«Τροποποίηση – συµπλήρωση του Οργανισµού του Γενικού Νοσοκοµείου Νίκαιας Πειραιά ‘‘Άγιος Παντελεήµων’’ – Γ. Ν. ∆υτικής Αττικής ‘’Η Αγία Βαρβάρα’’»

Γιατί Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις Εκλογές στους χώρους εργασίας;



Γιατί Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις Εκλογές στους χώρους εργασίας;

Ενιαίο ψηφοδέλτιο σημαίνει πως όλοι οι υποψήφιοι εντάσσονται σε ένα , μοναδικό και ενιαίο ψηφοδέλτιο . Δεν κατατίθενται ξεχωριστά , παραταξιακά ή κομματικά ψηφοδέλτια .
Αυτό σημαίνει ότι :
1. Έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος κάθε εργαζόμενος είτε ανήκει είτε όχι σε καποια παράταξη .
2 . Ο κάθε εργαζόμενος είναι ελεύθερος να ψηφίσει υποψήφιους από διαφορετικές παρατάξεις , οι οποίοι θα είναι ενταγμένοι υποχρεωτικά στο ενιαίο ψηφοδέλτιο .
3 . Οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων είναι υπεύθυνοι για την στάση τους σε κάθε θέμα ανάλογα με την προσωπική τους κρίση και όχι εκφράζοντας την άποψη της παράταξης που εκλέχθηκαν .
4 . Δεν δίνεται η δυνατότητα στις κομματικές παρατάξεις να μετρήσουν τις δυνάμεις τους .
5 . Ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι παρατάξεις οι οποίες εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες .
6 . Δίνουμε την δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να είναι υποψήφιος χωρίς να υποχωρεί από τις προσωπικές του πεποιθήσεις έναντι των παραταξιακών .
7 . Οι γραμμές των κομμάτων και παρατάξεων δεν είναι εύκολο να επισκιάζουν τα συμφέροντα των Εργαζομένων .
8 . Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν .
9 . Είναι μια αρχή για να μπορέσουμε να διώξουμε τα κόμματα και τους κομματάρχες , από τα όργανα που μας εκπροσωπούν  στην εργασία μας .
10 . Είναι πιο δύσκολο για τους κομματικούς μηχανισμούς , να προωθούν προσωπικές φιλοδοξίες διαφόρων επιτήδειων.

Για όλα αυτά λοιπόν πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να ταχθούμε υπέρ του Ενιαίου Ψηφοδελτίου .

Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να θέλουμε το καλύτερο για την εργασία μας . Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν δεν προσπαθήσουμε για αυτό .

"Να Κάνεις το Ίδιο Πράγμα Συνέχεια και να Περιμένεις Άλλο Αποτέλεσμα Είναι Παράνοια"

Ουτοπικό , αδύνατο και ανέφικτο είναι μόνο αυτό για το οποίο δεν προσπαθήσαμε .

Τσολάκης Ιωάννης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ18/10/2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και συνεχίζουν την αποχή από την αξιολόγηση! Καλούμε όσους με αμφιβολίες και ενδοιασμούς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης να διορθώσουν αυτή τους την απόφαση και να αποσύρουν τις αιτήσεις τους. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση συνεχίζεται!
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση των συναδέλφων για το χαρακτήρα και τις στοχεύσεις της αξιολόγησης. Επιδίωξαν την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της πάλης μέσα από συνελεύσεις, συζητήσεις, περιοδείες σε όλα τα τμήματα. Αποκάλυψαν το βασικό: Ότι η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. Η λεγόμενη αξιολόγηση συνδέεται με το χαρακτήρα του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Με το «βούρδουλα» και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Στοχεύουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα Νοσοκομεία, γενικότερα στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.
Ωστόσο, απέναντι τους εκτός από την κυβέρνηση, βρέθηκαν και οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες έπαιξαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, στο όνομα μιας «καλής αξιολόγησης», λειτούργησαν ως λαγός για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Μάλιστα δύο εκλεγμένοι στο ΔΣ με την παράταξη «Ενότητα» δεν ντράπηκαν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση!!! Παρά τις μεγαλοστομίες και τις επαναστατικές κορώνες σε Γενικές Συνελεύσεις και Διοικητικό Συμβούλιο δεν ντράπηκαν να τρέξουν να προλάβουν να συμπληρώσουν το έντυπο της αξιολόγησης. Έτσι αυτοί οι δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων, αυτοί που εκλέχθηκαν για να πρωτοστατούν και να οργανώνουν τον αγώνα, στράφηκαν ενάντια στο συλλογικό συμφέρον, ενάντια στους συναδέλφους τους. Είναι κατάπτυστοι. Απαράδεκτη είναι και η στάση του προέδρου του ΔΣ, ο οποίος αντί να οργανώνει τον αγώνα, ως όφειλε, έβαζε εμπόδια στους συναδέλφους που δεν ήθελαν να συμμετέχουν στην αξιολόγηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ», ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

Νόμος για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Λειτουργία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Απάντηση:Για να ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα λοιπόν που οι περισσότεροι συνάδελφοι γνωρίζουν 
  Η ΕΝΟΤΗΤΑ δημιουργήθηκε από την συνένωση δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ η πρώτη πρόσκειται  στο ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη στην ΝΔ . Κάποια στιγμή λοιπόν που αντιλήφθηκαν πως δεν πείθουν κανέναν , βάλανε την μάσκα με σκοπό να πάρουν την ψήφο των εργαζομένων . Φυσικά και όλοι η συνάδελφοι που ανήκουν στην ΕΝΟΤΗΤΑ δεν προτάσσουν τις κομματικές γραμμές . Υπάρχουν συνάδελφοι που όντως έχουν πειστεί από το περιτύλιγμα και θεωρούν την ΕΝΟΤΗΤΑ ανεξάρτητη κίνηση . Όμως ως συνήθως αυτοί που κυριαρχούν είναι αυτοί που έχουν Κομματικές και Προσωπικές Φιλοδοξίες . Έχω συναντήσει όντως συναδέλφους οι οποίοι είναι πεπεισμένοι πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά . Είναι κάτι που τονίζω στην δήλωση παραίτησής μου "Επίσης θέτω τον εαυτό μου , εκτός της παράταξης " ΕΝΟΤΗΤΑ " μετά την διαπίστωση μου πως κάποιοι , από την παράταξη , έχουν διαφορετικό στόχο από την προαγωγή των συμφερόντων των εργαζομένων ."




Απάντηση : Καλά εδώ δεν μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια .
Από την δήλωση παραίτησής μου είναι ξεκάθαρο πως θέτω τον εαυτό μου εκτός της παράταξης . Πιο ΑΜΕΣΑ δεν γίνεται .
Η δήλωση παραίτησής μου
Όσο για το δεύτερο κομμάτι τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος .
Να μου πουν ποια είναι τα κομματικά μου συμφέροντα να το γνωρίζω και εγώ .Όσο για την ιδρυτική ιδέα και φιλοσοφία της παράταξης νομίζω όλοι έχουμε τα ίδια ερωτηματικά . Ας μας τα κοινοποιήσουν να τα ξέρουμε και εμείς , έτσι ώστε στο μέλλον να μην τους τα προσβάλουμε με την παρουσία μας .


Απάντηση :Εδώ θέλω να κάνουμε μία αναδρομή στα γεγονότα που αφορούν την αξιολόγηση και κυρίως μετά την κατάθεση της τροπολογίας . Σε δύο Τακτικά Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη η συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση . Δεν θα μιλήσω για τη Γενική Συνέλευση , γιατί δεν είχε απαρτία . Ακολούθησαν δύο συναντήσεις με τους αξιολογητές α΄και β΄. Στην πρώτη συνάντηση οι αξιολογητές που παρευρέθησαν τάχθηκαν εμφανώς κατά της αξιολόγησης .Στην δεύτερη συνάντηση ήταν και η ημέρα που αναφέρει η ΕΝΟΤΗΤΑ " στην οποία αποφασίσθηκε αλλαγή στάσης ".
Οι περισσότερες/οι Προϊστάμενες/οι που ήταν στην συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ δεν έκριναν σκόπιμο να έρθουν στην συνάντηση .
Όμως της συνάντησης αυτής προηγήθηκε η κατάθεση του Έντυπου Αξιολόγησης συμπληρωμένου από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κο Ίντα και τον Γραμματέα του ΔΣ και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κο Κουκιά ( ο οποίος παρεπιπτώντος οριότανε στην Συνέλευση υπέρ της Απεργίας Αποχής από την Αξιολόγηση ) . Όλο αυτό το χρονικό διάστημα όποιος συνάδελφος ρωτούσε τον Πρόεδρο του ΔΣ και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κο Συρετίδη απαντούσε  " δεν ξέρω δεν ξέρω ότι θέλετε κάντε με ζαλίσατε " . Να υπενθυμίσω πως το Προεδρείο του ΔΣ είναι υπεύθυνο να υλοποιεί τις αποφάσεις του ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων . Το τραγικό όμως της όλης υπόθεσης είναι πως υπήρξαν πολλά τηλέφωνα σε εργαζόμενους οι οποίοι είχαν ρεπό ή άδεια , να έρθουν να καταθέσουν τα έντυπα Αξιολόγησης γιατί θα απολυθούν ή δεν θα πάρουν μετάταξη ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο .
Πολλοί συνάδελφοι με τους οποίους μίλησα μου είπαν πως τους έδωσε η προϊσταμένη το έντυπο Αξιολόγησης με την υπόδειξη  "αυτό πρέπει να συμπληρωθεί ". Θεωρώ όλες αυτές τις κινήσεις Κομματικά μεθοδευμένες.


Εν κατακλείδι , συνάδελφοι να μην καταντήσουμε έρμαιο των κομματικών και προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων ανθρώπων που φορούν το ένδυμα του ανεξάρτητου , ενώ δεν έχουν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες . Φυσικά και δεν είναι έγκλημα να είναι κάποιος σε μια κομματική οργάνωση όχι όμως στους χώρους εργασίας μας . Το δίκαιο των εργαζομένων είναι πάνω από όλες τις Κομματικές Γραμμές .



Μετά Τιμής 

Τσολάκης Ιωάννης

Ανακοινωση Ενότητας


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ