Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων για την Αξιολόγηση




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ

Απείχαμε και θα συνεχίσουμε να  απέχουμε από την αξιολόγηση του νόμου 4369/17  γιατί η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου προϋποθέτει μία σειρά από δράσεις( νέα οργανογράμματα, περιγραφές θέσεων, αξιολόγηση δομών , κρίσεις προϊστάμενων κ.λ.π  ) που ΔΕΝ έχουν υλοποιηθεί!

 Και ενώ κάποιες καινοτομίες του νόμου, μπορούν να θεωρηθούν θετικές όπως η αμφίδρομη αξιολόγηση ( αξιολογεί και ο υφιστάμενος τον προϊστάμενο), η αξιολόγηση δομών κ.λ.π,   με την τροπολογία Γεροβασίλη επιχειρείται άκρως εκβιαστικά να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του ενός σκέλους , δηλαδή της αξιολόγησης του προσωπικού και όχι των δομών, και μάλιστα από προϊστάμενους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τοποθετημένοι με ανάθεση και όχι με αξιοκρατικές κρίσεις.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ λοιπόν να συμμετέχουμε σε μία αξιολόγηση –παρωδία , σε ένα οργανόγραμμα (ΛΟΒΕΡΔΟΥ 2012) , όπου τμήματα ενεργά του νοσοκομείου μας ΔΕΝ αποτυπώνονται (φαντάσματα), όπου συνάδελφοι μας εργαζόμενοι ΔΕΝ υπάρχουν !! Όπως λοιπόν καταργήσαμε στην πράξη , τον οργανισμό που μας πλασάρανε το 2012 , όπως καταργήσαμε την προσχηματική αξιολόγηση Μητσοτάκη που στόχο είχε τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζόμενων και τις απολύσεις , έτσι και τώρα ΑΠΕΧΟΥΜΕ –ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  Εμείς την αξιολόγηση την αντιλαμβανόμαστε ως εργαλείο βελτίωσης του δημόσιου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι σαν τιμωρία ή καταναγκασμό!  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! ( καμία κύρωση Δεν έχουν οι εργαζόμενοι , παρά την παραπληροφόρηση που έγινε ) .

«Κατανομή τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ., για τη βελτίωση της λειτουργίας των Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), σε Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.».

Μεταπτυχιακά σε σελίδα του Υπ. Παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ( ΑΡ.Σ.Υ )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ( ΑΡ.Σ.Υ )

Με αφορμή την στάση και την ανακοίνωση της παράταξης < ενότητα >, στο φλέγον ζήτημα, της συνέχισης της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση, καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά η οποία αποτελεί ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα, επικίνδυνη και απαράδεκτη. Αναφέρουν : αφουγκραζόμενοι τη βούληση των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ήταν ομόφωνη εναντίον της αξιολόγησης, δεν άσκησε ψυχολογική βία στη θέληση των εργαζομένων και της κοινωνίας και άφησε τους εργαζόμενων να αποφασίσουν ελεύθερα και όπως απεδείχθη η πλειοψηφία τους ήθελε την αξιολόγηση: Εάν είχαν αφουγκραστεί τη βούληση των συναδέλφων θα έπρεπε να είχαν υπόψη τους τα εξής:
- Το 2013 η βούληση των συναδέλφων, εκφράστηκε με ένα δυναμικό και αγωνιστικό ΟΧΙ, στο νόμο – έκτρωμα Μητσοτάκη για την αξιολόγηση που αναγκάστηκαν να τον πάρουν πίσω άρων-άρων.
- Οι ίδιοι συνάδελφοι, τον Ιούνιο του 2017, έδωσαν μια δεύτερη δυναμική απάντηση, για το ίδιο ζήτημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ με ποσοστά στο νοσοκομείο αλλά και στο ευρύτερο δημόσιο, που ξεπερνούσαν το 80%.
- Η τρίτη απόπειρα των ηττημένων υπηρετών της τρόικα, έγινε με την ψήφιση της εκβιαστικής και αντισυνταγματικής τροπολογίας. Και σε αυτή την περίπτωση η βούληση των συναδέλφων ήταν υπέρ της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση. Όλοι έψαχναν, ρωτούσαν και περίμεναν μια σωστή, πρωτοπόρα και δυναμική παρουσία των συνδικαλιστών και του Δ.Σ
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΗΣΗ (ΕΝΟΤΗΤΑ) ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. Έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Από τη μία οι προιστάμενοι των νοσηλευτικών κυρίως τμημάτων και από την άλλη τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που αυτά τα χρόνια κρύφτηκαν μέσα από την ενότητα ως “ανεξάρτητοι” αποκάλυψαν τον πραγματικό τους ρόλο.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ, ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ

Η ενότητα λένε, αποφάσισε να μην ασκήσει ψυχολογική βία στους εργαζόμενους. Δηλαδή, μας λένε ότι ασκούν ψυχολογική βία κατά καιρούς, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, έκριναν να τηρήσουν τα δημοκρατικά τους ένστικτα.
Και όμως την άσκησαν ξανά.
Αυτοί οι ίδιοι, κάτω από κομματικές καθοδηγήσεις απ' ευθείας από τα κομματικά τους γραφεία, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεχύθηκαν σε όλο το νοσοκομείο και ξεκίνησαν με απίστευτο ζήλο να παρακινούν, εκφοβίζουν και εκβιάζουν τους συναδέλφους να τους ακολουθήσουν και να τους επιβάλλουν αυτό που τους επέβαλλαν, έχοντας μάλιστα την βοήθεια των υπηρεσιών του νοσοκομείου ( καταστρατήγηση του νόμου για το χρόνο υποβολής των φύλλων αξιολόγησης). Μέλη του Δ.Σ των εργαζομένων, αθετώντας την ψήφο τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στις συγκεντρώσεις, έδωσαν το παράδειγμα, τρέχοντας πρώτοι και καλύτεροι να καταθέσουν φύλλα αξιολόγησης. Αυτό για μας λέγεται ψυχολογική βία. Την επέβαλαν και τωρα προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω.
Θέλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους της παράταξης "ενότητα", που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και κράτησαν αγωνιστική στάση όπως και το σύνολο των συναδέλφων που συνεχiζουν μαζί μας την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια, μια που δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν ( Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ)

ΑΡ.Σ.Υ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ