Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου μιας εργαζόμενης αποκλειστικής νοσοκόμας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Νίκαια 01/07/2019
                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου μιας εργαζόμενης αποκλειστικής νοσοκόμας , κατά τη διάρκεια ελέγχου , που έλαβε χώρα προχθές στο νοσοκομείο μας , διατρανώνουμε την ακλόνητη πεποίθησή μας , ότι κανένας νόμος , καμιά υπουργική εγκύκλιος και καμία εντολή , δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Αναδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο , η οριακή κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας , την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα , με αποτέλεσμα να μη μπορεί το υπάρχον προσωπικό να παρέχει την εξειδικευμένη αποκλειστική φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς ενώ δουλεύει με οριακές βάρδιες , ελλείψεις σε υλικά , ανεπαρκείς υποδομές , εξευτελιστικούς μισθούς.
Οι οικογένειες των ασθενών βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς αναγκάζονται να αναζητούν αποκλειστικές νοσοκόμες και να πληρώνουν καθημερινά υπέρογκα ποσά για τη φροντίδα του δικού τους ανθρώπου , που θα έπρεπε να εξασφαλίζει το νοσοκομείο.
Παρά τις κορώνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί < βελτίωσης του ΕΣΥ> αποδεικνύεται ότι στάθηκαν πιστοί και <άξιοι> συνεχιστές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Ως ΣΥΝΈΠΕΙΑ αυτής της βάρβαρης πολιτικής, σήμερα μετράμε ακόμα έναν εργαζόμενο στον αγώνα για το μεροκάματο, να χάνει τη ζωή του. Ο άδικος χαμός της γυναίκας να δυναμώσει τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη , την πάλη για αξιοπρεπή ζωή.
-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ , ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ.

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ