Την Τετάρτη 3/11 και ώρα 1μμ με 3μμ στάση εργασίας - Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας

 Νίκαια 31/10/2021


Την Τετάρτη 3/11 και ώρα 1μμ με 3μμ Προκηρύσσουμε στάση εργασίας στα πλαίσια δράσης που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση επιστροφή των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Μετά και την παραδοχή του Υπουργού υγείας, πως το εμβόλιο προστατεύει αυτόν που το κάνει και δεν επηρεάζει την διασπορά, θα περιμέναμε να γίνει άρση των αναστολών εργασίας στους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους έχουμε πάλι κοντά μας, αρωγούς στην αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας που αποκλειστικά βαρύνει τα δημόσια νοσοκομεία.

Η επιμονή της κυβέρνησης στην τιμωριτική για όλους τους υγειονομικούς απόφαση, σαφώς καταδεικνύει πως μέλημα της δεν είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά η αποδυνάμωση του ΕΣΥ και η πριμοδότηση των ιδιωτών. Άλλωστε αυτά τα σχέδια τα έχει κάνει γνωστά από νωρίς, με ανακοινώσεις για συγχώνευση Νοσοκομείων και για παραχώρηση υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ).

Δύο μήνες τώρα 42 συνάδελφοί μας είναι σε αναστολή εργασίας, χωρίς να λαμβάνουν αποδοχές. Το νούμερο αυτό μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο αν αναλογιστεί κανείς πως κάθε συνάδελφος έχει την φροντίδα της οικογένειάς του, πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες που βασίζονται μόνο στον μισθό των συναδέλφων. Παράλληλα η τιμωρία των υγειονομικών από την κυβέρνηση έχει στόχο και όσους συναδέλφους έχουν κάνει το εμβόλιο και εργάζονται κανονικά. Τους τιμωρεί με υπέρ-εργασία για να καλυφθούν τα κενά των αναστολών εργασίας αλλά και τα κενά που και πιο πριν είχε το ΕΣΥ.

Η επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία είναι μία μάχη που μας αφορά όλους, εμβολιασμένους και μη. Τα διλήμματα τα βάζει η κυβέρνηση αφού έχει αποδυναμώσει το ΕΣΥ και βάζει τους ιδιώτες μέσα, από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Την Τετάρτη οφείλουμε όλοι στους συναδέλφους αλλά και στον εαυτό μας, να διεκδικήσουμε μαζικά την επιστροφή τους. Είμαστε πολύ λίγοι για διαχωρισμούς και δεν μας περισσεύει κανείς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ