Κλιμακώνουμε την δράση στις 16 Φλεβάρη, κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή

 

Την Τρίτη 16 Φλεβάρη επεκτείνουμε την Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, σε όλη την πρωινή βάρδια(7πμ-3μμ) και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 10πμ και στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας που θα ακολουθήσει.

Ενώ έχουμε μπει ήδη στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η πίεση στο σύστημα υγείας έχει ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητες των δομών του και τις αντοχές του λιγοστού προσωπικού που δουλεύει σε αυτό.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης, μηδενική, χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις και χωρίς σχεδιασμό για την διαμόρφωση των νοσοκομείων όπου θα πέσει το κύριο βάρος της πανδημίας. Αντί ενίσχυσης των νοσοκομείων αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν επιλέξει να επενδύσουν στον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους με προσλήψεις σε σώματα ασφαλείας, με διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών και με θέσπιση της αστυνομοκρατίας σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού.

Σε αυτήν τη κυβερνητική στόχευση έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε.

Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ, σε μία στιγμή που ο πλήρης εξοπλισμός τους τόσο σε υποδομές όσο και στελεχιακό δυναμικό θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα.

Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε στα αποτελέσματα της υπό-στελέχωσης  που μας έχουν οδηγήσει στην εξάντληση και την εξαθλίωση.

Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε στην συνεχόμενη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας που οδηγεί στην καθημερινή και εξαντλητική μας έκθεση στους κινδύνους της πανδημίας.

Σε αυτήν την αναποτελεσματική και κατευθυνόμενη κυβερνητική πολιτική οφείλουμε να αυξήσουμε τους τρόπους και τα μέσα διαμαρτυρίας μας. Η σιωπή και ο συμβιβασμός το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να δυσκολέψουν κατά πολύ την σημερινή κατάσταση.

Όλοι μαζί διεκδικούμε

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στα Νοσοκομεία και την ΠΦΥ

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεσα

·       Ένταξη όλου του υγειονομικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και επέκταση του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας και σε άλλες ειδικότητες των Νοσοκομείων

·       Ενίσχυση και αξιοποίηση της ΠΦΥ για την διενέργεια των εμβολιασμών και απομάκρυνσή τους από τις ήδη καταπονημένες δομές των Νοσοκομείων

·       Αύξηση Μισθών και καταβολή του 13ου και 14ου Μισθού

·       Επέκταση των δημόσιων δομών υγείας και πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

·       Ανάκληση όλων των συνδικαλιστικών διώξεων και της αστυνομοκρατίας

 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                  Βλάχος Γεώργιος

 

Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12/2/2021 και ώρα 13:00 στο προαύλιο του Νοσοκομείου με θέμα « Απεργιακή Κινητοποίηση της 16 Φεβρουαρίου και διεκδικητικό πλαίσιο»

 Νίκαια 8/02/2021

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους σε

Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12/2/2021 και ώρα 13:00 στο προαύλιο του Νοσοκομείου με θέμα « Απεργιακή Κινητοποίηση της 16 Φεβρουαρίου και διεκδικητικό πλαίσιο»

Συνάδελφοι, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει.  Είναι εμφανής η έλλειψη σχεδιασμού ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων, καθώς και η απόφαση του υπουργείου για μη ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Το τελευταίο δίμηνο μόνο έχουν συνταξιοδοτηθεί 19 συνάδελφοι, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη αντικατάστασής τους με μόνιμο προσωπικό. Δεν υπάρχει ούτε ένα τμήμα στο Νοσοκομείο που να μην υποφέρει από υπό-στελέχωση, την οποία έρχεται να επιβαρύνει και η λειτουργία του Νοσοκομείου ως εμβολιαστικού κέντρου. Τα μηνύματα από όλο και περισσότερους συναδέλφους καταλήγουν στο «δεν αντέχω άλλο».

Αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα μεταφέρουμε στους κατάλληλους αποδέκτες με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Το συναίσθημα που νιώθουμε να μας πνίγει από την υπό-στελέχωση και να μας στερεί προσωπικές στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους, πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά.

Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωνές που προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα λειτουργούν άψογα, σε αντίθεση με αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Να βγάλουμε προς τα έξω την δική μας οπτική, την οπτική της πραγματικότητας που βιώνουμε. Της πραγματικότητας που περιλαμβάνει, κόψιμο ρεπό, δουλειά για δύο και για τρία άτομα, ανάκληση της κανονικής μας άδειας, μη ένταξής μας στα ΒΑΕ και όλα τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Την Παρασκευή πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, γιατί δεν περισσεύει κανένας μας, γιατί η καθημερινότητά μας είναι υπόθεση όλων μας. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα αν δεν το διεκδικήσουμε. Η σκέψη που πρέπει να έχει ο καθένας μας στο μυαλό του είναι

«Η δική μου παρουσία θα κάνει την διαφορά»

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης          Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ