Όλοι την Τρίτη στον Άγ. Σάββα. Να σταθούμε εμπόδιο στις διώξεις συναδέλφων

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 28/3/2021


Είναι ξεκάθαρη σε όλους μας η λειτουργία και η δράση του κυβερνητικού σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση πανδημίας. 

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας. Σε αυτόν το χρόνο δεν έχει προστεθεί καμία νέα δομή υγείας, έχουν γίνει σχεδόν μηδενικές προσλήψεις στην υγεία και κυριολεκτικά στο και πέντε η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να επιτάσσει ιδιώτες γιατρούς, η αποτελεσματικότητα των οποίων σε αυτήν την φάση είναι αμφίβολη. 

Παράλληλα με την ξεγύμνωση του ΕΣΥ, έχει καταστεί κυβερνητικό χόμπι η δίωξη συναδέλφων που επισημαίνουν αυτήν την κυβερνητική ιδεοληπτική πολιτική και η μόνη απάντηση τους στο αποδυναμωμένο σύστημα υγείας είναι οι διώξεις με κάθε τρόπο της αντίθετης φωνής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, την ώρα που η πανδημία είναι στην μεγαλύτερή της έξαρσης, την ώρα που η κυβέρνηση πληρώνει αδρά για την προσέλκυση ιδιωτών γιατρών, την ώρα που επιτάσσει γιατρούς, την ώρα που δεν προχωράει στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς με νόσο covid αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, αυτήν την ώρα προχωράει στην απόλυση του γιατρού Ακτινολόγου του Αγίου Σάββα Κώστα Καταραχιά. 

Το έγκλημα του συναδέλφου είναι, πως είναι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, το έγκλημα του Κώστα είναι πως δεν ανέχεται την αδικία και την καταγγέλλει, το έγκλημα του Προέδρου είναι πως είναι συμβασιούχος, το έγκλημα του συνδικαλιστή είναι πως δεν είναι συμβιβασμένος με την ολέθρια κατάσταση στο νοσοκομείο του, το έγκλημά του είναι πως θεωρεί την δημόσια υγεία αγαθό για όλους και αυτό προσπαθεί να υπηρετήσει. 

Είναι δείγμα της αντιμετώπισης των εργαζομένων από την κυβέρνηση. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση προσπάθειας φίμωσης της αντίθετης άποψης. Μαζί και με άλλες πολλές περιπτώσεις είναι μια ευθεία επίθεση στην δημοκρατία, στη ελευθερία της γνώμης, στην συνδικαλιστική διεκδίκηση, στην ελεύθερη φωνή των εργαζομένων. Είναι η αρχή όμως για τον τυφώνα καταστολής που έρχεται, είναι η αρχή για τον κρατικό αυταρχισμό και την κρατική βία. 

Σε αυτόν τον αγώνα προάσπισης της ελεύθερης φωνής μας πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, πρέπει να είμαστε όλοι την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Σάββα, πρέπει να είμαστε όλοι στην πορεία και την συγκέντρωση  που θα γίνει στο υπουργείο υγείας, διεκδικώντας την παραμονή του Κώστα Καταραχιά στην δουλειά.  

Πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) έχουν κηρύξει για την ημέρα στάση εργασίας 11πμ με 3μμ. Να τους σταματήσουμε τώρα, πριν ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία τους εξαπλωθεί. 


Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

ΤσολάκηςΙωάννης           Βλάχος Γεώργιος




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ