Είδη πρώτης ανάγκης στους πυροπαθείς



Νίκαια 25/07/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε, την Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής.
Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
  • ·         Χυμούς – Mάσκες – Αφρόλουτρα -Πάνες, Μωρομάντηλα, Χαρτί υγείας
  • ·         Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.). Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.
  • ·         γάζες, παυσίπονα, Betadine

Η Συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης θα παραδίδεται τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή 26&27/7/2018 από ώρα 8πμ έως 2μμ στο φαρμακείο του Νοσοκομείου στην Κα Σακκά.
Επίσης τις ίδιες ημέρες το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου και ώρες 8μμ έως 11μμ .

Την Κυριακή το απόγευμα θα συσκευαστούν για να μπορέσουν να σταλούν την Δευτέρα το πρωί.

Το ΔΣ

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για πυρκαγιές


Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό αυξάνονται συνεχώς, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Το ΠΑΜΕ θα τοποθετηθεί άμεσα για την ανάδειξη των αιτιών και των ευθυνών, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ