συνάδελφοι αυτό που αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος είναι πως έχουμε πόλεμο. Ενώ ο πόλεμος θα έπρεπε να αφορά συνολικά την υγειονομική κοινότητα εναντίον του ιού, αλλά και εναντίον της συνομωσιολογίας, ο νόμος της υποχρεωτικότητας επιτείνει το διχαστικό κλίμα στην υγειονομική κοινότητα και αντί να παρακινεί την κοινωνία να εμβολιαστεί, οδηγεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πληροφορούμαι τους θιασώτες του διχασμού, είτε βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις είτε ανάμεσα στην κοινότητα των υγειονομικών, πως αυτόν τον πόλεμο η πλειοψηφία της υγειονομικής κοινότητας θα τον δώσει ενωμένη.



Ο εχθρός, εκτός από τον ιό ή και χάριν αυτού, είναι ο αυταρχισμός και η κατάργηση των ελευθεριών. 

Ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες πολλά χρόνια πριν, βρίσκονται στην γκιλοτίνα του κυβερνητικού σχεδιασμού. Τώρα είναι η ώρα αυτός ο κυβερνητικός αυταρχισμός να μας ενώσει. Η δύναμη μας πολλαπλασιάζεται όταν είμαστε ενωμένοι και αυτό θα πρέπει να το νιώσουν καλά.

Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ