Διανομή Διατακτικών ( Δωροεπιταγών )

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, αφού έλαβε υπόψη του 

α) Την οικονομική κατάσταση του ταμείου του Συλλόγου

β) Τις προγραμματισμένες άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις του Συλλόγου

γ) Την πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά από όλες τις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ

           αποφάσισε

την διανομή Διατακτικών (Δωροεπιταγών) στα μέλη του, αξίας 25 ευρώ από τα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο και τον χρόνο διανομής θα ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος.             Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης      Βλάχος Γεωργιος





Από την σημερινή παράσταση στην ΥΠΕ των σωματείων Αττικού και Νίκαιας για την μετακίνηση των επισκεπτών υγείας

 14/12/2020

Στην σημερινή παράσταση αντιπροσωπείας των μελών του ΔΣ Αττικού και Νίκαιας για το θέμα της μετακίνησης των επισκεπτών υγείας, είδαμε τον Αν. Διοικητή κο Αλεβίζο λόγω φορτωμένου προγράμματος του κου Ροϊλού.

Μας ανέλυσε το σχέδιο σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά και την στελέχωση των ιατρείων. Επί της ουσίας πέρασε στα ψιλά η υπόμνηση μας πως οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν κάλυπταν σοβαρές και δυσαναπλήρωτες ανάγκες στους χώρους όπου εργάζονται. Μας είπε πως αναμένεται έγκριση από το υπουργείο προσλήψεων επικουρικό προσωπικού με την ειδικότητα των επισκεπτών υγείας ή νοσηλευτών, οι οποίοι θα αντληθούν από τον πίνακα επικουρικού προσωπικού του 2018 και 2019, εφόσον υπάρχουν. Με την πρόσληψη τους οι επισκέπτες υγείας που μετακινήθηκαν στο Δυτικής Αττικής θα επιστρέψουν κυκλικά στα πόστα τους. Σε ερώτηση μας αν έλεγξαν αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επικουρικού προσωπικού των παραπάνω ειδικοτήτων, δεν έδωσε καμία απάντηση ή μάλλον η απάντηση που έδωσε είναι πως όταν εγκριθεί η πρόσληψη από το υπουργείο θα το δούνε.

 Σε επισήμανση μας πως όταν οι προσλήψεις είναι για ένα έτος δύσκολα θα εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον, συμφώνησε απόλυτα.

Για τις μετακινήσεις νοσηλευτών από το Δυτικής Αττικής που ρωτήθηκε δήλωσε αναρμόδιος να μας απαντήσει.

Για το θέμα της χρήσης του νοσοκομείου ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, πέρα από προσωπικές απόψεις και σενάρια επί χάρτου κανένας επίσημος προγραμματισμός.

Τέθηκε από τον Πρόεδρο του Αττικού το θέμα δημιουργίας τμήματος οικογενειακού προγραμματισμού και ο κος Αλεβίζος το σημείωσε για να το δει.

Παρόλο που του τέθηκε έντονα η χρησιμότητα των συναδέλφων που μετακινήθηκαν και το κενό που μένει στα νοσοκομεία, ο παραλογισμός ήρθε όταν μας είπε πως μετά τις προσομοιώσεις που θα γίνουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κοιτάξει να ξεκουράσει τους συναδέλφους με κάποια άδεια για την δύσκολη συνέχεια που έρχεται για αυτούς με την έναρξη των εμβολιασμών. Δηλαδή όχι μόνο θα λείψουν οι συνάδελφοι από τα τμήματα τους αλλά δε φαίνεται ότι υπάρχει και σχέδιο άμεσης αξιοποίησης τους

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πως σχέδιο είναι το μη σχέδιο και το βλέποντας και κάνοντας σε όλα τα επίπεδα.

Τα Σωματεία Αττικού και Νίκαιας

Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων Νοσοκομείων ‘Αττικού’, ‘Νίκαιας και Δυτικής Αττικής’ για την μετακίνηση των Επισκεπτριών Υγείας

 

13/12/2020

 Είναι εξοργιστικό το γεγονός πως για μία ακόμη φορά καλείται το υπάρχον, ελλιπές προσωπικό των Νοσοκομείων να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση σχεδόν όλων των Επισκεπτριών Υγείας των Νοσοκομείων Αττικού, Νίκαιας και Τζανείου στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής για προετοιμασία των χώρων εμβολιασμού ( εμβόλια τα οποία προβλέπεται να παραληφθούν σε έναν μήνα τουλάχιστον !!!), μας άφησε άφωνους.

Επί της ουσίας η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να θεωρεί τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία ανακυκλώσιμο υλικό και να τους μετακινεί από οργανισμό σε οργανισμό χωρίς να τους αντικαθιστά, και χωρίς να ενδιαφέρεται για τα κενά παροχής υπηρεσιών που δημιουργούνται στα Νοσοκομεία από τα οποία μετακινούνται οι επαγγελματίες υγείας.

Αυτή τη στιγμή οι Επισκέπτριες Υγείας καλύπτουν ανάγκες στα Νοσοκομεία που αφορούν τόσο την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας όσο και τις επιμέρους υπηρεσίες των Νοσοκομείων. Συγκεκριμένα καλύπτουν τον Ψυχιατρικό Τομέα, το Διαβητολογικό Κέντρο, το Ιατρείο Μαστού, το Παιδοενδοκρινολογικό- Ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας, το Αλλεργιολογικό, τον Οικογενειακό Προγραμματισμό, την Αιμοδοσία, σχεδόν όλα τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ακόμα και βάρδιες στα επείγοντα στις γενικές εφημερίες.

Ο Διοικητής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει με ποιον τρόπο θα καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται;

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία που εργάζονται και είναι απαράδεκτο να μετακινούνται, κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Στην έξαρση της πανδημίας αυτό που θα όφειλε να κάνει μία κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμούς χώρους για πραγματική αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων. Προς αυτήν την κατεύθυνση η αξιοποίηση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, το οποίο θα έπρεπε να επεκταθεί και να εξοπλιστεί τόσο με μόνιμο προσωπικό όσο και με κτιριακές εγκαταστάσεις, ικανές να το θέσουν σε καθημερινή κανονική λειτουργία, θα είχε αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το υποτιμητικό για τους ασθενείς φαινόμενο των Ράντζων ή της διασποράς σε διαφορετικού αντικειμένου κλίνες.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της 2ης ΥΠΕ, η οποία δημιουργεί πλείστα προβλήματα τόσο στις υπάρχουσες δομές όσο και στην ζωή και καθημερινότητα των συναδέλφων, αλλά και την ενίσχυση των προγραμματισμένων εμβολιαστικών κέντρων με νέες προσλήψεις.

Αντιπροσωπείες των δύο Σωματείων θα παραστούν την Δευτέρα στην 2η ΥΠΕ ώστε να το ζητήσουν και δια ζώσης από τον Διοικητή.

Τα Σωματεία των Νοσοκομείων ‘Αττικού’ και ‘Νίκαιας και Δυτικής Αττικής’

Κάντε προσλήψεις τώρα και όχι μετακινήσεις

 Νίκαια 13/12/2020

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας απόφασης της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, και μάλιστα βράδυ Σαββάτου.

Με εσπευσμένη απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κου Ροϊλού μετακινούνται δύο Νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας. Πολύ γρήγορα και με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο, κατέρρευσε το  ψευδές γεγονός της ενίσχυσης των νέων κρεβατιών ΜΕΘ με 35 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό, που με κάποιους συνομίλησε κιόλας ο κος Ροϊλός όπως μας είπαν τα δημοσιεύματα.

Το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής και στο πρώτο κύμα της πανδημίας αλλά ιδίως στο δεύτερο, νοσήλευσε και νοσηλεύει ασθενείς με covid και είναι άμεση η ανάγκη να ενισχυθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε κτιριακές υποδομές. Αντί αυτού κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο κατά την συνήθη τακτική τους. Τραβάνε το πουλόβερ μία από την μία πλευρά, μία από την άλλη μέχρι στο τέλος να ξεχειλώσει.

Είναι πρόθεση τους να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και αυτό φαίνεται από τις σπασμωδικές τους κινήσεις, οι οποίες οδηγούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα νοσοκομεία σε τέλμα.

Καλούμε τον κο Ροϊλό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση μετακίνησης των δύο συναδέλφων και να φροντίσει για την ενίσχυση με προσωπικό και των δύο νοσοκομείων, αυτό είναι άλλωστε το καθήκον του.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής την Τρίτη 15/12/2020 στις 8πμ με αίτημα την ανάκληση της απόφασης και την ενίσχυση των δύο Νοσοκομείων με προσωπικό άμεσα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης            Βλάχος Γεώργιος

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ