Κάλεσμα για την μνήμη του Παύλου Φύσσα

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους εργαζόμενους στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση Μνήμης, που οργανώνουν τα Σωματεία Πειραιά, για τα τέσσερα χρόνια από την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Παύλου Φύσσα ,

στην Πλ.Νίκης ( Ζαρντέν ) 

Την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 18:00

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

Συρετίδης Σπύρος                                       Κουκιάς Κωνσταντίνος

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση ΠΟΕΔΗΝ

poedhn_logo
Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS

 

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ  ·  MEMBER OF ADEDY


ΑΘΗΝΑ 15/9/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3540


ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


                                 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ               
ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (12.30 – λήξη ωραρίου)
13:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση από την ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου,          1 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή
Συναδέλφισσες-οι,
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση». Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς.
Χτύπησε όμως λάθος πόρτα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυρία Γεροβασίλη να «αποφασίζει και να διατάζει»! Δεν μπορεί προκειμένου να «σπάσει» μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να «απολογηθεί» στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ! Αυτή είναι η «μεταρρύθμιση» που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση; Η «αξιοκρατία», η «ικανότητα» και η «ανασυγκρότηση» έγκειται στο να μην απεργείς;
Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού.
Καλούμαστε με τη συλλογική και αποφασιστική στάση μας να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την απεργία-αποχή και να χαλάσουμε και αυτό το σχέδιο της Κυβέρνησης.
Αν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην απεργία-αποχή δεν θα βρει η Κυβέρνηση υποψήφιους για τις θέσεις ευθύνης. Η απάντησή μας πρέπει να είναι παραδειγματική για να ανακόψει τη θρασύτητα και τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη 1 μ.μ.,  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.
Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 21/9/2017



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
seknda.blogspot.com                                                    seknda12@gmail.com

Νίκαια 14/9/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα « την εκβιαστική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την Αξιολόγηση » . Συνάδελφοι ήταν και είναι ομόφωνη η απόφασή μας για αποχή από την Αξιολόγηση με βάση τις προϋποθέσεις που θέσαμε και είναι :     Αποχή από την αξιολόγηση μέχρι να γίνει αναμόρφωση των οργανισμών. Να δοθούν καθηκοντολογία στους εργαζόμενους ανά κλάδο και κατηγορία. Να γίνουν κρίσεις προϊσταμένων που θα κρίνουν τους εργαζομένους. Διεκδικούμε ακόμα μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων στις κενές θέσεις του Νοσοκομείου μας για να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων ώστε να μπορούν να κριθούν πραγματικά για τον όγκο εργασίας που θα πρέπει να τους αναλογεί και όχι για πολλαπλάσιο λόγω συνθηκών που διαμορφώνονται από τη μη πρόσληψη προσωπικού.
 
  Η εκβιαστική τροπολογία καλεί τους αξιολογητές να βαθμολογήσουν τους υφισταμένους τους , ακόμη και χωρίς την συμπλήρωση του εντύπου από τον αξιολογούμενο . Εκβιάζει και απειλεί τους Προϊστάμενους και τους Διευθυντές, πως αν δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες κρίσης και τοποθέτησης προϊσταμένων .

      Καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν στην Γενική Συνέλευση
στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου
την Πέμπτη 21/9/2017 και ώρα 12:30

 ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων ,  να τεθούν προβληματισμοί και ενωμένοι να δώσουμε ηχηρό παρών για ένα θέμα που μας αφορά όλους . Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη .
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΡΕΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                            ΚΟΥΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δελτίο τύπου ΣΚΛΕ

Αθήνα, 11/9/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτησή του ως προς τις πρακτικές με τις οποίες η Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διαχειρίζεται το ζήτημα της εκπαίδευσης στην Κοινωνική Εργασία. Συγκεκριμένα, πληροφορούμαστε ότι η πρυτανεία του ΤΕΙ Αθήνας στην ενημέρωση που πραγματοποίησε στις 08.09.17, ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας συγχωνεύεται ως τρίτη κατεύθυνση του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία επιστημονική βάση καθώς είναι δεδομένο ότι η Κοινωνική Εργασία ανήκει στο πεδίο των Εφαρμοσμένων Κοινωνικών Επιστημών. Το τελευταίο δίμηνο, στα χέρια των αρμοδίων για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Κοινωνική Εργασία δια της μεθόδου της ρουλέτας, «περιστρέφεται» και «συνενώνεται» με διάφορα επιστημονικά πεδία (Προσχολική Αγωγή, Εργοθεραπεία, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Δημόσια και Κοινοτική Υγεία).
Είναι πράγματι απορίας άξιον για τους συμμετέχοντες στην προαναφερόμενη επιτροπή ότι παρά τη διεθνή αναγνώριση της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας ως διακριτό ακαδημαϊκό πεδίο εκπαίδευσης, στη Χώρα μας τόσο στο παρελθόν (βλ. σχέδιο «Αθηνά») όσο και σήμερα, στο βωμό εξυπηρέτησης συμφερόντων και μέσα από άστοχες συσχετίσεις επιστημονικών πεδίων, γίνονται απόπειρες παραχάραξης και υποβάθμισης του. Προβληματιζόμαστε δε, όχι μόνο για την επίπτωση στη φυσιογνωμία του επαγγέλματος αλλά κυρίως για τις αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα παροχής στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας όπου στις προθέσεις της πολιτείας είναι η αναβάθμισή του μέσα από εργαλεία που παρέχουν, εκ της εξειδίκευσής τους, οι επαγγελματίες Κοινωνικοί Λειτουργοί.
Η απόφαση υποβάθμισης των σπουδών στην Κοινωνική Εργασία έρχεται σε πλήρη μάλιστα αντίθεση και με την πρόσφατα εκφρασμένη κυβερνητική πολιτική για αναβάθμιση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού και τη μετατροπή του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σε ΝΠΔΔ με νόμο του Υπουργείου Εργασίας.
Ο Σύνδεσμος των Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος απαιτεί τη δημιουργία αυτόνομου τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και καλεί τη Διεθνή Ομοσπονδία των Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW), τη Διεθνή Ένωση Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (IASSW), τους Κοινωνικούς Φορείς, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και τους Πολίτες της Χώρας να μετέχουν δυναμικά σε αυτή τη διεκδίκηση.
Παράλληλα ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή της αδικίας που φαίνεται ότι συντελείται έναντι όλων των Κοινωνικών Λειτουργών της Χώρας.
( πηγή: www.skle.gr)

ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/9/2017

ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/9/2017

1ον . Αξιολόγηση , νέα τροπολογία και τρόπος δράσης .

2ον . Μη εξυπηρέτηση εργαζομένων από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο νοσοκομείο μας.
Εισηγ. Συρετίδης , Ίντας

3ον . Ορισμός ημερομηνίας εκλογών για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ .
Εισηγ. Σακκά , Μπουγιούκας

4ον . Συμμετοχή του συλλόγου στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία του Πειραιά για τα 4 χρονια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα.
Εισηγ. Σακκά , Μπουγιούκας

5ον . Τρόπος διάθεσης υπόλοιπων Διατακτικών .
Εισηγ. Τσολάκης

6ον . Αλλαγή Καταστατικού
Εισηγ. Τσολάκης

7ον . Αίτημα Ε.Υ.Α.Ε για Γεν . Συνέλευση
Εισηγ. Συρετίδης

8ον . Κατάθεση στεφάνου για την επέτειο του μπλόκου της Κοκκινιάς
Εισ. Χάιδος

9ον .  Απλήρωτοι επικουρικοί γιατροί με κονδύλια ΕΣΠΑ
Εισηγ. Προκόπη

Τακτικό ΔΣ 14/9

Τακτικό ΔΣ Πέμπτη 14/9/2017 και ώρα 13:00 . Κύριο θεμα συζήτησης Αξιολόγηση . Παρακαλώ στείλτε θέματα προς συζήτηση .

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ