Ακόμη μια φορά την προχειρότητα τους θα την πληρώσουν οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 24/6/2022


Για μια ακόμη φορά η αύξηση των νοσηλειών με covid-19, αντιμετωπίζεται πρόχειρα, αποσπασματικά και με σοβαρούς κινδύνους διασποράς αλλά και εξουθένωσης του ήδη εξαντλημένου προσωπικού.


 


Τι ακριβώς λέει η απόφαση;
Πως 16+12+10=38 ασθενείς θα νοσηλεύονται σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Και όχι μόνο αυτό.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες νοσηλευτικού προσωπικού. Και όχι μόνο αυτό
Η Β'Π θα είναι και παθολογική και κλινική  covid. Και όχι μόνο αυτό. Το προσωπικό που θα παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με παθολογικά νοσήματα την επόμενη ημέρα θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς με covid.
Αυτό όχι μόνο για την Β'Π αλλά και για την Πνευμονολογική κλινική που θα καλύπτει τον θάλαμο 128.
Όλα αυτά φυσικά χωρίς καμία προσθήκη προσωπικού.

Η λογική λέει πως από την στιγμή που αυξάνονται οι ανάγκες παροχής υγειονομικής φροντίδας και δεν αυξάνεις τον αριθμό του προσωπικού, αυτό σημαίνει πως το ήδη υπάρχον προσωπικό θα αποκτήσει ελαστικές ικανότητες προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Για μια ακόμη φορά, χωρίς να πάρουν κανέναν μάθημα από την προηγούμενη εμπειρία, παίρνουν αποφάσεις με πρόχειρο σχεδιασμό, με καθόλου σχεδιασμό θα λέγαμε.

Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την αύξηση της διασποράς, όσο και για την εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού.

Αλήθεια γιατί αφήνετε παροπλισμένο το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, το οποίο έχει κλίνες παθολογικής κλινικής που δεν χρησιμοποιούνται; Οι φιέστες τελείωσαν αλλά καλό θα ήταν να στελεχώσουν και να εξοπλίσουν το νοσοκομείο που έχει τις κτιριακές δομές να αποσυμφορήσει το νοσοκομείο Νίκαιας και όχι μόνο και ναι δοθεί προς αξιοποίηση στο σύστημα υγείας.

Για μια ακόμη χτίζουν πύργους στην άμμο με την ελπίδα πως είναι μια παροδική κατάσταση η έξαρση των νοσηλειών και δεν θα χρειαστεί επιπλέον κόστος για την αντιμετώπιση του.

Για μια ακόμη φορά, την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα θα την πληρώσουν οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος     Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης    Βλάχος Γεώργιος 

Καλό ταξίδι Σπύρο

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής 


Την Πέμπτη 23/6 και ώρα 11:30 στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών,  αποχαιρετούμε το συνάδελφο και φίλο, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Συρετίδη Σπύρο.

Η ξαφνική του απώλεια μας έχει συνταράξει όλους, περισσότερο όμως την οικογένεια του. 

Καλό ταξίδι Σπύρο

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας 

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε καταλήψεις των Γραφείων της Διοίκησης

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 19/6/2022


Με δεδομένο πως την Δευτέρα 20/6 είναι η τελευταία ημέρα που οι μισθοδοσίες των νοσοκομείων μπορούν να ανεβάσουν, τις καταστάσεις πληρωμών για να πληρωθούμε ώρες και εφημερίες του Απριλίου και με δεδομένο πως μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των νοσοκομείων, ο κίνδυνος να μην πληρωθούμε τις πρόσθετες αμοιβές μας είναι προ των πυλών.


Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε όλους τους συναδέλφους την Δευτέρα 20/6/22 και ώρα 10 πμ στο γραφείο του διοικητή για κατάληψη- διαμαρτυρία μέχρι να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της πληρωμής μας.

Καλούμε τα νοσοκομεία όλης της χώρας σε παρόμοια δράση, γιατί το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αλλά πανελλαδικό.

Καλούμε την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα κιόλας να βγάλει απόφαση για πανελλαδική δράση για την Δευτέρα 20/6/2022.

Αν νομίζουν πως τα χρήματα τα θέλουμε για αποταμίευση και όχι για να καλύψουμε βασικές ανάγκες επιβίωσης, σε μια περίοδο μάλιστα, απελπιστικής ακριβείας , ας μας τα χορηγήσουν από τις δικές τους αποταμιεύσεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος       Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης      Βλάχος Γεώργιος 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ