Καταγγελία για μεροληπτικές Τοποθετήσεις και Υποβαθμίσεις




Βρίθει το τελευταίο διήμερο η « Διαύγεια » το Νοσοκομείου Νίκαιας από μετακινήσεις, υποβαθμίσεις  και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης. Είναι τοποθετήσεις και μετακινήσεις από έναν Αναπληρωτή Διοικητή η θητεία του οποίου λήγει την 31/10/2019. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι, γιατί τέτοια βιασύνη να γίνουν αλλαγές πριν την τοποθέτηση του νέου Διοικητή; Καίγεται η Νίκαια και το Λοιμωδών; Ποιο είναι το επείγον;
Λαμβάνει υπόψη του  ο Αν. Διοικητής την αναστάτωση που δημιουργεί στο Νοσοκομείο, όπως παρόμοια αναστάτωση δημιούργησε και ο προηγούμενος Διοικητής με τις υποβαθμίσεις  και μετακινήσεις Χωρίς κανένα κριτήριο;

Οι εργαζόμενοι δεν είναι πιόνια στην διακριτική ευχέρεια κάθε διοίκησης για να τους μετακινεί και τοποθετεί σύμφωνα με τις προσωπικές αντεγκλήσεις του ή τις προσωπικές του συμπάθειες και ακόμη περισσότερο με τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός.
Κανένα κριτήριο πουθενά: Προσωρινή ανάθεση η οποία μάλιστα δεν αναφέρει το χρονικό διάστημα της προσωρινότητας, υπαλλήλου ΔΕ σε θέση Προϊσταμένου. Υποβάθμιση Προϊσταμένου χωρίς να αναφέρεται ο λόγος της υποβάθμισης, ούτε καν της δικαιολογίας της εύρυθμης λειτουργίας. Αποδοχή παραίτησης Διευθύντριας η οποία είχε γίνει πριν από 7 μήνες και με άλλη Διοίκηση.
Το ερώτημα που επίσης προκύπτει είναι: είναι νόμιμη αυτή η αυθαιρεσία της προσωρινής Διοίκησης;
Κατά τον νόμο ο διοικητής του Νοσοκομείου είναι υπεύθυνος να τοποθετεί και να μετακινεί τους υπαλλήλους.
Είναι ηθική η αυθαιρεσία της Προσωρινής Διοίκησης; Θεωρώ πως 30 ημέρες πριν την λήξη της θητείας μιας Διοίκησης είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αλλαγές που επηρεάζουν την προσωπική καριέρα των συναδέλφων καθώς και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Καλά τα ηθικοπλαστικά, ας έρθουμε στην ουσία των κινήσεων.

Το μήνυμα που περνάει η Διοίκηση με αυτές τις κινήσεις της είναι ξεκάθαρο. Εγώ θα βολέψω αυτούς που θέλω και δεν με ενδιαφέρει η λειτουργία του Νοσοκομείου.
 Όπως το έκανε πολύ σαφές και η προηγούμενη αυταρχική Διοίκηση. Εγώ έχω την εξουσία και δεν πέφτει λόγος σε κανένα.
Θα ανέμενα την καταγγελία του Προεδρείου του Συλλόγου αν δεν ήξερα πως ήδη ράβει κοστούμια για ανάληψη θέσεων. Τυχαίο το χρονικό διάστημα των καθαιρέσεων. Μετά από κάθε καθαίρεση ακολουθεί μία αναβάθμιση.
 Για τους συνδικαλιστές που τοποθετούνται λοιπόν  προσθέτω την παράγραφο 2 υποπαράγραφο στ του άρθρου 14 του Νόμου 1264/82

2. Απαγορεύεται στους εργοδότες
"στ) να μεταχειρίζονται με ευμένεια ή δυσμένεια τους εργαζομένους, ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση."

Τον ίδιο νόμο είχα επικαλεστεί και τότε που καταγγείλαμε συνδικαλιστική δίωξη από την προηγούμενη Διοίκηση.
Να επισημάνω πως έχω γνώση της μεροληπτικής συμπεριφοράς εναντίον μου η οποία τις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί. Έχω να πω όμως πως η αλήθεια είναι αυτό που πιστεύω και αυτό θέλω να λέω και να γράφω για να μπορώ να κοιτάζω τους συναδέλφους μου στα μάτια.
Υ.Γ. Μια ερώτηση να κάνω για όσους θυμούνται το προηγούμενο άρθρο μου για τις θέσεις ευθύνης. Πόση αξία έχουν οι τίτλοι σπουδών τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά χωρίς τις κατάλληλες γνωριμίες;
 Το επισυνάπτω παρακάτω
Προϋποθέσεις για "εξέλιξη" υπαλλήλων σε Θέσεις ευθύνης


Μετά τιμής για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α
Τσολάκης Ιωάννης

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη σήμερα Δευτέρα 30/9/2019 για Επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ και Καθαρίστριες ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων




Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS

 

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ  ·  MEMBER OF ADEDY



ΑΘΗΝΑ    30/9/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2074


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη σήμερα
Δευτέρα 30/9/2019 για Επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ και Καθαρίστριες ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση του Επικουρικού προσωπικού που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση. Δυστυχώς χάνουν την μικρή ελπίδα να είναι μεταξύ των επιτυχόντων από τις ψεύτικες και μη νομότυπες βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν σε υποψήφιους ότι κατέχουν την ειδική εμπειρία.
            Εκατοντάδες τέτοιες ψεύτικες βεβαιώσεις χορήγησε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι τότε πολιτικοί προϊστάμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ τώρα έχυσαν «κροκοδείλια δάκρυα» σε συνάντηση με το ΑΣΕΠ.
            Τελικά όποια πέτρα και αν σηκώσεις τα ρουσφέτια του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ συναντάς από κάτω.
            Επίσης στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι καθαρίστριες του ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων που χάνουν τη δουλειά τους γιατί ξεκινάει ο διαγωνισμός χωρίς να γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας (παράταση συμβάσεων, ενιαίος διαγωνισμός και αύξηση της μοριοδότησης).
            Συναντήσαμε τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη. Είπαμε ότι στα Νοσοκομεία εργάζονται 12000 συμβασιούχοι οι οποίοι εάν απολυθούν μετά το τέλος των συμβάσεων που λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες.
            Ζητήσαμε την ανανέωση των συμβάσεων των 4000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ. Ο Υφυπουργός μας είπε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4000 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία.
Για την τύχη του Επικουρικού Προσωπικού και την ακύρωση των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι  του διαγωνισμού που αφορά το επικουρικό προσωπικό των οποίων ζητήσαμε να μη ληφθούν υπ’ όψιν και να εκδοθούν νέες  με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού είπε ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος.
Εξετάζουν να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των Επικουρικών Υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων.
Ζητήσαμε το Επικουρικό Προσωπικό που εργάζεται πολλά χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθότι 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις εάν δεν είναι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται. Είπε ότι θα το εξετάσει και θα μας απαντήσουν.
            Για τις καθαρίστριες του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα εξετάσει την παράταση των συμβάσεων και τη βελτίωση της μοριοδότησης.
            Ζήτησε υπόμνημα το οποίο θα καταθέσουμε με τις θέσεις μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη




Ανακοίνωση
Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!
Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ
Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.
Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!
Όλοι στον αγώνα!
Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:
·     Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει "τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου". Αυτό σημαίνει νέα συμπίεση των μισθών.
·     Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 - 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
·     Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
·     Την θέσπιση "ηλεκτρονικού μητρώου" και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
·     Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
·     Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
·     Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
·     Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως "ανώτατο άρχοντα", για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε "κουρελόχαρτα".
·     Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι "λεπτομέρειες", που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, τη διασπορά αυτών των πληροφοριών, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.
Πήραν "φόρα" από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.
Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!
Απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-υπουργείου εργασίας-εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζει το ρόλο της, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Είναι οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να σπείρουν σύγχυση, μοιρολατρία, να αποδυναμώσουν την απάντηση και την ενημέρωση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σταθεροί απόντες από τα μεγάλα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα!
Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία!
Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!
Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ