Δεν θα περάσει η επιχειρούμενη προσπάθεια διχασμού των υγειονομικών

 Νίκαια 30/5/2021

Για μία ακόμη φορά η πολιτική του υπουργείου Υγείας, απέναντι στους υγειονομικούς, εξαντλείται στην προσπάθεια δημιουργίας διχαστικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων.

Την προηγούμενη εβδομάδα έφθασε στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας, μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την 2η ΥΠΕ, που ζητούσε την αποστολή του αριθμού των εργαζομένων που παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς με covid, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος και η χρήση αυτών των καταστάσεων. Παράλληλα διάφοροι καλοθελητές με πρόσβαση  σε υπουργικά γραφεία και όχι μόνο, διαδίδουν πως το υπουργείο θέλει να προϋπολογίσει το κόστος τυχόν χορηγηθέντος επιδόματος.

Η διχαστική κοροϊδία πρέπει να σταματήσει εδώ. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στα Νοσοκομεία αφορά όλους τους εργαζόμενους σε αυτά. Οι μετακινήσεις προσωπικού και οι μετασχηματισμοί τμημάτων χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση προσωπικού έχουν οδηγήσει όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και τμημάτων, πέρα από τα όρια των αντοχών τους.

Η ανάκληση των αδειών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα επιβλήθηκε, δεν διαχώριζε ούτε τμήματα ούτε ειδικότητες. Η εμπλοκή με ασθενείς covid,  στα υπό-στελεχωμένα  νοσοκομεία, αφορά όλους τους εργαζόμενους σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η ίδια κυβέρνηση που αρνείται την αυτονόητη ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, που άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος του ιού, χωρίς ενίσχυση και με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, έρχεται τώρα με επικοινωνιακά τερτίπια και με σαφή την πρόθεση να μην κάνει απολύτως τίποτα, να χωρίσει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε εμπλεκόμενους με την πανδημία και μη.

Δεν θα αφήσουμε το διχαστικό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί να μας κατατάξει σε κατηγορίες. Τέτοιες  «πρωτοβουλίες» των κυβερνώντων μας ενώνουν και δεν μας διχάζουν.  Να θυμίσουμε στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση πως είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα βάζουμε πλάτη ώστε να λειτουργεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Δευτέρα και ώρα 13:00 στο γραφείο του Διοικητή σε παράσταση διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα την αποστολή στην ΥΠΕ του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Να μην τους αφήσουμε να μας διχάσουν.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος     Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ