Εκλογές Συλλόγου Εργαζομένων 13&14 Οκτωβρίου για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής επιτροπής και Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 3/9/2022


Οι προγραμματισμένες εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και Παρασκευή 13 και 14 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και από ώρα 7:00 έως 18:00 και τις δύο ημέρες.

Ημερομηνίες απαραίτητων διαδικασιών:

  1.  Τετάρτη 21/9 και ώρα 13:30  Διοικητικό Συμβούλιο (Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός)
  2.  Τρίτη 27/9 και ώρα 8πμ Γενική Συνέλευση 1η Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, με απαιτούμενη απαρτία το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών, σε περίπτωση μη απαρτίας
  3.  Παρασκευή 30/9 και ώρα 8πμ Γενική Συνέλευση 2η Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, με απαιτούμενη απαρτία το 1/4 των εγγεγραμμένων μελώνσε περίπτωση μη απαρτίας
  4.  Δευτέρα 3/10 και ώρα 8πμ Γενική Συνέλευση 3η Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής,  με απαιτούμενη απαρτία το 1/5 των εγγεγραμμένων μελών.
  5. Δευτέρα 3/10 μέχρι τις 15:00 καταληκτική ημερομηνία εγγραφών στον Σύλλογο και διαμόρφωση των εκλογικών καταλόγων.
  6.  Από Τρίτη 4/10 μέχρι και Δευτέρα 10/10 κατάθεση ψηφοδελτίων υποψηφίων και υποψηφιοτήτων για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.
Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας,  μέχρι και την 3/10/2022.

Τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να έχουν αριθμό υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο μεγαλύτερο από το διπλάσιο των εδρών του ΔΣ, ήτοι όχι παραπάνω από 22 υποψηφίους και για την εξελεγκτική επιτροπή όχι παραπάνω από 3 (τρεις).

Για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας κατατίθενται μεμονωμένες υποψηφιότητες οι οποίες μπαίνουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που έχουν εκκρεμείς οφειλές, όπως τις τακτοποιήσουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

Θα βγουν ξεχωριστές ανακοινώσεις για την κάθε Γενική Συνέλευση καθώς και λεπτομέρειες για την διαδικασία εκλογών.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                Βλάχος Γεώργιος


Καλούμε το προσωπικό καθαριότητας την Πέμπτη 8/9 και ώρα 13:30 σε Συνέλευση στο Αμφιθέατρο (δίπλα στην τραπεζαρία)

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 3/9/2022

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το προσωπικό καθαριότητας βαίνει συνεχώς μειούμενο. Το ένα γεγονός είναι πως η σχέση εργασίας τους είναι υπό τρίμηνες ανανεώσεις μέχρι την τελική έκβαση, σύμφωνα με το υπουργείο, την έλευση του ιδιωτικού συνεργείου.

Το άλλο γεγονός είναι πως υπάρχουν αποχωρήσεις και λόγω συνταξιοδότησης αλλά και λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τους επόμενους μήνες.

Έτσι τον τελευταίο καιρό η υπερεργασία και η εξάντληση δεν έχει τέλος.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από την μία τα τμήματα δεν είναι καλυμμένα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και από την άλλη το προσωπικό καθαριότητας είναι εξαντλημένο.



Κατόπιν των παραπάνω καλούμε το προσωπικό καθαριότητας την Πέμπτη 8/9 και ώρα 13:30 σε Συνέλευση στο Αμφιθέατρο (δίπλα στην τραπεζαρία) , για να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε όλοι μαζί λύσεις , αλλά και τρόπους δράσεις για την δραματική αυτή κατάσταση.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης             Βλάχος Γεώργιος

 


Καθηκοντολόγιο ΔΕ Νοσηλευτών-Καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους Νοσηλευτές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου δίπλα στην Τραπεζαρία.

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 31/8/2022

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση επέλεξε να προβεί σε ευθεία επίθεση σε μία μερίδα εργαζομένων στα νοσοκομεία, που μαζί με όλους τους υπόλοιπους υγειονομικούς πολλά χρόνια τώρα κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια, υπερβάλλοντας εαυτόν.

Το καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών που νομοθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου με υπουργική απόφαση, δεν ανταποκρίνεται ούτε στα προγράμματα σπουδών των σχολών τους, κυρίως όμως στην καθημερινότητα των νοσοκομείων. Αντί να θεσπίσει η κυβέρνηση καθηκοντολόγιο που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να παρέχει νομική κάλυψη στους συναδέλφους για τις εργασίες που καθημερινά εκτελούν, αυτή τους υποβαθμίζει.

Οι ΔΕ Νοσηλευτές στα νοσοκομεία και με την τεράστια έλλειψη προσωπικού που επικρατεί σε αυτά, καλύπτουν τμήματα μόνοι τους. Εξειδικευμένα τμήματα πολλές φορές που απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις.

Το καθηκοντολόγιο των συναδέλφων αφορά όλη την Νοσηλευτική Υπηρεσία, γιατί σε περίπτωση εφαρμογής του θα δημιουργήσει αναπόφευκτες δυσλειτουργίες.

Οι ΔΕ Νοσηλευτές που χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία ως φθηνό εργατικό δυναμικό για την κάλυψη μέρους των μεγάλων κενών των Νοσοκομείων, λαμβάνουν ως ανταμοιβή την υποβάθμιση τους.



Για να καθορίσουμε την στάση μας απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο καθηκοντολόγιο, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους Νοσηλευτές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου δίπλα στην Τραπεζαρία.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                 Βλάχος Γεώργιος


Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή εργασίας - Δεν περισσεύει κανένας μας

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 31/8/2022

Αύριο 1/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που έθεσε σε αναστολή εργασίας τους συναδέλφους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν κατά της covid19.

Ένα χρόνο τώρα, αυτό που αποδεικνύεται είναι πως το μέτρο ήταν καθαρά τιμωρητικό και δεν είχε να κάνει σε τίποτα με την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Σήμερα μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει στα Νοσοκομεία χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο, εκτός από τους συναδέλφους που στην έξαρση της πανδημίας, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας, με ελλείψεις προσωπικού και με εξαντλητικά ωράρια.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας έμειναν χωρίς πόρους επιβίωσης και μακριά από το σύστημα υγείας που τους είχε ανάγκη. Τα μέτρα αποστασιοποίησης χαλάρωσαν, όμως το μένος της κυβερνητικής πολιτικής εναντίον των συναδέλφων δεν κάμφθηκε σε κανένα σημείο.

Τιμωρούν όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι στην παράλογη κυβερνητική πολιτική και μετέτρεψαν το εμβόλιο από δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία, σε μέσο εκβιασμού και τιμωρίας.



Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή αυτής της εκβιαστικής, παράλογης και αντί-επιστημονικής πολιτικής, καλούμε την κυβέρνηση

να καταργήσει άμεσα τον νόμο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και

να επιστρέψουν οι συνάδελφοι άμεσα στην εργασία τους

να τους καταβληθεί μέρος των αποδοχών τους που άδικα τους έχουν περικοπεί

Στην μάχη της πανδημίας, που προβλέπεται να έχει μία ακόμη έξαρση, δεν περισσεύει κανένας μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης             Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ