Πρακτικά έκτακτου ΔΣ της 26-11-2018 Θέμα: Σύσταση Προεδρείου


Πρακτικά έκτακτου ΔΣ της 26-11-2018
Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος.
Θέμα: Σύσταση Προεδρείου
Ίντας: εμείς εμμένουμε στην πρότασή μας σύμφωνα με τις ψήφους που έχει πάρει ο καθένας να πάρει τη θέση που του αναλογεί.
Σακκά: άλλαξε κανείς θέση;
Μοδινού: εγώ θα ήθελα να ακούσω και τις υπόλοιπες προτάσεις
Κοσμοπούλου: εμείς θέση αρχής δεν έχουμε αλλάξει. Οπότε περιμένουμε και από σας να μας πείτε αν έχετε κάποια εναλλακτική λύση να λειτουργήσει ο σύλλογος αλλιώς δεν γίνεται .
Τσολάκης: απευθυνόμενος στην αγωνιστική Συσπείρωση μιλάτε εσείς
Σακκά: εμμένουμε στη θέση μας
Τσολάκης: θα μπορούσατε να είχατε αλλάξει θέση
Σακκά όχι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει θέση
Προκόπη: εμείς προτείνουμε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο γιατί θεωρούμε ότι είναι το πιο δημοκρατικό, ειδικά σε αυτόν τον Σύλλογο που είμαστε όλοι μέσα. Δηλαδή ο καθένας παίρνει μία θέση αυτή που του αναλογεί, έχω μία ένσταση εκεί με τον γραμματέα και τα λοιπά
Ίντας: εντάξει μπορεί να γίνει και κάποια αλλαγή άμα το συμφωνήσουμε
Κοσμοπούλου: μισό λεπτό, Εδώ υπάρχει το εξής, εσείς έχετε την πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό στο οποίο δύο παρατάξεις δεν θέλουν να συμμετέχουν και το έχουν δηλώσει, άρα δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό. Άλλη πρόταση έχετε?
Σακκά: εγώ τουλάχιστον όχι
Κοσμοπούλου: περιμένουμε να ακούσουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Σακκά: δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Άλλη πρόταση είναι  κάποιοι να κάνουμε προεδρείο πράγμα που δεν υφίσταται, δεν υπάρχει Δηλαδή στο τραπέζι.
Τσολάκης: οπότε εμμένουν όλοι στην ίδια πρόταση.
Κοσμοπούλου: κοίταξε να δεις εγώ έχω επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σενάριο, στα πλαίσια της πρότασης μου. Όπου εμείς είχαμε πει πώς για συγκεκριμένους λόγους δεν θέλουμε τις παρατάξεις που συμμετείχαν στα προηγούμενα προεδρεία. Και ζητάμε ένα λειτουργικό προεδρείο, παρατηρώντας και τι γίνεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ποιος πραγματικά κρατάει το σύλλογο. Εγώ έχω επεξεργαστεί ένα σχέδιο βάσει του οποίου μπορώ να προτείνω, για πρόεδρο τον Τσολάκη και από κει και πέρα καλώ και την αγωνιστική συσπείρωση να βοηθήσει σε αυτό. Επίσης θα μπορούσα να προτείνω σαν γραμματέα τον Χάιδο και από κει και πέρα το συζητάμε. Αυτή είναι η εναλλακτική που έχω επεξεργαστεί.
Σακκά: ίδια πρόταση είναι Όλγα για να μην κοροϊδευόμαστε
Ίντας: καταγράψτε αυτή την πρόταση
Τσολάκης: έχει καταγραφεί η πρόταση
Προκόπη: ίδια πρόταση είναι να συμμετέχουν οι τρεις παρατάξεις
Τσολάκης: να συμπληρώσω Λοιπόν την πρόταση της Όλγας από τη στιγμή που δεν συμφωνεί η αγωνιστική συσπείρωση να συμμετέχει στο προεδρείο, συμπληρώνοντας την πρόταση της Όλγας προτείνω αντιπρόεδρο την κυρία Κοσμοπούλου και ταμία τον κύριο Βενιέρη
Σακκά: Άρα λοιπόν οι δύο παρατάξεις να κάνουν προεδρείο
Τσολάκης: ναι
Κοσμοπούλου: σας θυμίζω είχε γίνει και την προηγούμενη περίοδο και ήταν μία παράταξη που είχε αναλάβει το προεδρείο
Ίντας: Να ψηφιστούν και οι δύο προτάσεις πρώτη Η δικιά μου δεύτερη της Κοσμοπούλου
Μοδινού: συγνώμη να κάνω μία ερώτηση ήρθαμε εδώ για να βγάλουμε προεδρείου έτσι δεν είναι;
Ίντας: δεν θα βγάλουμε προεδρείο
Σακκά: δεν θα βγάλουμε προεδρείο
Συρετίδης: Παιδιά εγώ πρέπει να πάρω τα χρήματά μου, ποιος θα βγει δεν με νοιάζει, Αρκεί να δουλέψει για το σύλλογο και εγώ θέλω να πάρω τα λεφτά μου
Ίντας: έκανες βλακεία που τα ‘δωσες
Συρετίδης: εγώ όταν είδα ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές βοήθησα, ανθρώπινο νομίζω, οι υπόλοιποι φύγατε
Σακκά: έλυσε ένα πρόβλημα του συλλόγου
Συρετίδης: καίγομαι
Τσολάκης: υπάρχει πρόταση
Συρετίδης: εγώ θέλω τα λεφτά μου θέλω να κάνω τη δουλειά μου σαν πατέρας θέλω να τακτοποιήσω τα παιδιά μου είμαστε 11 άτομα να βάλετε χρήματα όλοι και να πάρω τα λεφτά μου
Κοσμοπούλου: μπορώ να έχω το λόγο σε αυτό έχω μία πρόταση επειδή ο Σπύρος έχει δίκιο προτείνω να καταμεριστεί το ποσό / 11
Τσολάκης: να μπούμε στη διαδικασία;
Μπουγιούκας: δεν θα μας καθορίσει τράπεζα αν θα βγάλουμε Προεδρείο ή δεν θα βγάλουμε . Είναι πρωτόγνωρο; είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν βγάζει προεδρείο;
Τσολάκης: να αποκλείσουμε πρώτα ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε προεδρείο και μετά να δούμε τι πρέπει να κάνουμε; Οι προτάσεις είναι 2. Μία πρόταση είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Και από τη στιγμή που απέχουν δύο παρατάξεις δεν έχει εφαρμογή. Η άλλη πρόταση είναι αυτή που βάζει η κυρία Κοσμοπούλου και συμπληρωματικά εγώ. Η οποία περιλαμβάνει δημιουργία προεδρείου με την εξής σύνθεση: πρόεδρος Τσολάκης, αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, γραμματέας Χάιδος, ταμίας Βενιέρης. Αυτή η πρόταση να μπει σε ψηφοφορία. Είναι σωστό; κάνω κάτι λάθος;
Σακκά: όχι είναι πρόταση να μπει.
Ίντας: εφόσον υπάρχουν δύο προτάσεις να μπούνε και οι δύο σε ψηφοφορία.
Σακκά: συμφωνώ να μπούνε και οι δύο προτάσεις σε ψηφοφορία.
Τσολάκης: ποια είναι η πρώτη πρόταση?
Σακκά: αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο
Τσολάκης: για να ισχύει αυτή η πρόταση προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων και από τη στιγμή που δύο παρατάξεις δεν συμφωνούν δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Κοσμοπούλου: από την ώρα που δύο παρατάξεις δεν μπαίνουν σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό με συμμετοχή όλων. Είτε θα πρέπει να τροποποιήσετε την πρότασή σας και να πείτε αναλογικό αντιπροσωπευτικό με κενές τις θέσεις που αντιστοιχούν στις δύο παρατάξεις, είτε θα πρέπει να φτιάξετε μία άλλη πρόταση
Σακκά: άρα δεν θα κάνουμε προεδρείο ποτέ, καλό είναι αυτό
Ίντας: θα κάτσουμε εδώ να λέμε τα ίδια και τα ίδια;
Τσολάκης: Όχι δεν λέμε τα ίδια και τα ίδια
Σακκά: μην τρελαθούμε είναι διαφορετικό; τι είναι διαφορετικό;
Τσολάκης: να σου εξηγήσω Μαρία τη διαφορά
Σακκά: όχι δεν θέλω Γιάννη
Τσολάκης: νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αντίληψης, να το πω από την αρχή
Σακκά: όχι να μην το πεις από την αρχή αφού δεν σε καταλαβαίνω
Τσολάκης: μία χαρά με καταλαβαίνεις. Την πρώτη φορά η πρόταση της Κας Κοσμοπούλου περιελάβανε και την αγωνιστική Συσπείρωση στη δεύτερη πρόταση δεν περιλαμβάνεται η αγωνιστική Συσπείρωση.
Μπουγιούκας: δηλαδή να καταλάβω θα αποχωρήσουμε εμείς και θα ψηφίσετε μόνοι σας προεδρείο.
Τσολάκης: δεν μπορώ να σου πω βρε Γιώργο τι θα ψηφίσεις.
Σακκά: άντε να τη βάλεις σε ψηφοφορία
Ίντας: γιατί να απέχεις να μείνεις να ψηφίσεις υπέρ κατά λευκό ότι θέλεις.
Προκόπη: θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά πως η πρόταση που γίνεται είναι να μη συμμετέχουν συγκεκριμένες παρατάξεις στο προεδρείο.
Ίντας: και εγώ θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά.
Προκόπη: ποιο είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιείτε για να μη συμμετέχουν κάποιες παρατάξεις στο προεδρείο, θέλω να το ξανακούσω δεν το θυμάμαι.
Κοσμοπούλου: Να πω λοιπόν το επιχείρημα αρκεί να υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα. Θα επαναλάβω την αρχική πρόταση. Η αρχική πρόταση ήταν, με δεδομένο ότι η πρώτη παράταξη συμμετείχε στο προηγούμενο προεδρείο το οποίο εκτιμήσαμε ότι δεν βοήθησε το σύλλογο, θυμίζω τα τεράστια κενά στο τέλος, τα πρακτικά, το ταμείο, τα βιβλία το ένα το άλλο, δεν ήταν δημιουργικό . Δεύτερον υπάρχουν βαθιές διαφορές ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις που μας κάνουν να μην μπορούμε να φτιάξουμε ένα προγραμματικό προεδρείο. Όσον αφορά την παράταξη Εργαζόμενοι η θέση της σχετικά με την αξιολόγηση σαφώς και μετράει αρνητικά, όσον αφορά την Ανεξάρτητη Κίνηση, εμείς είμαστε αντικυβερνητικοί και σεις σαφώς και δεν είστε αντικυβερνητικοί και αυτό μετράει πάρα πολύ. Υπήρχαν όμως και λειτουργικά προβλήματα τις προηγούμενες περιόδους τα οποία είχαν να κάνουν με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τους ρόλους στην προεδρεία του συλλόγου.
Προκόπη: δεν χρειάζεται να κουράζεσαι διάβασε τι έχεις πει από τα πρακτικά στην πρώτη συνάντηση για προεδρείο. Διαβάζει από το βιβλίο πρακτικών «-Από την ΑΡ.Σ.Υ τοποθετήθηκε η Κα Κοσμοπούλου και είπε ότι η ΑΡΣΥ θα προτιμούσε να μπορεί να συσταθεί αγωνιστικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία. Προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει με την υπάρχουσα σύνθεση, δεδομένου ότι τη θέση της ΑΡΣΥ για λειτουργία του συλλόγου με συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό συνελεύσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) δεν την στηρίζει καμία άλλη παράταξη. Υπό τις δεδομένες συνθήκες η ΑΡΣΥ στηρίζει λύση με συνεργασία παρατάξεων για ένα λειτουργικό προεδρείο. Το προεδρείο στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο δεν βοήθησε να υπάρχει ένα λειτουργικό Προεδρείο. Πρότεινε δημιουργία προεδρείου με συνεργασία της ΑΡΣΥ, της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και της παράταξης ΥΓ.Ε.Ι.Α,  όχι σε προγραμματικό επίπεδο αλλά σε ένα λειτουργικό επίπεδο .»

Προκόπη: αγωνιστικό προεδρείο, το ρεζουμέ εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Κοσμόπουλου: όπως και να χει το σκεπτικό είναι πως δεν μπορούμε να έχουμε προγραμματικό προεδρείο αλλά θέλουμε λειτουργικό προεδρείο και τα προβλήματα λειτουργίας της προηγούμενης περιόδου τα επεσήμανα τώρα. Δεν τα λέω ούτε για να προσβληθούμε ούτε για να τσακωθούμε.
Προκόπη: δεν ξέρω γιατί τα λες, αλλά δεδομένης της λογικής ότι οι προηγούμενες συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων τουλάχιστον τα περισσότερα άτομα ήταν μέσα τουλάχιστον οι περισσότερες παρατάξεις δημιουργείται δηλαδή ήδη εκ των πραγμάτων ένα πρόβλημα.
Κοσμοπούλου: εγώ δεν ήμουνα σε προεδρείο.
Προκόπη: μιλάω για διοικητικό συμβούλιο. Λοιπόν βάλτε την πρόταση σας σε ψηφοφορία να τελειώνουμε.
Χάιδος: πως ψηφίζουμε;
Τσολάκης: με μυστική ψηφοφορία.
Ίντας: όλες οι ψηφοφορίες είναι μυστικές;
Τσολάκης: οι ψηφοφορίες για Προεδρείο είναι μυστικές, το λέει και το καταστατικό.
Ίντας: Θέλουμε 22 χαρτάκια 2 προτάσεις έχουμε.
Τσολάκης: μια πρόταση έχουμε για ψηφοφορία
Ίντας: εγώ βάζω και την δική μου σε ψηφοφορία και θέλω να ψηφιστεί
Τσολάκης: αν βάζεις πρόταση για σύσταση προεδρείου με τις παρατάξεις που συμφωνούν, να ψηφιστεί, αλλά αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί από τη στιγμή που διαφωνούν δύο παρατάξεις.
Χάιδος: άρα πρέπει να βάλεις πρόταση με συγκεκριμένα ονόματα
Ίντας: στον λόγο μου είμαι πολύ ξεκάθαρος.
Τσολάκης: για να ψηφιστεί η πρόταση θα πρέπει οι συμμετέχοντες στην πρόταση να έχουν αποδεχτεί τις θέσεις.
Κοσμοπούλου: για να βοηθήσω, στην ΕΙΝΑΠ που είχε γίνει το αντίστοιχο οι θέσεις των παρατάξεων που δεν συμφωνούσαν σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό μείνανε κενές. Επειδή ετοιμάζεσαι να γράψεις μία πρόταση στην οποία εμείς δεν αποδεχόμαστε καμία θέση.
Προκόπη: στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ψηφίστηκαν τέσσερις και όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν λευκό .
Τσολάκης: συμφωνούμε ότι πάμε στην ψήφιση μιας πρότασης;
Μπουγιούκας: δύο προτάσεις υπάρχουν
Τσολάκης: η μία πρόταση ποια είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό; αν δεν δέχονται κάποια άτομα να μπούνε σε αυτή την πρόταση δεν μπορεί να ψηφιστεί. Κάνω κάτι λάθος;
Κοσμοπούλου: εκτός αν αφήσεις τις αντίστοιχες θέσεις κενές.
Προκόπη αν διαφωνούν ας καταψηφίσουν τελικά
Τσολάκης: δηλαδή θέλετε να γίνει η ψηφοφορία για αναλογικό αντιπροσωπευτικό; Να κάνω λοιπόν μία υπόθεση εργασίας ότι αυτή η πρόταση παίρνει την πλειοψηφία, σημαίνει ότι υποχρεώνει σε αυτόν που δεν θέλει να συμμετέχει , να συμμετέχει στο προεδρείο;
Προκόπη: όχι βέβαια
Τσολάκης: το ότι διαφωνούμε φανερά δεν σας αρκεί χρειάζεται μυστική ψηφοφορία; Κάτι δεν καταλαβαίνω;
Μπουγιούκας: η διαφορετική πρόταση που έκανε τώρα η Όλγα είναι πρόεδρος εκείνος γραμματέας ο άλλος καλά τα λέω;
Χάιδος: η μυστική ψηφοφορία έχει να κάνει με τα αξιώματα εμείς δεν δεχόμαστε την πρόταση
Τσολάκης: αν πιστεύετε ότι έχει σημασία να ψηφίσουμε για αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με μυστική ψηφοφορία ενώ το καταψηφίζουμε φανερά, να το κάνουμε .
Ο Τσολάκης έφτιαξε 11 χαρτάκια τα οποία γράφανε τα ονόματα και τους ρόλους που ήταν προς ψήφιση, σύμφωνα με την πρόταση που διαμορφώθηκε από την κυρία Κοσμοπούλου και τον κύριο Τσολάκη δηλαδή: Πρόεδρος Τσολάκης, Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, Γραμματέας Χάιδος, Ταμίας Βενιέρης.
Σακκά: πιστεύεις πως η ψηφοφορία θα παίξει στα ονόματα; Για να συνεννοηθούμε.
Τσολάκης; για να συνεννοηθούμε λοιπόν το ένα προϋποθέτει τη συμφωνία όλων, το άλλο δεν προϋποθέτει συμφωνία όλων.
Καλογερόγιαννη: τη στιγμή που θα ψηφίσουμε ονόματα σημαίνει ότι φεύγουμε από τη θέση μας ότι θέλουμε αναλογικό αντιπροσωπευτικό.
Τσολάκης: θέλετε να μπούνε και οι δύο σε ψηφοφορία;
Σακκά: Νίκο για να σοβαρευτούμε λίγο εδώ μέσα
Χάιδος: τι θέλεις να πεις ότι δεν είμαστε σοβαροί;
Σακκά: αυτή τη στιγμή όχι
Χάιδος: εγώ είμαι σοβαρός πάρα πολύ σοβαρός
Σακκά: η πρώτη πρόταση προϋποθέτει ότι κάθε παράταξη αυτό που θα βάλεις στην θέση το έχει συζητήσει, δεν θα το λύσει εδώ σήμερα.
Τσολάκης: να θυμίσω λίγο τι είχε γίνει στο προηγούμενο Προεδρείο. Στο προηγούμενο λοιπόν Προεδρείο όλοι θέλανε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο πλην  από την πλειοψηφούσα παράταξη η οποία ήθελε να βγάλει προεδρείο μόνη της με συγκεκριμένα ονόματα τα οποία μπήκαν σε ψηφοφορία. Το αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν μπήκε σε ψηφοφορία και αυτό που μπήκε στην ψηφοφορία ήταν η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης με συγκεκριμένα ονόματα και ρόλους. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω; Έχει καμία διαφορά τώρα;
Σακκά: όχι δεν υπήρχαν ονόματα, αποφασίσατε ότι θα κάνετε προεδρείο και το ψηφίσατε μόνοι σας.
Τσολάκης: έγινε μυστική ψηφοφορία , η θετική ψήφος με την ψήφο είναι διαφορετικό.
Σακκά: δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη, θες να το βάλεις βάλτο λοιπόν να τελειώνουμε.
Μοδινού: δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση να τελειώνουμε;
Κοσμοπούλου: εγώ πιστεύω πως μπορούμε, εσείς οφείλετε να κάνετε την πρότασή σας γράφοντας αν όχι ονόματα τουλάχιστον παρατάξεις γράφοντας πρόεδρος από εκεί γραμματέας από εκεί, κάντε αυτή την πρόταση.
Ίντας: η πρώτη πρόταση που είχαμε αυτή ήταν
Κοσμοπούλου: άμα θέλετε να βοηθήσετε κάντε ξανά αυτή την πρόταση αφήνοντας κενές τις θέσεις που αναλογούν στις παρατάξεις που διαφωνούν.
Ίντας: αν βγάλουμε απέξω τις παρατάξεις που διαφωνούν δεν θα είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό, αυτομάτως εδώ διαφωνούμε.
Προκόπη: και εμείς διαφωνούμε
Κοσμοπούλου: δεν είμαστε ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο σωματείο που διαφωνούμε στον τρόπο συγκρότησης προεδρείου. Αλλιώς θα ήτανε γραμμένο στο καταστατικό ότι από την πρώτη παράταξη γίνεται πρόεδρος από τη δεύτερη αντιπρόεδρος και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο καταστατικό. Αφού δεν είναι γραμμένο αυτό στο καταστατικό δεν μπορώ να σας προτείνω εγώ λύση παραπάνω από αυτό που είδες σας έχω προτείνει. Νομίζω ότι προσπαθώ να βοηθήσω με αυτό που σας λέω.
Η κα Κοσμοπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο της ΕΙΝΑΠ για να ρωτήσει πώς λύσανε αυτοί το πρόβλημα με την τράπεζα.
Κοσμοπούλου: στην ΕΙΝΑΠ τότε είχανε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ο Προεδρεύων εξουσιοδοτήθηκε να κάνει τις συναλλαγές με την τράπεζα εκ μέρους του Συλλόγου. Πρέπει να το δεχτεί και η τράπεζα, η εθνική τότε το είχε δεχτεί. Αλλά το δέχτηκε για μικρό χρονικό διάστημα για δύο μήνες περίπου.
Προκόπη: να δώσουμε και εμείς εξουσιοδότηση στον προεδρεύων, να κάνουμε e banking και να μεταφέρουμε το ποσό να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη εδώ.
Τσολάκης: λοιπόν θα ψηφίσουμε την πρόταση; Δίπλα στο όνομα γράφουμε υπέρ, κατά ή λευκό.
Σακκά: εγώ δεν θέλω να το ψηφίσω αυτό, που φαίνεται ότι δεν θέλω να το ψηφίσω;
Τσολάκης: ψηφίζεις λευκό
Μπουγιούκας: που είναι το λευκό
Τσολάκης: γράφεις δίπλα στα ονόματα λευκό
Σακκά: είναι λάθος αυτό
Οχλαγωγία στην αίθουσα και φωνές από πολλά άτομα
Τσολάκης: κάντε ότι θέλετε
Ο Κος Χάιδος μοίρασε λευκά χαρτάκια
Σακκά: πολύ ωραία
Προκόπη: με τα λευκά είχε βγει το προηγούμενο Προεδρείο
Οχλαγωγία και φωνές από πολλά άτομα
Μπουγιούκας: άμα θέλω να καταψηφίσω τι θα κάνω;
Τσολάκης: να τα ξαναπώ ακόμα μια φορά, αν είσαι υπέρ γράφεις δίπλα στο όνομα υπέρ, αν είσαι κατά γράφεις κατά αν θέλεις λευκό γράφεις λευκό.
Προκόπη: πάει συνολικά η πρόταση δηλαδή αν θέλουμε να ψηφίσουμε τον έναν και όχι τον άλλον;
Βενιέρης: βάζουμε ένα ναι, ένα όχι ή λευκό
Κοσμοπούλου: το τροποποιώ, κάποιος μπορεί να θέλει να ψηφίσει εμένα και όχι κάποιον άλλον από τα ονόματα. Γράψε 11 χαρτάκια με την λέξη κατά. Όποιος θέλει να ψηφίσει θετικά βάζει έναν σταυρό δίπλα στο όνομα, οποίος θέλει να καταψηφίσει βάζει το χαρτάκι κατά και όποιος θέλει λευκό βάζει το χαρτάκι λευκό.
Προκόπη: εγώ δεν συμφωνώ
Τσολάκης: ούτε εγώ συμφωνώ
Προκόπη: πρόταση συγκεκριμένη ότι δύο παρατάξεις συμμετέχουν στο προεδρείο και αφήνουν κενή τη θέση του ειδικού γραμματέα, εγώ σε προσωπικές εκτιμήσεις δεν μπαίνω
Ίντας: βέβαια
Σακκά: συμφωνώ
Προκόπη: εγώ σε αυτό που κάνουν άλλες παρατάξεις, θέλω αυτό θέλω εκείνο δεν θα μπω καθόλου
Τσολάκης: σας θυμίζω πως το ίδιο κάναμε στο προηγούμενο προεδρείο ψηφίσαμε ονόματα
Προκόπη: να ψηφίσουμε συμφωνώ ή διαφωνώ και μετά οι παρατάξεις ας βγάλουν οποία ονόματα θέλουν
Χάιδος: με αυτό που είπε η Ρούλα συμφωνώ
Τσολάκης: λοιπόν κενά χαρτάκια και γράφεις στα χαρτάκια συμφωνώ ή διαφωνώ με τη συγκεκριμένη πρόταση
 Προκόπη: Η πρόταση είναι συγκεκριμένη συμμετοχή στο προεδρείο των δύο παρατάξεων ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ με κενή την θέση του ειδικού γραμματέα
Κοσμοπούλου: στην προηγούμενη περίοδο πάντως είχε γίνει το ίδιο με μία παράταξη
Τσολάκης: ακριβώς το ίδιο είχε γίνει, κάντε ότι θέλετε
Κοσμοπούλου: σας προτείνω να κάνετε την εναλλακτική πρόταση με τις αντίστοιχες κενές θέσεις
Καλογερόγιαννη: τα λευκά τι είναι;
Τσολάκης: γράφουμε συμφωνώ διαφωνώ ή το αφήνουμε λευκό
Προκόπη: η πρόταση είναι συγκεκριμένη δύο παρατάξεις με κενή τη θέση του ειδικού γραμματέα
Ίντας: έχει καταγραφεί αυτή η πρόταση;
Τσολάκης: Η πρόταση περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα και θέσεις
Έγινε ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψήφων με αποτέλεσμα: 6 συμφωνώ και 5 διαφωνώ.
Τσολάκης: 6 συμφωνώ 5 διαφωνώ, ωραία;
Σακκά: ποιο είναι το ωραίο δηλαδή;
Μπουγιούκας: περνάει η πρόταση με πλειοψηφία 6 -5
Σηκώνεται ο Κος Ίντας αφήνοντας ένα κλειδί επάνω στο τραπέζι
Ίντας: κλειδί, λουκέτο του ταμείου. Σας χαιρετώ.
Μπουγιούκας: που πας περίμενε έχουμε ένα θέμα ακόμα, αυτό που βγάλαμε την καταγγελία
Ίντας: ένα θέμα είχαμε τελείωσε
Οχλαγωγία και φωνές από πολλά άτομα
Τσολάκης: κάναμε μία ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 6-5 σημαίνει ότι βγάλαμε προεδρείο. Επίσης είναι σημαντικό ότι σε μία πρόταση συγκεκριμένης παράταξης ψηφίστηκε λευκό και σε μία συνεργασία δύο παρατάξεων ψηφίστηκε κατά.
Κοσμοπούλου: για το προηγούμενο προεδρείο είχα ψηφίσει λευκό γιατί δεν είχα σκεφτεί ότι αν ψήφιζα κατά θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα
Σακκά: και γιατί δεν το κάνατε από την αρχή  και μας παιδέψατε τόσο
Τσολάκης: ποιο πράγμα;
Προκόπη: βρείτε τα όπως θέλετε και ελάτε με πρόταση
Τσολάκης: η πρόταση ήταν συγκεκριμένη, Πρόεδρος Τσολάκης Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου Γραμματέας Χάιδος Ταμίας Βενιέρης
Προκόπη: βρείτε τα όπως θέλετε δεν με νοιάζει καθόλου
Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης
Ίντας Γεώργιος:

Συρετίδης Σπύρος:

Μοδινού Όλγα:

Σακκά Μαρία:

Μπουγιούκας Γεώργιος:

Προκόπη Σωτηρία:

Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

Κοσμοπούλου Όλγα:


Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ