Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 3/12/2018



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Απόντες: Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα
1ο Θέμα: Σύσκεψη στον Ευαγγελισμό
Μας ενημέρωσε η Κα Κοσμοπούλου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως είχε προγραμματιστεί, από πρωτοβάθμια Σωματεία. Στην σύσκεψη ήταν παρόντες από το δικό μας ΔΣ η Κα Σακκά και η Κα Κοσμοπούλου. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε Παναττική Στάση Εργασίας κατά των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας, για την Δευτέρα 10/12/2018 και ώρα 12:00-15:00, συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς την Βουλή. Κάλεσε το ΔΣ να ψηφίσει την Στάση Εργασίας. Η στάση εργασίας ψηφίστηκε ομόφωνα. Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση και να δημοσιοποιηθεί η στάση εργασίας.
2ο Θέμα: Παρουσίαση από την Κα Σ.Α της έλλειψης προσωπικού στο τμήμα της
Η Κα Σ.Α , Προϊσταμένη της Πνευμονολογικής Κλινικής, μας παρουσίασε το έντονο και σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει στην κλινική της. Μας είπε πως για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το τμήμα της χρειάζεται άλλα 4 άτομα τουλάχιστον. Μας ανέφερε πως οφείλει τουλάχιστον 50 ρεπό στο προσωπικό. Τα μέλη του ΔΣ απάντησαν στην Κα Σαματά πως εντάσσεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλο το νοσοκομείο σχετικά με την έλλειψη προσωπικού. Επίσης της αναφέρθηκε πως ετοιμάζεται κινητοποίηση σχετικά με το θέμα αυτό.
3ο Θέμα: Σύνθεση Προεδρείου
Ρώτησε ο Κος Τσολάκης με ποιο τρόπο θέλουν τα μέλη να γίνει η ψηφοφορία.
Ο Κος Ίντας ζήτησε να σταλούν στα μέλη τα ηχογραφημένα πρακτικά και μετά να γίνει ψηφοφορία .
Η Κα Προκόπη ρώτησε τον Κο Τσολάκη τι ακριβώς ψηφίσαμε στην συνεδρίαση της 26/11/18.
Ο Κος Τσολάκης απάντησε πως αυτό που ψηφίστηκε ήταν να κάνουν Προεδρείο οι παρατάξεις ΑΡ.Σ.Υ και ΥΓ.Ε.Ι.Α και να μείνει κενή η θέση του Ειδικού Γραμματέα.
Η Κα Προκόπη είπε, πως τελικά συμφωνείτε πως δεν ψηφίσαμε ονόματα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, πως εννοείται ότι δεν ψηφίσαμε ονόματα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, ότι ήταν λάθος η διαδικασία.
Η Κα Σακκά είπε, ότι εγώ είχα πολύ καθαρό τι κάναμε, ήταν λάθος αλλά ήθελα να δω τι θα βγει και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Επί της ουσίας θέλετε να πετάξετε όλους τους υπόλοιπους και να κάνετε ένα Προεδρείο μόνοι σας. Πέρασε αυτή η πρόταση, έγινε μυστικά όμως . Αυτό είναι λάθος διαδικασία.
Ο Κος Τσολάκης είπε, τα λάθη ήταν δύο πρώτον γιατί μπήκαμε στην διαδικασία να ψηφίσουμε για την δυνατότητα δύο παρατάξεων να σχηματίσουν Προεδρείο.
Η Κα Προκόπη είπε πως όταν δεν είναι πλήρες το Προεδρείο τότε πρέπει να γίνει ψηφοφορία.
Ο Κος Τσολάκης είπε έγινε το ίδιο πράγμα με μία παράταξη στο προηγούμενο ΔΣ και η ψηφοφορία έγινε με ονόματα.
Η Κα Προκόπη είπε, πως στο προηγούμενο ΔΣ συμφωνήσαμε όλοι να βγει Προεδρείο από μια παράταξη με κενή την θέση του Ειδικού Γραμματέα, μετά από 3-4 άκαρπες συνεδριάσεις, αλλά δεν το βάλαμε σε ψηφοφορία. Βλέπω από την απομαγνητοφώνηση εκείνης της συνεδρίασης ότι ο Κος Χάιδος λέει συμφωνώ με την ψηφοφορία που πρότεινα. Επίσης η απομαγνητοφώνηση λέει πως η Κα Καλογερόγιαννη είπε να μην μπει σε ψηφοφορία, γιατί αν μπει θα είναι σαν να ακυρώνουμε την πρόταση μας.
Ο Κος Χάιδος είπε, εγώ λέω ότι συμφωνώ να γίνει η ψηφοφορία και οι δύο παρατάξεις να ορίσουν τις θέσεις μετά.
Ο Κος Τσολάκης είπε, από εδώ και πέρα τι κάνουμε;
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, θα κάνω μια έκκληση να είμαστε όλοι λίγο πιο συγκρατημένοι. Με δεδομένο ότι δεν συμφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα, αλλά παρ' όλα αυτά ο Σύλλογος πρέπει και να υπάρχει και να δουλέψει. Δεν είναι πρόθεση κανενός να ρίξει λάσπη σε κανέναν ασχέτως αν τσακωθούμε κιόλας.
Η Κα Προκόπη είπε, κάποιοι πιστεύουν ότι ψηφίσαμε ονόματα και κάποιοι όχι.
Ο Κος Τσολάκης είπε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ψηφίσαμε ονόματα. Υπήρχε μια πρόταση που κατατέθηκε και μια άλλη που ψηφίστηκε. Αυτό δεν είναι λάθος διαδικασία;
Η Κα Προκόπη είπε, γενικώς ήταν ένα λάθος.
Ο Κος Τσολάκης είπε, η πρόταση που κατατέθηκε ήταν μια πρόταση με ονόματα και αυτό που ψηφίστηκε ήταν κάτι άλλο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε ονόματα.
Ο Κος Ίντας είπε, η διαδικασία ήταν λάθος ή ελλιπής και έχει αναγνωριστεί από όλους, επειδή αρχείο απομαγνητοφώνηση δεν έχουμε και το έχουμε ζητήσει, επειδή η πρόταση ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη και επειδή εγώ κατέθεσα μια πρόταση και ζήτησα να ψηφιστεί και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί, εγώ ξεκάθαρα ζητάω επανάληψη της διαδικασίας.
Ο Κος Τσολάκης είπε, να κατέβει η πρόταση με τα συγκεκριμένα ονόματα να το λήξουμε.
Ο Κος Ίντας είπε, να το βάλουμε στο ΔΣ της Τετάρτης. Να εφαρμόσουμε ότι λέει το καταστατικό να μην μπορεί να αμφισβητηθεί τίποτα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, σήμερα να ψηφιστεί.  Καταθέτεις εσύ μια πρόταση με ονόματα για να ψηφιστεί, καταθέτουμε εμείς μια πρόταση με ονόματα για να ψηφιστεί και τελειώνουμε.
Η Κα Σακκά είπε, τι ονόματα θα βάλει η κάθε παράταξη είναι δικό της θέμα. Το θέμα είναι δέχεστε να κάνουμε Προεδρείο από όλους  μας και να τελειώνουμε;
Ο Κος Τσολάκης είπε, είπαμε όχι.
Η Κα Σακκά είπε, Κατά την γνώμη μου η διαδικασία ήταν λάθος, έπρεπε να γίνει φανερή ψηφοφορία για το αν συμφωνούμε με την συνεργασία των δύο παρατάξεων, το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν άλλο και μετά προχωράμε σε μυστική ψηφοφορία με τα ονόματα.
Απευθυνόμενος στον Κο Τσολάκη είπε, δεν είναι προσωπικό ότι δεν θέλω να είσαι Πρόεδρος, μακάρι να γινόταν να είσαι αλλά δεν γίνεται.
Ο Κος Τσολάκης απάντησε , δεν είναι το ζόρι μου να είμαι Πρόεδρος.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αναλογικό Προεδρείο, αυτή είναι η άποψη μας. Σας πρότεινα λοιπόν να ψηφίσετε αναλογικό Προεδρείο αφήνοντας κενές τις θέσεις των παρατάξεων που διαφωνούν και σε δεύτερο χρόνο να γίνει δεύτερος κύκλος για ταμία. Από κει και πέρα προτείνω σήμερα να κάνουμε ψηφοφορία με ονόματα.
Ο Κος Μπουγιούκας είπε, η πρόταση της Κας Κοσμοπούλου δεν είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό γιατί δεν είναι όλες οι παρατάξεις.
Ο Κος Τσολάκης ρώτησε, τι προϋποθέτει το αναλογικό αντιπροσωπευτικό;
Ο Κος Μπουγιούκας απάντησε, την συμφωνία όλων.
Ο Κος Τσολάκης είπε, αυτό δεν υπάρχει.
Η Κα Σακκά είπε, να κάνουμε μια υποχώρηση όλοι και να βγει Προεδρείο.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, εκ του αποτελέσματος φαίνεται, πως καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να πείσει ούτε να πιέσει την άλλη να κάνει το δικό της, για τον λόγο αυτό προτείνω ψηφοφορία με ονόματα.
Η Κα Σακκά είπε, την πρόταση σου επαναλαμβάνεις.
Η Κα Προκόπη είπε, εκ αποτελέσματος φαίνεται ότι η μυστική ψηφοφορία έβγαλε αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε αν έμπαινε και το αναλογικό αντιπροσωπευτικό σε μία μυστική ψηφοφορία μπορεί πάλι να είχαμε αποτελέσματα που δεν τα  περιμένουμε.
Ο Κος Τσολάκης είπε, το είπα και την προηγούμενη φορά αν η πλειοψηφία έβγαζε αυτό φαίνεται από τα πράγματα ότι θέλει αναλογικό αντιπροσωπευτικό υποχρεώνομαι εγώ που δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιο προεδρείο;
Η Κα Προκόπη απάντησε, σαφώς και όχι.
Ο Κος Τσολάκης είπε, λέμε δηλαδή ότι ενώ ήταν λάθος ότι μπήκε σε μυστική ψηφοφορία την προηγούμενη φορά για τις δύο παρατάξεις να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος για το αναλογικό αντιπροσωπευτικό.
Η Κα Προκόπη είπε, βλέπεις ότι εσύ σαν παράταξη λες ότι δεν συμφωνώ σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό και μπορεί στη μυστική να βγάλεις συμφωνώ.
Η Κα Σακκά είπε, εγώ δεν συνηγορώ σε αυτό για να είμαι καθαρή να το ξέρετε.
Η Κα Προκόπη είπε, στο τέλος διαπιστώνεται ότι η μυστική ψηφοφορία έβγαλε Πρόεδρο κάπως έτσι το έγραψες ενώ ψηφίσαμε κάτι άλλο.
Ο Κος Τσολάκης είπε, η διαφορά είναι ότι στην προηγούμενη πρόταση υπήρχε πρόταση για μυστική ψηφοφορία με συγκεκριμένα ονόματα. Ότι δεν την κάναμε ήτανε λάθος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό που έγινε έγινε να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, έχω κάνει δύο προτάσεις Η μία είναι αφού συμφωνείτε για αναλογικό αντιπροσωπευτικό αφήστε κενές τις θέσεις αυτών που διαφωνούν και η άλλη είναι να μπούνε σε ψηφοφορία ξεχωριστά τα ονόματα για κάθε θέση ποιοι θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα.
Ο Κος Χάιδος είπε, υπάρχει μία πρόταση με συγκεκριμένα ονόματα αυτή πρέπει να ψηφιστεί και αν υπάρχει άλλη πρόταση από κάποιον άλλον να μπει στο τραπέζι.
Ομιλία από πολλές φωνές στην αίθουσα.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε, απλώς δεν αλλάζουμε άποψη.
Ο Κος Τσολάκης είπε, δεν χρειάζεται κανείς να αλλάξει άποψη. Εσείς προτείνετε αναλογικό αντιπροσωπευτικό το οποίο προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων ωραία  από την στιγμή που δεν συμμετέχουν δύο παρατάξεις δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό. Άρα τι ακριβώς θέλετε να ψηφίσουμε.
Ο Κος Μπουγιούκας είπε, αυτό που βάζουμε εμείς για αναλογικό αντιπροσωπευτικό το υποστηρίζουν και οι παρατάξεις που εκπροσωπούν η Κα Προκοπή και ο Κος Ίντας;
Ο Κος Ίντας είπε, αυτό εγώ το πρότεινα πρώτος.
Η Κα Προκόπη είπε, το πρότεινες αλλά από την ψηφοφορία φάνηκε ότι δεν συμφωνούσαν οι υπόλοιποι της παράταξης σου.
Η Κα Προκόπη είπε, επειδή όλοι θέλουμε να λειτουργήσει ο σύλλογος το πρόβλημα με το προεδρείο είναι το οικονομικό  και την τράπεζα, μήπως βρούμε έναν τρόπο να ξεμπλοκάρουμε το λογαριασμό και να το λύσουμε. Απευθυνόμενη στην κυρία Κοσμοπούλου είπε όπως έκανε ΕΙΝΑΠ να κάνει της αναλήψεις ο προεδρεύων και μετά να κάνουμε ένα e-banking και να κάνουμε Ανάληψη των χρημάτων. Να μεταφέρουμε τα χρήματα σε έναν λογαριασμό και να είμαστε συνδικαιούχοι και οι έντεκα.
Ο Κος Τσολάκης είπε, η τράπεζα δεν θα σου απαντήσει αν γίνεται θα πρέπει πρώτα το αίτημα να πάει στη νομική υπηρεσία και να απαντήσει η νομική υπηρεσία.
Η Κα Σακκά πρότεινε να βάλουμε δικηγόρο.
Ο Κος Ίντας πρότεινε να πάει αντιπροσωπεία στην τράπεζα.
Η Κα Κοσμοπούλου ρώτησε, δηλαδή δεν ψηφίζουμε τώρα ; γιατί; ειλικρινά αυτό το πράγμα δεν το κατανοώ.
Ο Κος Τσολάκης είπε, και ούτε πρόκειται.
Η Κα Προκόπη είπε, εγώ είμαι σίγουρη τι ψήφισα την προηγούμενη φορά.
Ο Κος Τσολάκης είπε, αρνείστε να ψηφίσετε μία πρόταση η οποία έχει κατατεθεί. Υπάρχει μία πρόταση η οποία δεν έχει ψηφιστεί και την αποκλείεται εκ των προτέρων. Επειδή λοιπόν εγώ δεν μπορώ αυτά τα μεσοβέζικα καταθέτω μία συγκεκριμένη πρόταση.
Η Κα Προκόπη είπε, ποια πρόταση για πες την πάλι.
Ο Κος Τσολάκης είπε, πρόεδρος Τσολάκης, αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, γραμματέας Χάιδος, ταμίας Βενιέρης. Συμφωνείτε να ψηφιστεί;
Ο Κος Μπουγιούκας είπε, αν ψηφίσουμε εμείς λευκό και ψηφιστεί μεταξύ σας δεν βγαίνει πρόεδρος;
Ο Κος Τσολάκης είπε, αν τα υπέρ είναι περισσότερα από τα κατά βγαίνει προεδρείο. Αν τα κατά είναι περισσότερα από τα υπέρ δεν βγαίνει προεδρείο.
Η Κα Προκόπη είπε, δεν είναι θέμα προσώπων.
Η Κα Σακκά επανέλαβε δεν είναι θέμα προσώπων.
Ο Κος Τσολάκης είπε, δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πρέπει να ψηφιστούν πρόσωπα. Μπορούμε να παίζουμε επ' αόριστο.
Η Κα Καλογερόγιαννη ρωτάει, ισχύει η προηγούμενη απόφαση ή δεν ισχύει;
Ο Κος Τσολάκης απάντησε, σαφώς και ισχύει.
Ο Κος Ίντας είπε, όχι δεν ισχύει.
Η Κα Κοσμοπούλου είπε δεν έχω δικαίωμα βάσει του καταστατικού να βάλω για Πρόεδρος;
Όλα τα μέλη είπαν έχεις.
Ωραία ο Κος Τσολάκης βάζει για Πρόεδρος εγώ βάζω για Αντιπρόεδρος, ποιος μπορεί να μου το απαγορεύσει;
Η Κα Σακκά είπε, κανένας.

Μπήκε το προσωπικό της τραπεζαρίας και διακόπηκε η συζήτηση για το προεδρείο.
3ο Θέμα: Έλλειψη προσωπικού τραπεζοκόμων
Μας μίλησε το προσωπικό της τραπεζαρίας τραπεζοκόμοι και είπανε ότι τους υποσχέθηκε ο Διοικητής ότι θα φέρει κέτερινγκ για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και ζήτησε από αυτούς να κάνουν υπομονή μία εβδομάδα. επίσης μας ανέφεραν τους κοινοποίησε έγγραφο το οποίο αποφασίζει την ανάκληση των αδειών και το ρεπό του προσωπικού τραπεζοκόμων και πως το μαγειρείο θα παρασκευάζει μόνο ένα φαγητό και θα χρησιμοποιούνται πλαστικά πιάτα και ποτήρια. Ανέφεραν επίσης ότι δουλεύουν πάνω από 20 μέρες χωρίς ρεπό.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να ανέβουμε στον Διοικητή μαζί με τους εργαζόμενους και να ζητήσουμε άμεση λύση του προβλήματος.
Στην συνάντηση με τον Διοικητή δεν δόθηκε συγκεκριμένη άμεση λύση στο θέμα και μας είπε πως θα απευθυνθεί στην ΔΥΠΕ για λύση.
Το θέμα συμφωνήθηκε να συζητηθεί εκ νέου στο ΔΣ της 5/12/2018.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης


Τα Παρόντα μέλη

Ίντας Γεώργιος:

Σακκά Μαρία:

Μπουγιούκας Γεώργιος:

Προκόπη Σωτηρία:

Καλογερόγιαννη Αδαμαντία:

Κοσμοπούλου Όλγα:

Χάιδος Νικόλαος:

Τσολάκης Ιωάννης:

Βενιέρης Μαρίνος:













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ