Δευτέρα 28/2/2022 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου- Γιατί θέλουν να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών;

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 26/2/2022

Συνεχίζουμε δυναμικά και με μαζική συμμετοχή τις ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Νίκαιας και αυτήν την εβδομάδα. Η πρώτη την Δευτέρα 28/2/2022 και από ώρα 13:00 με 15:00 και οι επόμενες την Τετάρτη και την Παρασκευή σε ώρες που θα καθοριστούν την Δευτέρα.



Οι εξελίξεις την εβδομάδα που μας πέρασε παρόλη την αντίδραση των εργαζομένων, δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Είχαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία και μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαγωνισμοί θα προχωράνε τα νοσοκομεία σε τρίμηνες ανανεώσεις των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου παρόλο που δεσμεύθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, παρουσία πενήντα και πλέον εργαζομένων και του Συλλόγου Εργαζομένων, πως θα στείλει έγγραφο στο υπουργείο υγείας, επικαλούμενος και την προηγούμενη οικονομοτεχνική μελέτη που υπάρχει για την καθαριότητα του νοσοκομείου, σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε επικαλέστηκε διάφορες προφάσεις για να μην το πράξει. Όχι μόνο αυτό, αρνήθηκε πως δεσμεύθηκε να στείλει το έγγραφο. Επίσης για να δείξει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη, επικαλέστηκε πως και η δική του σύμβαση είναι ορισμένου χρόνου και έχει όριο λήξεως. Δεν ζήτησε την συμπαράσταση του συλλόγου, η αλήθεια είναι αυτή. Ας κρίνει ο καθένας μας το επιχείρημα.

Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Η οικονομοτεχνική μελέτη που έγινε το 2019 για την καθαριότητα του Νοσοκομείου δείχνει όφελος για το Νοσοκομείο

8.051,47 € από τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε σχέση με τους εργολάβους. Τα ποσά σήμερα σαφώς και θα είναι διαφορετικά, όμως όπως και να υπολογιστούν είναι ξεκάθαρο πως η είσοδος μεσάζοντα στις υπηρεσίες του νοσοκομείου έχει μεγαλύτερο κόστος.

Ποιος είναι ο λόγος που το Υπουργείο και η κυβέρνηση προκρίνουν βλάβη του νοσοκομείου; Το ερώτημα θα απαντηθεί σε άλλο χρόνο. Προς το παρόν ας δούμε τι λέει η μελέτη.

 

«Το κόστος των συνεργείων και για τα δύο νοσοκομεία ανά μήνα ανέρχονταν 179.632,60 € συμπ/νου Φ.Π.Α. / μήνα

Το μηνιαίο κόστος της μισθοδοσίας των εργαζομένων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ανέρχεται σε 156.581,13 €

Τα μηνιαία αναλώσιμα υπολογίζονται στο ποσό των 15.000,00

Οπότε Μισθοδοσία ΣΟΧ + Αναλώσιμα = 156.581,13+15.000=171.581,13

Συνεργείο

ΣΟΧ + Αναλώσιμα

Όφελος για το Νοσοκομείο ανά μήνα

179.632,60            -

171.581,13

= 8.051,47

 

Περιμένουμε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα από το υπουργείο και την κυβέρνηση, στο οποίο θα στείλουμε την οικονομοτεχνική μελέτη του 2019 η οποία αναλύει το συμφέρον του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με την σχέση εργασίας που έχει, στην ανοιχτή γενική συνέλευση της Δευτέρας. Διώχνουν από την δουλεία συναδέλφους και οφείλουμε να τους στηρίξουμε, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και πρέπει να το αποτρέψουμε.

Τέλος όσο και να νομίζουμε πως δεν μας αφορά η απόλυση των συναδέλφων, να θυμίσουμε πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού μας κινδυνεύει και το δικό μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                Βλάχος Γεώργιος


Γενικές Συνελεύσεις 10-12 πμ και 6-8 μμ, συμμετέχουμε δυναμικά στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 23/2/2022


Μέτα την σημερινή επιτυχημένη κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας συνεχίζουμε δυναμικά:

Αύριο Πέμπτη 24/2/2022 με δύο δίωρες Γενικές Συνελεύσεις, το πρωί 10-12 πμ

και το απόγευμα 6-8μμ, στο προαύλιο του Νοσοκομείου. 

Τα αυτονόητα δεν είναι πλέον δεδομένα. Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία δεν είναι δεδομένο στα σχέδια της κυβέρνησης. Το σχέδιο τους περιλαμβάνει δωράκια υπηρεσιών υγείας στους ιδιώτες.

Οι άνθρωποι που στα χρόνια της πανδημίας βάλανε πλάτη με κομμένα ρεπό και άδειες, κάνοντας την δουλειά δύο και τριών ατόμων, απειλούνται με απόλυση. Οι ίδιοι άνθρωποι που καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως όλες οι ειδικότητες στο νοσοκομείο κινδυνεύουν με απόλυση. Όχι γιατί δεν κάνουν την δουλειά τους, όχι γιατί δεν βάλανε πλάτη στην πανδημία, αλλά γιατί οι κυβερνητικές υποσχέσεις στους μεγαλοεργολάβους πρέπει να ικανοποιηθούν.

Ο αγώνας αυτός  αφορά όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και σε οποιαδήποτε ειδικότητα. Ροκανίζουν τα δικαιώματα μας καθημερινά και όσο τους το επιτρέπουμε θα συνεχίσουν να το κάνουν και να το επεκτείνουν.

Σχεδιάζουν περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα και όσο δεν θα βρίσκουν αντίσταση μπροστά τους η εξαθλίωση μας θα συνεχίζεται.

Μαζεύουμε τα χειροκροτήματα τους, τις μηδενικές προσλήψεις τους, τις περικοπές τους και την απαξίωση τους στο υγειονομικό προσωπικό και συμμετέχουμε δυναμικά στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις.

Είναι καιρός εκτός από την πλάτη, την υπερπροσπάθεια και τις υποχωρήσεις μας, να νιώσουν  την οργή και την αγανάκτησή μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                  Βλάχος Γεώργιος

Θα είμαστε όλοι εκεί, Να ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ το Σύνταγμα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 23/2/2023



 Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται δυο χρόνια από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς άδεια. Δύο χρόνια τώρα δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα των υγειονομικών από την κυβέρνηση. Μας άφησαν αβοήθητους να προσπαθούμε να αποκρούσουμε το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. 



Έτσι φτάσαμε δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στο νοσοκομείο μας τμήματα και κλινικές να λειτουργούν επισφαλώς λόγω έλλειψης προσωπικού. Να υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα και βασικά υλικά. Να υπάρχει διασπορά του ιού, τα κρούσματα στο προσωπικό να πολλαπλασιάζονται και εργαζόμενοι να πιέζονται να επιστρέψουν ακόμα και με συμπτώματα στις 5 μέρες για δουλειά «για να βγουν τα προγράμματα»! 

Δεν πάει άλλο! Το λέμε κάθε μέρα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, στα εργαστήρια, στα γραφεία! 

Στις 26 Φλεβάρη να το φωνάξουμε δυνατά και στο δρόμο! Μαζικά στη συγκέντρωση των σωματείων στις 12.00 στο Σύνταγμα. 

Διεκδικούμε: 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. 
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.  Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. 
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας
                  Τσολάκης Ιωάννης                     Βλάχος Γεώργιος                    

Συμμετέχουμε στην Πανυγεινομική Κινητοποίηση την Τετάρτη 23/2/2022 και στην στάση εργασίας 8πμ-3μμ και στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 21/2/2022

 Αναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την ατομική μας ευθύνη, όπως κάναμε και στα χρόνια της πανδημίας και όχι μόνο, συμμετέχουμε στην Πανυγεινομική Κινητοποίηση την Τετάρτη 23/2/2022 και στην στάση εργασίας 8πμ-3μμ και στην πορεία  προς το Υπουργείο Υγείας. 

Για την μεταφορά των εργαζομένων προς την Πλατεία Μαβίλη, αλλά και την επιστροφή τους στο Νοσοκομείο, έχει μισθωθεί πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Νοσοκομείο στις 7:30.


 Η κατάσταση στα Νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο υπεύθυνος είναι ξεκάθαρα μπροστά μας. Αυτός που είχε την αποκλειστική ευθύνη να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στις πλάτες του οποίου έπεσε όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας, αντίθετα το αποδυνάμωσε.

Το αποδυνάμωσε βγάζοντας χιλιάδες συναδέλφους σε αναστολή, μόνο και μόνο για να δείξει πως έχει την δύναμη να επιβάλει την άποψη του.

Το αποδυνάμωσε, με την απουσία μόνιμων προσλήψεων στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας.

Το αποδυνάμωσε, μειώνοντας την χρηματοδότηση για την υγεία, σε δύο συνεχόμενους προϋπολογισμούς στα χρόνια της πανδημίας.

Το αποδυνάμωσε και το αποδυναμώνει καθημερινά εξαντλώντας το υπάρχον προσωπικό που εργάζεται στις δομές υγείας.

Αφού μας χειροκρότησε για να μας κλείσει τα μάτια, τώρα μας τιμωρεί και μας θεωρεί και υπεύθυνους για την διασπορά και την δραματική κατάσταση των νοσοκομείων.

Τιμωρεί το υγειονομικό προσωπικό κόβοντας ή μειώνοντας  το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Μας τιμωρεί απολύοντας εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη στην πανδημία και όχι μόνο.

Μας τιμωρεί μοιράζοντας φιλέτα των νοσοκομείων σε ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα.

Μας τιμωρεί με αναστολές αδειών. σε όλη σχεδόν την διάρκεια της πανδημίας καλύπτοντας τις ελλείψεις που δεν αναπληρώνει, 

Μας τιμωρεί απειλώντας να διώξει εργαζόμενους που έχουν προσφέρει την ζωή τους στα νοσοκομεία.

Η ανεύθυνη κυβέρνηση, είναι η υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση στα Νοσοκομεία και στις δομές Υγείας

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                   Βλάχος Γεώργιος

Τρίτη 22/2/2022 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου από τις 12:00 έως τις 14:00.

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 21/2/2022


Η επιχειρούμενη αλλαγή στον τρόπο κάλυψης του τομέα Καθαριότητας, Φύλαξης και Σίτισης, από την Διοίκηση, το Υπουργείο και την κυβέρνηση θα μας βρει σε καθημερινή επιφυλακή και ετοιμότητα.

Ενώ υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που δείχνει ξεκάθαρα πως το κόστος των συμβάσεων εργασίας του νοσοκομείου, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από την ανάθεση του σε οποιονδήποτε ιδιώτη, ξεκάθαρη είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει δωράκια σε ιδιωτικά συμφέροντα. Σε βάρος φυσικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 


Την έχουμε ζήσει την κατάσταση αυτή και οι εντυπώσεις είναι αρνητικές, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης θα αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση του Αγώνα μας.

Κανένας εργολάβος στα Νοσοκομεία. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης                     Βλάχος Γεώργιος

Συγκέντρωση Συνέλευση εργαζομένων ΣΟΧ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 20/2/2022


Καλούμε τους συναδέλφους με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου ( ΣΟΧ, καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση ) σε συνέλευση στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου την Δευτέρα 21/2/2022 και ώρα 13:00.

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου να αναθέσει την καθαριότητα, την φύλαξη και την σίτιση του νοσοκομείου σε ιδιωτικές εταιρείες. Απέναντι στα σχέδια τους πρέπει να οργανώσουμε τρόπο αντίδρασης, έτσι ώστε να μην απολυθούν δεκάδες ή και χιλιάδες συνάδελφοι σε όλα τα νοσοκομεία.

Οι συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης       Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ