Κατάθεση υπομνήματος από Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας προς την Επιτροπή Κρίσεως Β.Α.Ε του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                      ΠΡΟΣ

seknda12@gmail.com                                                              

                                                                             Επιτροπή Κρίσεως  Β.Α.Ε 

                                                                                                           του                                                                                                                                                 Υπουργείου Εργασίας και

 Κοινωνικών υποθέσεων

 

Νίκαια 03/09/2020

 

Ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

 

1)    Οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας όλων των ειδικοτήτων δικαιωματικά θα έπρεπε να ανήκουμε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα γιατί η καθημερινή μας επαφή με νοσογόνους παράγοντες αλλά και το κυκλικό ωράριο που επιβάλλεται από την λειτουργία των υπηρεσιών υγείας καθ’ όλο το 24ωρο, έχει σοβαρές επιπτώσεις για την προσωπική μας υγεία

2)    Υπάρχουν αρκετές ειδικότητες οι οποίες δεν λαμβάνουν το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας παρ’ όλο που οι καθημερινή τους εργασία τους φέρνει σε επαφή με νοσογόνους παράγοντες.

 

Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε την ένταξη όλων των εργαζομένων στις δομές Υγείας και Πρόνοιας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς και την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων.

 

Το ΔΣ


Άδειες παλαιοτέρων ετών

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                      ΠΡΟΣ

seknda12@gmail.com                                                             

Αν. Διοικητή

Δ.Δ.Υ

Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού

 

 

Νίκαια 03/09/2020

 

ΘΕΜΑ: Άδειες παλαιοτέρων ετών

 

 

Μας έγινε γνωστό πως αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν λάβει άδειες παλαιοτέρων ετών, όχι με δική τους ευθύνη αλλά με ευθύνη της υπηρεσίας.

Επίσης μας έγινε γνωστό πως κάποιοι στα διοικητικά γραφεία συζητούν για παραγραφή των εν λόγω αδειών.

 

Σύμφωνα με το Άρθρο 49 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα Παρ.2  «Η υπηρεσία, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, χορηγεί υποχρεωτικά σε αυτόν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους την κανονική άδεια που δικαιούται και αν ακόμα δεν την ζητήσει.» Από το παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως υπεύθυνη για την χορήγηση ή μη της Κανονικής Άδειας είναι η υπηρεσία του Νοσοκομείου.

 

  Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και τις υπαγόμενες σε αυτήν υπηρεσίες να προγραμματίσουν την χορήγηση των αδειών προηγούμενων ετών των συναδέλφων που δεν τις έλαβαν.

 

Το ΔΣ

Δικαιώματα υπαλλήλων καθαριότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                      ΠΡΟΣ

seknda12@gmail.com                                                              

Αν. Διοικητή

Δ.Δ.Υ

Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού

Γραφείο Επιστασίας

 

 

Νίκαια 03/09/2020

 

ΘΕΜΑ: Δικαιώματα υπαλλήλων καθαριότητας

 

Σε συνέχεια του από 14/7/2020 με Αρ.Πρωτ. 31239 εγγράφου μας στο οποίο δεν λάβαμε καμία απάντηση θα θέλαμε να θίξουμε το θέμα των συναδέλφων εργαζομένων στην καθαριότητα.

 

  Οι συνάδελφοί μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου στην προστασία τους ενόψει της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να προστατεύσει. Με λύπη μας πληροφορούμαστε πως η συνάδελφος που εργάζεται στο τμήμα covid είναι στην ηλικία των 63 ετών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου οφείλουν να την προστατεύσουν.

  Επίσης οι συνάδελφοι στον τομέα της καθαριότητας δεν πρέπει να υπολείπονται σε Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Είναι καίριο το ερώτημα που θέσαμε σε προηγούμενο έγγραφό μας το οποίο δεν απαντήθηκε και επανερχόμαστε. Συνάδελφοι οι οποίοι προσλήφθηκαν για τον τομέα της καθαριότητας απασχολούνται σε άλλες εργασίες. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι το εναπομένων προσωπικό να μην επαρκεί και να μην λαμβάνει τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούται ή να επιφορτίζεται με μεγαλύτερο μέρος εργασίας από αυτό που μπορεί να επιτελέσει.

Επίσης, σαφώς η σύμβαση των εργαζομένων στην καθαριότητα προβλέπει καθαρισμό των υπαίθριων χώρων αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει υπηρεσία πρασίνου και συλλογή φύλλων.

 

Κατόπιν των παραπάνω σας καλούμε όπως επαναφέρεται στην εργασία τους συναδέλφους στην καθαριότητα που απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα. Αυτό άλλωστε είναι και αντίθετο με την σύμβασή τους. Επίσης καλούμε το Τμήμα Επιστασίας να προμηθευτεί ΜΑΠ έτσι ώστε να προμηθεύει τους εργαζομένους ευθύνης του.

Το ΔΣ


 

Στάση Εργασίας την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη και πορεία στην 2η ΥΠΕ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 3/9/2020

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕ

  Η πανδημία έχει αναδείξει με τον πιο έντονο τρόπο τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας τόσο σε κτιριακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όσο και σε έλλειψη προσωπικού.

Τα μπαλώματα από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας, δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν νέα.

Στο Νοσοκομείο μας οι κτιριακές υποδομές δεν μπορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να υποστηρίξουν τις καθημερινές εργασίες του χώρου. Με την έξαρση της πανδημίας αλλά και τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο η διοίκηση αλλά και το υπουργείο προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση δημιούργησε στο Νοσοκομείο ένα χάος.

Οι ακατάλληλοι χώροι του Νοσοκομείου, ειδικά του 1ου ορόφου, θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Το σχέδιο της διοίκησης επιτείνει αυτό το χάος μεταφέροντας κλινικές αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο και δημιουργώντας τόσο χωροταξικά όσο και λειτουργικά προβλήματα.

  Η ίδια φιλοσοφία επικρατεί και για την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό. Εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προσλαμβάνονται με διετής συμβάσεις, περιορισμένες σε αριθμό, οι οποίες φυσικά δεν καλύπτουν τα προηγούμενα κενά σε όλες τις ειδικότητες , επιτείνουν τις συνθήκες εργασιακής ομηρίας όλων των συμβασιούχων και κάνουν την ζωή τους έρμαιο των προθέσεων τον εκάστοτε κυβερνώντων.

  Αυτή την κρίσιμη ώρα τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για το Σύστημα Υγείας ο Σύλλογος Εργαζομένων προκηρύσσει Στάση Εργασίας την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη και ώρα 11 πμ- 3 μμ και πορεία στην 2η ΥΠΕ στις 12 το μεσημέρι

Διεκδικώντας και απαιτώντας

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις

ειδικότητες και κάλυψη όλων των κενών οργανικών     θέσεων.

  1. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμία απόλυση των συναδέλφων που λήγει η σύμβασή τους
  2. Σύσταση του Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου
  3. Ανανέωση του παλαιού ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού
  4. Ανακατασκευή των παλαιών κτιριακών υποδομών .
  5. Αύξηση της χρηματοδότησης στο νοσοκομείο μας.
  6. Πλήρης επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής.
  7. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

 

Το ΔΣ

Στάσης Εργασίας Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 3/9/2020

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας

 Ο Σύλλογος με αφορμή την συνεδρίαση, στο Υπουργείο Εργασίας, της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών,

Προκηρύσσει

Στάση Εργασίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και από ώρα

7πμ έως 12μεσ.

Και καλεί όλους τους συναδέλφους σε παράσταση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και από ώρα 9πμ που συνεδριάζει η επιτροπή.

  Ο εργασιακός χώρος της υγείας, πολύ περισσότερο την σημερινή εποχή της πανδημίας, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι κατεξοχήν χώρος όπου η καθημερινή αντιμετώπιση ιογενών καταστάσεων , επιβάλει οι εργαζόμενοι σε αυτόν να ανήκουν σε ειδική κατηγορία. Το κυκλικό ωράριο και οι εφημερίες που απαιτούνται, για την 24ωρη λειτουργία των δομών υγείας, είναι από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες για την αυξημένη νοσηρότητα των επαγγελματιών υγείας.

 Οι παραπάνω δυσκολίες δεν αντιμετωπίζονται με χειροκροτήματα αλλά με θέσπιση ειδικών όρων για όλους όσους εργαζόμαστε στις δομές υγείας.

  Διεκδικούμε:

-        Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας

-        Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ( ΒΑΕ ) όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας, αναδρομικά και ανεξάρτητα του διανυομένου επαγγελματικού βίου χωρίς αναδρομικές κρατήσεις που αντιστοιχούν σε αυτό το εργασιακό καθεστώς.

  Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Δεν μας χαρίζουν τίποτα. Ζητάμε αυτά που δικαιωματικά θα έπρεπε να λαμβάνουμε τόσα χρόνια.

 

Το ΔΣ

Αναβολή στάσης εργασίας 2 Σεπτέμβρη

 Νίκαια 1/9/2020

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στάση εργασίας, λόγω μετάθεσης της ημερομηνίας συνεδρίασης της επιτροπής για τα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


Ευχαριστήρια επιστολή για το προσωπικό ασφαλείας του Νοσοκομείου μας

 

Συγχαρητήρια και από εμάς στους συναδέλφους,που παρά το γεγονός πως δεν περιλαμβάνονται στους συναδέλφους που λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται με σύμβαση εργασίας η οποία λήγει με την έναρξη της νέας χρονιάς, δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα ώστε να επιτελούν με θάρρος και αυτοθυσία το έργο της προστασίας των ασθενών, των συνοδών και του προσωπικού του Νοσοκομείου. 

Είναι σίγουρο πως έχουμε εναποθέσει την ασφάλεια μας στα καλύτερα χέρια. 

Πέρα από την ευχαριστήρια επιστολή του τμήματος ασφαλείας Νίκαιας, η μονιμοποίηση τους θα ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ από την πολιτεία.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ