4 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. Για "να μείνει στα χαρτιά" ο νόμος Χατζηδάκη

 

Νίκαια 28/10/2021

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήρια των Συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

Για να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των σωματείων. Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για "να μείνει στα χαρτιά" ο νόμος Χατζηδάκη. Για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

 

·         Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

·         Αυξήσεις στους μισθούς.

·         Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση - Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

·         Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

·         Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

 


Δελτίο τύπου- Συμπαράσταση των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Νίκαια 24/10/2021

 Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες δύο μήνες, από την εκδικητική Αναστολή εργασίας, που επιβλήθηκε στους υγειονομικούς που δεν επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο.

Δύο μήνες χωρίς να λαμβάνουν τον μισθό τους, δύο μήνες που ακόμη και πειθαρχικό παράπτωμα να είχαν κάνει, θα λάμβαναν το 50% των αποδοχών τους. Είναι σίγουρο πως οι συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά και τα κενά που αφήνουν πίσω επιβαρύνουν τα ήδη υπό-στελεχωμένα Νοσοκομεία. Επιβαρύνουν τους συναδέλφους που εργαζόμαστε επιπλέον για να καλύψουμε τα κενά.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση που πριν από έναν χρόνο παρακινούσε τους πολίτες να βγούνε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουν τους ήρωες, ο πρώην υπουργός υγείας που δάκρυζε υποκριτικά αναφερόμενος στους υγειονομικούς, τιμωρούν το σύνολο των υγειονομικών ανεξάρτητα από την επιλογή τους να εμβολιαστούν ή όχι.

 Οι συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας στα δύο νοσοκομεία που ο σύλλογος εργαζομένων εκπροσωπεί, έχουν φτάσει τους 42. Οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου δεν επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε κάποια γενναία ενίσχυση. Μας επιτρέπει όμως να προβούμε σε μια συμβολική κίνηση, παροχής για τον μήνα Οκτώβριο μιας διατακτικής των 25 ευρώ από το σουπερμάρκετ Γαλαξίας, σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αναστολή εργασίας να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο για να λάβουν την παραπάνω διατακτική.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ