Κατανομή Εδρών στην ΠΟΕΔΗΝ

Έγινε καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και η καταμέτρηση των σταυρών θα γίνει την Τρίτη . Οι 33 Έδρες κατανεμήθηκαν στις παρατάξεις ως εξής :



ΔΗ.ΣΥ   11 Έδρες     πρόσκειται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΔΑΚΕ      7 Έδρες    πρόσκειται στην ΝΔ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ   5 Έδρες πρόσκειται στο ΚΚΕ

ΑΡΜΑ    5 Έδρες      πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ      4 Έδρες  Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο

ΜΕΤΑ     1 Έδρα     πρόσκειται στην ΛΑΕ


Συμπέρασμα : το κομματικό κράτος θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να ξεριζωθεί .
Θεωρώ  το αποτέλεσμα νίκη της Ανεξάρτητης Παράταξής μας . Η πάλη με τον κατεστημένο κομματικό μηχανισμό που στήσανε τα προηγούμενα χρόνια τα κόμματα εξουσίας , δεν ειναι εύκολο να ξεριζωθεί από την νοοτροπία της κοινωνίας . Θέλει βήματα καθημερινά από όλους μας . Θέλει επιμονή και πίστη στην αλλαγή του κατεστημένου που στήσανε με τα δικά μας χρήματα για τα δικά τους ρουσφέτια . Το αποτέλεσμα μας δίνει θάρρος για την συνέχεια και ξεχωριστή δυναμική για το μέλλον .
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για την προσπάθεια .

Ο αγώνας μας για ΑΝΑΤΡΟΠΗ συνεχίζεται με πείσμα , ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ .



Μετά Τιμής Τσολάκης Ιωάννης

15ο Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ " πόσα να αντέξει ο άνθρωπος "

15ο Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ

Δεν ξέρω για τα προηγούμενα 14 γιατί ειναι το πρώτο που πηγαίνω , αλλά μιλάμε για κατάντια . Ο Κομματισμός σε όλο του το μεγαλείο και μάλιστα του χειροτέρου επιπέδου .

Η αίθουσα ήταν άδεια στο 70% του χρόνου του συνεδρίου . Το υπόλοιπο 30% του χρόνου αφορούσε την ομιλία των κομματαρχών , των Εργατοπατέρων κοινώς . Εξαίρεση στην όλη εικόνα η παράταξη του ΚΚΕ , η οποία ήταν σε όλο το συνέδριο παραταγμένη στην αριστερή πλευρα της αίθουσας . Η οποία δικαιολογημένα κάποια στιγμή και τις δύο ημέρες του Συνεδρίου διαμαρτυρήθηκε για την υποβάθμιση του Συνεδρίου από τις υπόλοιπες παρατάξεις .

Πρώτη ημέρα ο Εργατοπατέρας απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησε να μιλάει και φυσικά οι  " χειροκροτητές " του ΔΗ.ΣΥ παραταγμένοι από κάτω στην κεντρική σειρά της αίθουσας. Ο λόγος του αφορούσε την δράση της Ομοσπονδίας τα 3 χρόνια της Προεδρίας του , με ιδιαίτερη αναφορά και καμάρι στα   " καραβάνια " του των 50 ατόμων καθώς και στην ιδιαίτερη κόντρα του με τον Πολάκη . Για να έρθει μετά από λίγο ο Κουτσουμπέλης μέλος της Ε.Γ της ΑΔΕΔΥ επίσης από την παράταξη ΔΗ.ΣΥ και ανάμεσα στα άλλα μας είπε ότι , η ΠΟΕΔΗΝ με την δράση της έσωσε το κύρος του Συνδικαλιστικού Κινήματος . Γέλασαν και οι καρέκλες , ξύπνησαν τους χειροκροτητές και άρχισαν τα παλαμάκια .

Την δεύτερη ημέρα πήρε τον λόγο ο έταιρος "εργατοπατέρας" Παπαναστάσης επικεφαλής της ΔΑΚΕ και  η αίθουσα άλλαξε "χειροκροτητές" στη δεξιά πλευρά της αίθουσας . Αφού λοιπόν μας είπε με πολλά λόγια , πάρα πολλά όμως , πως για όλα τα δεινά της χώρας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ , έκλεισε με το σύνθημα " η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική " . Οι κλακαδόροι ενθουσιάστηκαν και το χειροκρότημα πήγε σύννεφο , όπως και οι αποδοκιμασίες από την πλευρά του ΚΚΕ και άλλων αριστερών δυνάμεων .

Ήρθε η σειρά του Παντέλη μετά , απερχόμενο Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και επικεφαλή της παράταξης ΑΡΜΑ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και αφού προσπάθησε να στρογγυλοποιήσει , ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές ,τα όσα μας έφερε η υπογραφή του τρίτου μνημονίου στο τελος μας είπε ότι αυξήθηκαν οι αμοιβές μας . Τους χειροκροτητές δεν ανέφερα , δεν ήθελα να τους υποτιμήσω , συγνώμη , αισθητή η παρουσία τους στην αριστερή πλευρά της αίθουσας , δίπλα στο ΠΑΜΕ , χωροταξικά για να μην παρεξηγηθώ .

Σε κάποια στιγμή , συγνώμη που δεν μπορω χρονικά να προσδιορίσω , ανάμεσα στις παραπάνω ομιλίες , σε ομιλία μελών του ΚΚΕ ή και της παράταξης ΜΕΤΑ , ενημερωθήκαμε στην αίθουσα για συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Κα Γεροβασίλη για την Αξιολόγηση . Αυτό που είπαν είναι πως η παράταξη της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ , είπαν στην υπουργό πως αν αποσύρει την τελευταία τροπολογία για την Αξιολόγηση δεν έχουν πρόβλημα να γίνει .

Πριν το τέλος της δεύτερης ημέρας πήρε τον λόγο ο Κουτσουμπέλης της ΑΔΕΔΥ και ουσιαστικά επιβεβαίωσε την συμφωνία με την υπουργό . Η δικαιολογία του , να μην λέει ο κόσμος, που τα βάζει με τους Δημοσίους Υπαλλήλους, ότι δεν θέλουμε να αξιολογηθούμε .
Τελος έκλεισε την ημέρα ομιλιών ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ . Συγνώμη που δεν μπορώ να μεταφέρω τι είπε αλλά πόση αηδία μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος . Έφυγα , πιστεύω θα με συγχωρέσει .

Αφού λοιπόν έκανα μια περιγραφή αυτών που είδα και άκουσα με την ματιά την δική μου , θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα .
1) Αφού οι συγκεκριμένοι εργατοπατέρες εκπροσωπούν κόμματα , πως γίνεται να εκπροσωπούν και εργαζόμενους ;

2) Οι εκπρόσωποι που δεν γεμίσανε τις καρέκλες τους , γιατί θέλανε να εκλεγούν ;

3) Πως γίνεται οταν μιλούσε ο Αρχηγός της παράταξης τους να είναι στην αίθουσα και οταν μιλούσαν άλλοι ομιλητές να απουσιάζουν ;

4) Ποιον εκπροσωπεί η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ ;

5) Γιατί " κύριε " Κουτσουμπέλη " αφού είχατε σκοπό να συμφωνήσετε με την Αξιολόγηση εσείς και η παράταξη σας , αναστατώσατε έναν χρόνο τώρα τους εργαζόμενους ;

6) Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παίρνετε τέτοιες αποφάσεις ;

7) Ως πότε θα ανεχόμαστε τα κομματόσκυλα ;

8) Τι υποσχέσεις πήραν οι χειροκροτητές ;

9) Σε ποιό παράλληλο σύμπαν ζείτε , που πιστεύετε πως θα συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους;

10) Μήπως είναι καιρός οι πραγματικοί εργαζόμενοι να ξυπνησουμέ;

11) Μήπως η απουσία μας τους βολεύει ;

Δεν θέλω απαντήσεις στα ερωτήματα , είναι προς προβληματισμό .

Και μερικές απαντήσεις :
Αφού είναι τόσο απογοητευτική η κατάσταση αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε;
Φυσικά και αξίζει, δεν θα φύγουμε εμείς , τα κομματόσκυλα να φύγουν . Αυτοί ειναι σε λάθος χώρο . Αυτοί έχουν μετατρέψει την απογοήτευση και την παραίτηση των εργαζομένων σε ευκαιρία να κάνουν πιο εύκολα την κομματική τους δουλειά .

Όσο τους αφήνουμε να καπηλεύονται τον χώρο μας , τον χώρο εργασίας μας , γιατί δικός τους δεν είναι τον έχουν απωλέσει προ πολλού , θα μας οδηγούν στο κομματικό τους παρακράτος .

Έχουμε υποχρέωση στους κόπους μας και στα παιδιά μας να τους πετάξουμε έξω από τον χώρο της εκπροσώπησης μας , γιατί απλά δεν μας εκπροσωπούν .

Και ένα μήνυμα στους " χειροκροτητές " :
Όταν θα τους ξαναβγάλετε σε αυτές τις θέσεις , θα σας πετάξουν σαν λεμονόκουπες .
Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον , εσάς, εμάς και τα παιδιά μας .

Μετά Τιμής Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ