Καταγγέλλουμε την σκανδαλώδη σύμβαση του Νοσοκομείου Νίκαιας με εταιρεία φύλαξης

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 18/10/2023

Καταγγέλλουμε την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να συνάψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με εταιρεία φύλαξης από τον Αύγουστο του 2023 αρχικά για δύο μήνες και για 10 άτομα και στην συνέχεια με παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του χρόνου για συνολικά 15 άτομα.

Είναι σκανδαλώδες το ποσό που το νοσοκομείο καταβάλει για αυτήν την σύμβαση, καθώς το κόστος για κάθε υπάλληλο ανέρχεται σε 3850 ευρώ ανά μήνα. Η αρχική δίμηνη σύμβαση για τα 10 άτομα έχει συνολικό κόστος για το νοσοκομείο 71.622,40 ευρώ και η παράταση της για ένα τρίμηνο και 15 άτομα έχει συνολικό κόστος για το νοσοκομείο 161.150.40 ευρώ.
Την ίδια στιγμή που εάν είχε προσληφθεί ο ίδιος αριθμός προσωπικού από τους πίνακες επικουρικού προσωπικού της ΥΠΕ το κόστος για το νοσοκομείο θα ήταν πολύ χαμηλότερο από το μισό. Είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης για επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας. Αυτή η κυβερνητική πολιτική όμως κοστίζει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος των νοσοκομείων και την επιδότηση συγκεκριμένων συμφερόντων. 
Φυσικά τα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνουν μόνο τον μισθό των υπαλλήλων της εταιρείας, αλλά και ένα τεράστιο κέρδος για την ιδιωτική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες φύλαξης.

Καλούμε την διοίκηση να διακόψει άμεσα την εν λόγω σύμβαση και να προσλάβει προσωπικό φύλαξης από τους πίνακες της ΥΠΕ.

Τέλος να σημειώσουμε πως όλες οι κυβερνήσεις καθώς και όλες οι διοικήσεις γνωρίζουν πως όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στο νοσοκομείο αποτελούν πάγιες ανάγκες και πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό.

Το ΔΣ

Συμμετέχουμε σε όλα τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 18/10/2023

Ο Συλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας συμμετέχει και στηρίζει όλα τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

*Καταγγελουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Καμιά συμμετοχή- Καμια στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

*Να αποσυρθεί αμέσως η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. 

*Η κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει τώρα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015,για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. 

*Να σταματήσει το έγκλημα, να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους. 

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ