Παράσταση Διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσοκομείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tην Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, ο Πανελλήνιος
Ιατρικός Σύλλογος διοργανώνει "Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου για τις
Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Παροχή Υπηρεσιών
Υγείας", στην Αίγλη Ζαππείου στις 10:00 π.μ.

Προετοιμάζουν το σχέδιο
για ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από την εκδήλωση ώστε να
εκφράσουμε την αντίθεσή μας ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση
αλλά και να υποστηρίξουμε τις διαχρονικά πάγιες θέσεις μας για το
δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας
Προκυρήσουμε στάση εργασίας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από 9.00πμ έως 15.00μμ



Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!


Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!

Την Τετάρτη 11/12 ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος οργανώνει ημερίδα για να προβάλει τις θέσεις της πλειοψηφίας του για νοσοκομεία- επιχειρήσεις..

Βασικοί άξονες αυτών των θέσεων είναι:
1. Λειτουργία των νοσοκομείων ως «ΝΠΙΔ - μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις» ως ακρογωνιαίος λίθος για την εμβάθυνση της λειτουργίας ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες.
2. Σύνδεση με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας και της σύνδεσης με ιδιώτες – επιχειρηματίες υγείας, ως στοιχεία για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των «εσόδων-κερδών» των δημόσιων νοσοκομείων - «μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων».
3. Κάλυψη κενών και αναγκών με «locum» και επίθεση στις σταθερές σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, επέκταση των διαφόρων λογιών ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Δεν πρόκειται για καινούργιες απόψεις. Είναι θέσεις που εκφράζονται καθαρά στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιγράφονται και στο πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις πρωτοβουλίες που πήρε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα όπως εκφράστηκαν με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Ξέρουμε καλά ότι οι επιχειρούμενες αυτές αλλαγές οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και κάλυψη ελαχίστων υπηρεσιών από το κράτος. Για μια σειρά από βασικές υπηρεσίες υγείας ο ασθενής θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του.
Ξέρουμε καλά ότι νοσοκομεία ιδιωτικού δικαίου σημαίνει νοσοκομεία που δουλεύουν με κριτήριο το κέρδος και όχι την κάλυψη των αναγκών του λαού σε παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι εργασιακές συνθήκες θα χειροτερέψουν, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας θα επεκταθούν και η άσκηση της ιατρικής θα γίνει όλο και πιο ασφυκτική.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 11/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 9-3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΤΙΣ 10

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ


Πληροφορίες για τις υπερωρίες και τις εφημερίες Οκτωβρίου

 Ενώ όλοι αναμένουμε με προσμονή την 13/12 να προωθούμε τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου ( Υπερωρίες και Εφημερίες), κατεύθασε από την 2η ΥΠΕ email που ενημερώνει το νοσοκομείο πως τα χρήματα του 4ου τριμήνου θα εκταμιευθούν πιθανώς 9 με  10/12.

Πρακτικά λοιπόν αυτό σημαίνει πως 13/12 δεν πρόκειται να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου.

Υπάρχει μια πιθανότητα αν εκταμιευθούν το πρωί μέχρι τις 10-11 πμ την 9/12  με τρέξιμο από τις υπηρεσίες να προλάβουν να ανέβουν στην ΕΑΠ την ίδια ημέρα που είναι και η καταληκτική ημερομηνία.

Είναι αίσχος να ζητιανεύουμε τα δεδουλευμένα μας και η αδιαφορία του υπουργείου να μας ωθεί να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Είναι αίσχος να παίζουν με την επιβίωση των εργαζομένων καθισμένοι στα αναπαυτικά γραφεία τους με τους παχυλούς μισθούς.

Είναι αίσχος να περιμένουν τελευταία στιγμή να εκταμιευθούν τα χρήματα των νυχτερινών των απογευματινών, των Αργιών, των εφημεριών μας, την ώρα που στηρίζουν το σύστημα υγείας στις πλάτες μας που οι ίδιοι πρώτοι απαξιώνουν.

Η αντίδραση μας θα είναι δυναμική. Είναι μονόδρομος  η διεκδίκηση άμεσα των χρημάτων για τα οποία η εργασία που καταθέτουμε στερεί από  τους δικούς μας ανθρώπους προσωπικές και οικογενειακές στιγμές.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ