ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 18/01/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 18/01/2017

Παρόντες : Συρετίδης Σπύρος , Ίντας Γεώριος , Τσολάκης Ιωάννης , Προκόπη Σωτηρία , Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης , Κοσμοπούλου Όλγα , Χάιδος Νικόλαος , Σακκά Μαρία , Μπουγιούκας Γεώργιος .
Δικαιολογημένα Απόντες : Κουκιάς Κωνσταντίνος , Καλογερογιάννη Αδαμαντία .

Θέμα προ ημερήσιας διάταξης : Θέση του Συλλόγου για την Ρατσιστική Επίθεση σε σχολείο του Περάματος .
Εισήγηση της Κας Σακκά για δελτίο τύπου που να καταγγέλει την Ρατσιστική Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής , εγινε ομόφωνα δεκτή .

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΧΑΙΔΟΣ ΝΙΚΟΣ
1) Τα φαινόμενα βίας και επικινδυνότητα στον Ψυχιατρικό Τομέα για το Νοσηλευτικό προσωπικό . Έντεκα νοσηλευτές του ψ/τ τομέα, κοινοποίησαν σχετικό κείμενο στις 19/12/16
Μετά από διαλογική συζήτηση , κατατέθηκε από τον εισηγητή του θεματος Κο Χάιδο η κατάσταση που επικρατεί στον Ψυχιατρικό Τομέα . Επίσης λήφθηκε υπόψη προηγούμενη αναφορά για έλλειψη προσωπικού που έγινε από τον Διευθυντή και την Προϊσταμένη του Ψυχιατρικού Τομέα .
Προτάθηκε από την Κα Κοσμοπούλου να σταλεί Αίτημα στον Διοικητή , το ΔΣ του Νοσοκομείου , την ΔΝΥ και Το Επιστημονικό Συμβουλιο για άμεση συζήτηση και επίλυση του προβλήματος στον Ψυχιατρικό Τομέα . Επίσης προτάθηκε παράσταση του ΔΣ του Συλλόγου στον Διοικητή για το θέμα , καθως και για το θέμα της επιτροπής χωροταξίας του Νοσοκομείου που είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο ΔΣ . Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή . Επίσης προτάθηκε κλιμάκωση των ενεργειών εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα . Επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή .
Η συνάντηση με τον Διοικητή προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 20/1/2017 .


--------------------------------------------------------------------------
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΣΥΡΕΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
2) Η συνδρομή των μελών του Δ.Σ, για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης (χορός), που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/02/2017
Ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου η συνδρομή των μελών του ΔΣ για τον χορό του Συλλόγου . Αναλυτικότερα ζητήθηκε βοήθεια στην πρόσκληση χορηγών για να προσφέρουν Δώρα για την λαχειοφόρο στον χορό , βοήθεια στην πώληση των προσκλήσεων και των λαχνών .
Τα μέλη του ΔΣ δήλωσαν ότι θα είναι αρωγοί ανάλογα με τις δυνάμεις τους , στην επιτυχή οργάνωση του χορού .
--------------------------------------------------------------------------
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΙΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3) Ορισμός ημερομηνίας εκλογών για την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας
Προτάθηκε από τον εισηγητή η δημιουργία Ε.Υ.Α.Ε στο Νοσοκομείο η οποία θα αποτελείται από 6 ( έξι ) μέλη σύμφωνα με τον νόμο 1568/85 . Προτάθηκε επίσης στο επόμενο τακτικό ΔΣ του Συλλόγου να προταθούν από τα μέλη του ΔΣ , υποψήφια μέλη της επιτροπής στην οποία να συμμετέχει ένας εργαζόμενος από κάθε κλάδο .
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή .
4) Εκδρομή στην Ιταλία με σκοπό την αύξηση του αποθεματικού του ταμείου.
Προτάθηκε από τον εισηγητή να οργανώσει ο Σύλλογος εκδρομές στο εξωτερικό για την αύξηση των αποθεματικών του Συλλόγου . Παρουσιάστηκε επίσης δείγμα προσφοράς για εκδρομη στην Ιταλία .
Η πρόταση για οργάνωση εκδρομών έγινε δεκτή και συμφωνήθηκε να παρουσιαστούν αναλυτικές προτάσεις ωστε να γίνει η επιλογή του προορισμού .
--------------------------------------------------------------------------
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5) Προετοιμασία Καταστατικής Συνέλευσης το πρώτο 15ήμερο του Μαίου , με τα εξής βήματα :
α) Διαμόρφωση , από τα μέλη του ΔΣ , των άρθρων του Καταστατικού το πολύ μέχρι το τέλος Μαρτίου .
β) Ενημέρωση των εργαζομένων για τις προτάσεις , με συζητήσεις και έντυπο υλικό , μέχρι το τέλος Απριλίου
γ) Καταστατική Συνέλευση το πρώτο 15ήμερο του Μαίου .

Η παραπάνω πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή .
6) Νέο αίτημα στην ΠΟΕΔΗΝ για μείωση της Συνδρομής του Συλλόγου
Έγινε αναφορά από τον εισηγητή στην παράλογη αιτίαση , στην αρνητική απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ . Πρόταση του εισηγητή είναι  να επανέλθει το ΔΣ με νέο αίτημα στο οποίο θα γίνεται προσπάθεια να αντικρουσθεί η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ .
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή .
Το ΔΣ έληξε με τον προγραμματισμό του επόμενου ΔΣ για  01/2/2017 και ώρα 13:00 .


Για το ΔΣ ο εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ