Άγνοια, Φόβος, Ανασφάλεια, Παραίτηση, προτεραιότητες


Τις δικές μου απόψεις για την Αξιολόγηση τις έχω εκφράσει ξεκάθαρα μέχρι τώρα και δεν θα σταθώ σε αυτές. Θα σταθώ όμως στις απόψεις και στους προβληματισμούς των συναδέλφων που είναι υπέρ της  Αξιολόγησης, είτε κρυφά είτε φανερά. Η παρακάτω κατηγοριοποίηση δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με απόψεις.
  Είναι αποδεκτό από όλους τους συναδέλφους που κάνουν την Αξιολόγηση πως η Δημόσια Διοίκηση δεν έχει κάνει όλα όσα η ίδια, με δικούς της νόμους, έχει ορίσει πως θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η νέα κυβέρνηση όταν θα έρθει.
 Έχω ακούσει από αρκετούς συναδέλφους αυτήν την άποψη. Θα έρθει η Νέα Δημοκρατία και θα απολύσει ή θα μετακινήσει όσους δεν κάνουν αξιολόγηση. Φόβος, Ανασφάλεια, Παραίτηση. Κυρίως όμως έλλειψη εμπιστοσύνης στις Συνδικαλιστικές Ηγεσίες που εμείς ψηφίζουμε.

Είμαι Προϊστάμενος και δεν θα μπω στους Πίνακες Κρίσεων
Αυτό είναι το μόνο επιχείρημα που ισχύει. Επίσης είναι και υποκρισία από κάποιους που δεν το παραδέχονται, παρά βάζουν μπροστά το συμφέρον των εργαζομένων. Ναι για τους Συνδικαλιστές μιλάω. Τι πιο αληθινό να βγει κάποιος και να το παραδεχτεί; Μην ψάχνεις δάχτυλο να κρυφτείς πες την αλήθεια σου.

Κομματική Γραμμή
Δεν νομίζω πως εδώ μπορώ να πω και πολλά. Η ζωή είναι για εμένα προτεραιότητες, δική σου η ταξινόμηση δικές σου και οι επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές.

Πρέπει να γίνει Αξιολόγηση στο Δημόσιο
Εδώ το πρέπει σημαίνει «είμαι καλύτερος από εσένα και αυτό πρέπει να φανεί, δεν μπορεί να παίρνουμε τα ίδια λεφτά». Άγνοια . Άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας του Κρατικού Μηχανισμού. Ότι και καλά οι Άξιοι θα προοδεύσουνε αλλά δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα σωστός τρόπος μέτρησης της Αξιοσύνης τους. Δυστυχώς δεν αποτυπώνεται στο χαρτί η εικόνα «πέφτω κάτω από τα γέλια».

Η κάθε κεφαλίδα είναι από μόνη της ένα τεράστιο κεφάλαιο προβληματισμού κα ανάπτυξης. Σκοπός μου όμως δεν είναι να σας κουράσω. Να σκεφτούμε, αυτό είναι το βασικό, να σκεφτούμε όμως συνολικά και όχι ένα μέτρο γύρω από το συμφέρον μας.

Αν υπήρχε μία κάμερα στο μυαλό κάθε ανθρώπου, οι εικόνες από αυτές τις κάμερες θα συνιστούσαν την πραγματικότητα, την πραγματικότητα όλων μας.


Τσολάκης Ιωάννης




Κινητοποίηση για συμβασιούχους 8/5


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ü Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος (επικουρικός, συμβασιούχοι – με ολιγόμηνες ή ετήσιες συμβάσεις - μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με μπλοκάκι, εργολαβικός)
ü Να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας
& πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ           
         που οργανώνουν Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα
την ΤΕΤΑΡΤΗ  8  MAΗ

4μμ στην ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ & πορεία στο Υπουργείο Υγείας


è Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού
è Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.
Αναπλήρωση των απωλειών σε βασικό μισθό, 13ο – 14ο και εργασιακά δικαιώματα

è Να μην καταργηθεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί & να ενταχθούν στα ΒΑΕ οι υγειονομικοί που εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες

è ΟΧΙ στην «αξιολόγηση» που ανοίγει το δρόμο για μειώσεις μισθών - απολύσεις
& οδηγεί στην επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας

è Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο που καταργεί τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας των γιατρών
è Αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν Υγεία - Πρόνοια
με πλήρη κι επαρκή κρατική χρηματοδότηση!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ