Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20/10/2020

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

 

  Συνάδελφοι η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η χρόνια έλλειψη προσωπικού καθώς και οι απαράδεκτες κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, σε συνδυασμό με την εξάπλωση της Πανδημίας, δημιουργούν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τις οποίες βιώνουμε καθημερινά.

 Είναι ώρα να διεκδικήσουμε δυναμικά και χωρίς υπεκφυγές, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων σε μία, είναι σίγουρο ούτε πρώτη αλλά ούτε και τελευταία, ακόμη προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα αυτά, έχει αποφασίσει να προτείνει προς τους συναδέλφους συμβολική καθιστική διαμαρτυρία στην Πέτρου Ράλλη, με σκοπό να κάνουμε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Για τον λόγο αυτό καλούμε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20/10/2020 και ώρα 12 μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο δράσης μας. Η δύναμή μας είναι στην μαζική συμμέτοχή μας.

Δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα. Μόνο διεκδικώντας μπορούμε να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά μας. Είναι καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα.

Δεν είναι ώρα για μοιρολατρία και εφησυχασμό. 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης          Βλάχος Γεώργιος

 

Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 15/10/2020

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 12/10/2020

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15/10 καθώς και συμμετοχή στην πορεία από την Πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο υγείας η οποία θα ξεκινήσει στις 08:30. Συνάντηση στην Πλατεία Μαβίλη με το πανό του Συλλόγου μας περίπου στις 8:15.

Το δεύτερο κύμα πανδημίας ανέδειξε, με τον πιο οφθαλμοφανή αλλά και επώδυνο τρόπο την συνολική αδυναμία του κρατικού μηχανισμού. Ανέδειξε το αναντίρρητο γεγονός της ανεπάρκειας τόσο των δομών Παιδείας όσο και αυτών της υγείας. Οι μαθηματικές αλχημείες της κυβέρνησης δεν αλλάζουν την πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά με κανέναν τρόπο.

Η παντελής και διαχρονική ανυπαρξία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των νοσοκομειακών δομών υγείας της χώρας. Η χρόνια υποστελέχωση καθώς και η ανυπαρξία μέριμνας για την ανανέωση και επέκταση των κτιριακών υποδομών έχει οδηγήσει, σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου το σύστημα υγείας θα έπρεπε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε πραγματική κατάρρευση. Την στιγμή που οι πολίτες χρειάζονται τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας περισσότερο από ποτέ, αυτές βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στο μέγιστο και απαραίτητο αυτό έργο.

Το υγειονομικό δυναμικό της χώρας δίνουμε τόσα χρόνια τον καλύτερο εαυτό μας, με πενιχρά μέσα αλλά και με αποδεκατισμένη σύνθεση, με κύριο μέλημα την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες. Στις δικές μας πλάτες όμως διαχρονικά οι κυβερνήσεις παίζουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια. Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Η κατάσταση στην υγεία έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Τα μέσα εξαντλήθηκαν, οι αντοχές σώθηκαν και αυτό που απομένει είναι το κράτος να βάλει πλέον πλάτες στην ανόρθωση του συστήματος υγείας.

Είναι η στιγμή που το κράτος πρόνοιας πρέπει να ενισχύσει τις δομές υγείας, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υποδομές.

Τέλος η ανοχή,

τέλος η υποστελέχωση,

τέλος η ομηρία των χιλιάδων εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας,

τέλος η διαρκής υποβάθμιση του συστήματος υγείας και των δομών του.

       διεκδικούμε

·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα

·        Μονιμοποίηση των χιλιάδων «ομήρων» με ελαστικές σχέσεις εργασίας

·        Δημιουργία αποτελεσματικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

·        Ανακαίνιση και επέκταση των πεπαλαιωμένων και ανεπαρκών κτιριακών υποδομών

·        Αύξηση της χρηματοδότησης στην υγεία

·       Επέκταση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και σε άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου

Οι δημόσιες δομές δεν είναι επιχειρήσεις και δεν λειτουργούν με την λογική κόστους-οφέλους, αλλά με την λογική της προσφοράς των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες.

Συμμετέχουμε στην Απεργία γιατί η ανοχή και η υποχωρητικότητα μας θρέφει την κυβερνητική πολιτική, που επιδεινώνει τα προβλήματα στις δημόσιες δομές υγείας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης           Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ