Για πολλοστή φορά το προσωπικό Φύλαξης (ΣΟΧ, Επικουρικοί) του Νοσοκομείου Νίκαιας απέδειξε την μέγιστη συνεισφορά του στην λειτουργία του Νοσοκομείου

 

Νίκαια 4/6/2024

Για πολλοστή φορά, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του, το προσωπικό Φύλαξης του Νοσοκομείου Νίκαιας απέδειξε την μέγιστη συνεισφορά του στην λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και την αποτελεσματική του παρέμβαση για την ασφάλεια των ασθενών και όλων των παρευρισκόμενων στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά την χθεσινή εφημερία, όπου η εργολαβική εταιρεία απουσίαζε λόγω καθυστέρησης στην ανανέωση, της προκλητικά αισχροκερδούς, σύμβασης της με το Νοσοκομείο, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Νοσοκομείο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ, Επικουρικοί), κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Με περιορισμένο προσωπικό (έχουν ζητηθεί εδώ και ένα εξάμηνο επιπλέον 15 επικουρικοί από το Υπουργείο Υγείας) και βάζοντας «πλάτη» για μία ακόμη φορά, ανταποκρίθηκαν - στις 13:30 - άμεσα σε κλήση από την διαλογή των ΤΕΠ, για συνοδεία ασθενή προς Ψυχιατρική εκτίμηση. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς, ο ασθενής εκδήλωσε λεκτική επιθετική συμπεριφορά προς τον έναν από τους δύο συναδέλφους του προσωπικού φύλαξης της συνοδείας του.

Στην συνοδεία προστέθηκαν και άλλοι συνάδελφοι από το προσωπικό φύλαξης, από το λιγοστό που υπηρετούσε κατά την διάρκεια της εφημερίας. Στην αερογέφυρα του Νοσοκομείου, κατά την διαδρομή, ο ασθενής έκανε απόπειρα να πηδήξει από το παράθυρο.

Η άμεση και καίρια αντίδραση και αποτελεσματικότητα των συναδέλφων της φύλαξης απέτρεψε το δυσάρεστο, για την υγεία του ασθενή, συμβάν. Αφού ο ασθενής μεταφέρθηκε στο γραφείο ασφαλείας του Νοσοκομείου, παραδόθηκε σε ομάδα ΔΙΑΣ που προσήλθε στον χώρο του Νοσοκομείου, για μεταφορά του στο Α.Τ Νίκαιας.

Οι συνάδελφοι στην φύλαξη του Νοσοκομείου αποτελούν προστιθέμενη αξία για την λειτουργία του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρέμβαση τους αποδείχθηκε εξόχως σημαντική για την ασφάλεια της ζωής και της υγείας ασθενών, συνοδών και προσωπικού.

Αυτό το ίδιο προσωπικό, η διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν το επιβραβεύει αλλά έχει αποφασίσει να το απολύσει μετά την οριστικοποίηση της σύμβασης του Νοσοκομείου με τον εργολάβο.

Είναι η ανταμοιβή που του επιφυλάσσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις πολύτιμές και αποτελεσματικές υπηρεσίες του. Παρόλο που το κόστος των υπηρεσιών φύλαξης με την επιλογή του εργολάβου ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος πρόσληψης επικουρικού ή μόνιμου προσωπικού, η επιλογή της Διοίκησης είναι ο εργολάβος.

Θα περίμενα έστω και τώρα μια, έστω και τυπική, επιβράβευση των προσπαθειών των ανθρώπων που βάζουν καθημερινά «πλάτη» στις ανάγκες του Νοσοκομείου, με θυσία της προσωπικής και οικογενειακής ζωής αλλά και της προσωπικής τους ασφάλειας, αλλά γνωρίζω πως τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι αυτά που καθορίζουν τόσο τις συμπεριφορές όσο και τις αποφάσεις της Διοίκησης και όχι προς όφελος του Νοσοκομείου.

Τσολάκης Ιωάννης

 

Στάση εργασίας Τρίτη 4/6 13.00-15.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 13.30 με βασικό αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

 

Νίκαια 2/6/2024

O Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας προκηρύσσει την Τρίτη 4/6 στάση εργασίας 13.00-15.00 και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 13.30 με βασικό αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) αντιμετωπίζουν διαρκώς τον κίνδυνο της απόλυσης με την είσοδο του εργολάβου. Στο νοσοκομείο μας έληξαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού αναδεικνύοντας την εταιρεία Φάσμα για να αναλάβει τις υπηρεσίες φύλαξης του Νοσοκομείου για ένα χρόνο, με δυνατότητα παράτασης για ακόμα ένα έτος. Φυσικά το ποσό, είναι πολλαπλάσιο από αυτό που θα χρειαζόταν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και προετοιμάζει το έδαφος για τη σταδιακή απόλυση των ΣΟΧ, όπως έχει άλλωστε προαναγγείλει το υπουργείο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τις προηγούμενες μέρες ο εργολάβος απέσυρε αιφνιδιαστικά τους εργαζόμενους στην φύλαξη, αφήνοντας ακάλυπτο το νοσοκομείο και αναγκάζοντας τους εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά με την απειλή της απόλυσης να δουλέψουν διπλοβάρδιες. Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας και η τεράστια προσφορά του! Δεν λογαριάζει ούτε τις ανάγκες του νοσοκομείου, ούτε των ασθενών, ούτε αν σε μέρα γενικής εφημερίας θα μείνει το νοσοκομείο ακάλυπτο!

Απέναντι σε όλα αυτά συμμετέχουμε την Τρίτη στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας μαζί με τους συναδέλφους από τα υπόλοιπα νοσοκομεία!

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχοι! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ