Καταγγελία,Παιχνίδια εξουσίας στις πλάτες των εργαζομένων


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ/ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ


Νίκαια 5/6/2020
                                                    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Εδώ και μήνες  ο σύλλογος εργαζομένων γίνεται δέκτης παραπόνων από εργαζόμενους του νοσοκομείου Δυτ. Αττικής , για τις συνεχείς παρεμβάσεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας , με αποφάσεις που  ακυρώνουν αποφάσεις της αναπληρώτριας διοικήτριας του Δυτ. Αττικής. Και ενώ οι δύο αναπληρωτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους , οι εργαζόμενοι που ταλαιπωρούνται από την επίδειξη ισχύος, δεν ξέρουν σε ποιο τμήμα υπηρετούν  , δε γνωρίζουν αν δικαιούνται το επίδομα ευθύνης και άλλα πολλά. Πρόσφατο παράδειγμα η τοποθέτηση 2 προϊστάμενων στις κλινικές που πρωτοστάτησαν  στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοιού , Α και Β Παθολογική. Η τοποθέτησή τους πραγματοποιήθηκε στις 23/3/ 2020 από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Δυτ. Αττικής και μέχρι την 30/4/2020 όπου ο αναπληρωτής διοικητής της Νίκαιας ,  με νέα απόφαση μετακινεί  προϊσταμένη από το τμήμα αποστείρωσης του νοσοκομείου Νίκαιας και αναλαμβάνει μία από τις παθολογικές κλινικές που ήδη είχαν προϊστάμενο  , δεν έχουν λάβει το επίδομα ευθύνης .Θέατρο παραλόγου με θεατές τόσο τη  διοίκηση της 2ης ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο Υγείας.

Ζητάμε να καταβληθεί το επίδομα ευθύνης στους δύο προϊστάμενους του Δυτ. Αττικής για το χρονικό διάστημα που κατείχαν τη θέση ευθύνης .
Ζητάμε από το διοικητή της 2ης ΥΠΕ να πάρει άμεσα θέση , ώστε να μη γίνονται οι εργαζόμενοι πιόνια από τις αποφάσεις των διοικητών .
Ζητάμε να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων, η οποία αποτελεί πάγια τακτική όλων των διοικήσεων μέχρι σήμερα.
Η διοικητική δυσλειτουργία των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων έχει χτυπήσει κόκκινο . Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη  να οριστεί διοικητής και  να λειτουργήσει το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

Το ΔΣ

Όλοι στο προαύλιο του νοσοκομείου με μια φωνή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ/ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

                                Νίκαια 3/6/2029
                                                     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Σύλλογος εργαζομένων στηρίζει την στάση εργασίας των συμβασιούχων υγειονομικών του νοσοκομείου μας την Πέμπτη 4/6  από 7.00πμ έως 10.00πμ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους    να συμμετέχουν ενεργά  στην κινητοποίηση . Είναι οι συνάδελφοί μας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και που το έργο τους αναγνωρίστηκε από όλους , ειδικά μέσα στην πανδημία του κορωνοιού.
Απαιτούμε:
Μονιμοποίηση  ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων για όλους τους κλάδους και με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης ( ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΙΔΟΧ), με νόμο και όχι με εξαγγελίες.
Μόνιμες προσλήψεις για το υποστελεχωμένο νοσοκομείο μας.
Καμία ιδιωτικοποίηση , καμία σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα .



Το ΔΣ







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ