Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου- Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα- Όλοι στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 16/2/2022

 Νίκαια 12/2/2022


Στην τελευταία τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στην Βουλή προβλέπεται η ανανέωση των συμβάσεων Επικουρικού προσωπικού μέχρι το τέλος tου χρόνου από τα νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας σε αυτήν την τροπολογία «ξέχασε» τους χιλιάδες εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εργάζονται στα νοσοκομεία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οi συμβάσεις τους λήγουν την 31/3/2022. «Ξέχασε» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που με μειωμένο προσωπικό και τα χρόνια της πανδημίας δίνουν την δική τους μάχη στα νοσοκομεία.Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Κυβέρνησης να μην μονιμοποιήσει τους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, παρόλο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας του υγειονομικού προσωπικού που τόσα χρόνια έχει σηκώσει το βάρος της πανδημίας στις πλάτες του. Παρόλο που στο Νοσοκομείο μας υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που αποδεικνύει ως πιο συμφέρουσα την λύση της άμεσης σχέσης εργασίας με το νοσοκομείο, η διοίκηση, η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας κάνει άλλα σχέδια.

Δηλώνουμε την πάγια θέση μας πως και στην καθαριότητα όπως και στις άλλες ειδικότητες οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η μονιμοποίηση τους είναι και παραμένει μονόδρομος. Δηλώνουμε επίσης την πρόθεσή μας πως σε κάθε άλλη επιλογή από την παραμονή των εργαζομένων στην δουλεία τους και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, θα μας βρούνε μπροστά τους με κινητοποιήσεις και κάθε άλλο μέσο που έχουμε στην διάθεση μας για να διασφαλίσουμε την εργασία των συναδέλφων.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και όχι μόνο στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 16/2/2022 και ώρα 12:30, για να σταματήσουμε την επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

Καταγγελία για τη λειτουργία της αποστείρωσης

 

Νίκαια 12/2/2022

     Μετά και το έγγραφο του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που σκιαγραφεί μέρος των προβλημάτων που οδηγούν στη δυσλειτουργία της αποστείρωσης, καταγγέλλουμε τη διοίκηση για την αδυναμία της:


Να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης θερμαστών πάρα τις τεράστιες ανάγκες του Νοσοκομείου για τη θέρμανση σε 24ωρη βάση αλλά και τη χρήση ατμού για την αποστείρωση και τα πλυντήρια. Οι δύο συνάδελφοι αδυνατούν να πάρουν ακόμη και την άδεια τους και τους χρωστούν εκατό και πλέον ρεπό!!! 

Η αδυναμία των θερμαστών οδηγεί τους κλιβανείς να ακολουθούν αναγκαστικά τις βάρδιες των θερμαστών. Το αποτέλεσμα είναι ο κλίβανος να λειτουργεί πολλές φορές σε ώρες άσχετες με τη λειτουργία των χειρουργείων προκειμένου να προλάβει τις τεράστιες ανάγκες του Νοσοκομείου αλλά και του Χειρουργείου.

Ότι, παρά την αγορά ενός νέου κλίβανου, ο ένας και μοναδικός κλίβανος δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός νοσοκομείου 600 κλινών. Ας μην ξεχνάμε ότι το τμήμα της αποστείρωσης είναι κεντρική αποστείρωση τόσο για το νοσοκομείο της "Νίκαιας" αλλά και αυτό της "Δυτικής Αττικής ". 

Επιπλέον η έλλειψη προσωπικού δεν αφορά μόνο τους θερμαστές αλλά και τους κλιβανείς και το προσωπικό της αποστείρωσης, που δεν επαρκεί για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες για την εύρυθμη λειτουργία της αποστείρωσης. 


Απαιτούμε την άμεση επίλυση της έλλειψης προσωπικού τόσο σε θερμαστές, κλιβανείς αλλά και νοσηλευτές αποστείρωσης. Παράλληλα επισημάνουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να λειτουργήσει τουλάχιστον ακόμη ένας κλίβανος ώστε να αποσυμφορηθεί ο τεράστιος όγκος υλικών, εργαλείων και φυσικά χειρουργικών μπλουζών που απαιτείται για την σωστή λειτουργία Χειρουργείων και του υπολοίπου Νοσοκομείου. 

Είναι αυταπόδεικτο πως το φιλότιμο και η υπερπροσπάθεια των εργαζομένων δεν αρκεί για να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Αυταπόδεικτο επίσης είναι πως η μείωση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου αλλά και η χρόνια υπό-στελέχωση του επηρεάζει σε καθοριστικό βαθμό την αποτελεσματική λειτουργία του.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης      Βλάχος Γεώργιος


Καταγγέλουμε την αστυνομική καταστολή κατά των εργαζομένων στην Cosco

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 7/2/2022

Καταγγέλουμε την προσπάθεια αστυνομικής καταστολής της απεργίας της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. 

Οι απεργοί της Cosco διεκδικούν υπογραφή συλλογικής σύμβασης και την εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν τα ΜΑΤ. 

Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της Cosco και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης       Βλάχος Γεώργιος
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ