Όταν οι μάσκες πέφτουν κάνουν θόρυβο, όταν οι μάσκες αλλάζουν προκαλούν ανατριχίλα 1ο



 Η επτάμηνη εικόνα αποσύνθεσης

 Πέρασαν «αισίως» σχεδόν 7 μήνες (18/01/2019) από την εκλογή Προεδρείου στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με την συνεργασία τριών παρατάξεων. Νομίζω πως είναι ικανό χρονικό διάστημα για να ρίξουμε μία ματιά στην «λειτουργία» του Προεδρείου και εν γένει του Συλλόγου όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
 Για να υπάρχει συνέχεια, λόγο του αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε παραθέτω την τελευταία μου ανάρτηση με την διαδικασία εκλογής του Προεδρείου εδώ https://seknda.blogspot.com/2019/02/7.html

  Να υπενθυμίσω πως μέχρι εκείνη την στιγμή εκτελούσα χρέη Γραμματέα μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Μέχρι εκείνη την στιγμή παρόλο που δεν υπήρχε Προεδρείο οι αποφάσεις και οι δράσεις του Συλλόγου υλοποιούνταν άμεσα και τι εννοώ:

 Οι Ανακοινώσεις των αποφάσεων του ΔΣ γράφονταν και δημοσιοποιούνταν άμεσα, την ίδια ημέρα. Τα έγγραφα αποστέλλονταν σε μία με δύο το πολύ ημέρες. Υπήρχαν τακτοποιημένα στα γραφεία του Συλλόγου όλα τα εισερχόμενα έγγραφα καθώς και τα εξερχόμενα. Όλα τα έγγραφα του Συλλόγου είχαν αριθμό πρωτοκόλλου έτσι ώστε να ήταν άμεσα ανιχνεύσιμα. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ γράφονταν άμεσα το πολύ μέσα σε μία εβδομάδα και αφού στέλνονταν σε όλα τα μέλη του ΔΣ γινόταν διορθώσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις των μελών και φυσικά δημοσιεύονταν μετά από όλη αυτήν την διαδικασία στο ιστολόγιο του Συλλόγου. Επίσης τα έστελνα στα μέλη του Συλλόγου που είχαν δηλώσει το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο προς ενημέρωση. Παραδόθηκε στο Προεδρείο που εξελέγη βιβλίο Μητρώου Μελών ενημερωμένο. Στα Τακτικά ΔΣ ήταν πάντα γνωστή η θεματολογία από πριν στα μέλη έτσι ώστε να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι στις συνεδριάσεις.



 Για να δούμε όμως τι συμβαίνει τώρα:
Τα εξερχόμενα έγγραφα του Συλλόγου, ακόμα και αν είναι γραμμένα, κάποια από αυτά, από εμένα κατατίθενται το λιγότερο σε 8 ημέρες. Τα τελευταία έγγραφα μεγάλης σημασίας για τους εργαζόμενους αλλά και για το Νοσοκομείο κατατέθηκαν σε 15 ημέρες, παρόλο που αφορούσαν επείγοντα θέματα όπως αυτό της καθαριότητας του Νοσοκομείου αλλά και αυτό της επάρκειας αίματος στο Νοσοκομείο.
Τα εισερχόμενα έγγραφα του Συλλόγου είναι διάσπαρτα στα γραφεία του Συλλόγου χωρίς κανένα από αυτά εδώ και επτά μήνες να έχει πάρει Αριθμό Πρωτοκόλλου. Κάποια από αυτά παρουσιάζονται στα ΔΣ ή ο παραλήπτης του τα κρατάει στο συρτάρι του και λαμβάνουμε γνώση 15 ημέρες μετά.
Πρακτικά συνεδριάσεων παρουσιάστηκαν στα μέλη 2 μήνες μετά από την ανάληψη της παρούσας Προεδρίας του Συλλόγου, συγκεκριμένα την 24 Μαρτίου, επτά συνεδριάσεις μαζεμένες. Τα περισσότερα μέλη έστειλαν διορθώσεις οι οποίες έγιναν μερικώς. Σε αρκετά πρακτικά αναφέρονταν μέλη που δεν ήταν παρόντα στις συνεδριάσεις αλλά υπήρχαν και συνεδριάσεις που η καταγραφή ήταν ελλιπέστατη. Τα πρακτικά έχουν μείνει σε Α4 στο βιβλίο πρακτικών με το σκεπτικό της Γραμματείας να είναι πως περιμένει να υπογραφούν για να κολληθούν στο βιβλίο, χωρίς όμως σε κάθε συνεδρίαση να υπάρχει το όνομα του μέλους που πρέπει να υπογράψει.
Από την 24 Μαρτίου και δώθε δεν έχουμε ξαναδεί πρακτικά. Μέλος του ΔΣ που έχει ζητήσει πρακτικά δύο συνεδριάσεων για νομική χρήση εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες δεν του έχουν δοθεί ακόμη. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύονται Πρακτικά.
Το Μητρώο Μελών ουδέποτε έχει ενημερωθεί. Στο Ταμείο του Συλλόγου δεν έχει γίνει ακόμη έλεγχος από την Ελεγκτική Επιτροπή από την αρχή της θητείας του Παρόντος ΔΣ. Η συνδρομή της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει εξοφληθεί ούτε για τις προηγούμενες οφειλές αλλά ούτε και για τις τρέχοντες
 Η θεματολογία των Τακτικών ΔΣ είναι συνήθως άγνωστη. Ενημέρωση για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής Τακτικού ΔΣ γίνεται ακόμη και στις 21:30 της προηγούμενης του ΔΣ. Άραγε με ποιο σκεπτικό; Ότι είμαστε αργόσχολοι και περιμένουμε το νεύμα από τον Αυτοκράτορα; Ότι κόβουμε βόλτες στο Νοσοκομείο και δεν είμαστε απαραίτητοι στο Τμήμα μας; Μάλλον ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα για τους υπόλοιπους κρίνοντας από τον εαυτό του.

Όλα τα παραπάνω τα έχω θέσει σε αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ και η απάντηση ήταν μπαλάκι ευθυνών, φταίει ο Πρόεδρος φταίει η Γραμματέας φταίει ο Ταμίας κλπ.
Εγώ δεν θα αποδώσω προσωπικές ευθύνες. Αυτό που θα πω είναι πως το Προεδρείο είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου. Για την ευθύνη του κάθε ρόλου καλά είναι να διαβάσουν το Καταστατικό του Συλλόγου. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η δυσλειτουργία του Προεδρείου και κατά προέκταση του ΔΣ είναι εμφανής.

 Κάποιοι ίσως να θεωρούν γραφειοκρατικά και τυπικά θέματα όλα τα παραπάνω. Για εμένα είναι ουσιαστικά για την λειτουργία ενός δημοκρατικού οργάνου τα οποία αποτελούν είτε τροχοπέδη είτε εφαλτήριο στις διεκδικήσεις  που οφείλουμε να έχουμε για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας στην εργασία.
 Η εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου είναι το ένα κομμάτι της δυσλειτουργίας στο οποίο αναφέρομαι. Για τον τρόπο δράσης των τριών Παρατάξεων που αποτελούν το Προεδρείο σε σχέση με τα συμβαίνοντα στο Νοσοκομείο θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες. Κομμάτι κομμάτι συνάδελφοι γιατί για μερικούς είναι και δύσπεπτα.

Μετά τιμής για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α
Τσολάκης Ιωάννης



Εξελίξεις για τον διαγωνισμό στην καθαριότητα


 Σε σημερινή συνάντηση μέρους του ΔΣ του Συλλόγου με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, η οποία είχε κλειστεί από εχθές ώστε να ενημερωθούμε για το μέλλον του διαγωνισμού στην Καθαριότητα, μας έγινε γνωστό πως :

1) Η έγκριση της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ έχει φτάσει στο Νοσοκομείο εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα
2) Από αύριο θα εκδώσει έγγραφο το οποίο να ορίζει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την προκήρυξη, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί στον χρόνο που απομένει μέχρι την λήξη των παρόντων συμβάσεων (23η Σεπτέμβρη) .
3) Θα εξετάσει το ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί στο παραπάνω χρονικό διάστημα ο διαγωνισμός να δοθεί παράταση στις είδη υπάρχουσες συμβάσεις  μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού

 Του θέσαμε τους εξής προβληματισμούς και ερωτήσεις:
1) Για ποιο λόγο έπρεπε να παρέμβει το ΔΣ έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία από την στιγμή που είχε το Νοσοκομείο την έγκριση του ΑΣΕΠ και τι θα γινόταν αν δεν παρεμβαίναμε;
2) Να είναι προσεκτικό το Νοσοκομείο με την διαδικασία παράτασης, εφόσον χρειασθεί έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην καθαριότητα
3) Κάναμε ξεκάθαρο πως θα παρακολουθούμε τις διαδικασίες έτσι ώστε να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες εντός των χρονικών ορίων λήξης της σύμβασης

 Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η αδράνεια της προηγούμενης Διοίκησης στο θέμα καθώς περίσσευαν οι υποσχέσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα για άμεση προκήρυξη του Διαγωνισμού.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα κάποιος είχε παραλάβει την έγκριση και δεν είχε κάνει τίποτα.

 Για την δυσλειτουργία του Προεδρείου του Συλλόγου, το οποίο δεν κατάφερε εδώ και δεκαπέντε ημέρες να στείλει στην Διοίκηση το έγγραφο που επισήμαινε το πρόβλημα και που είχε παρθεί απόφαση από το ΔΣ της 24 Ιουλίου θα μιλήσω εκτενέστερα σε άλλο κείμενο τις επόμενες ημέρες.

Ευχόμαστε να τηρηθούν οι υποσχέσεις και να έχουμε αίσιο τέλος μέχρι την λήξη των συμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε την όλη διαδικασία.

  Για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α

      Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ