Αυταρχισμός και διώξεις σε Υγειονομικούς, το ανέχεσαι;

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 8/7/2022


   Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός αυταρχισμός, εξάντλησε την αυστηρότητα φυλακίζοντας και διώκοντας τους ήρωες υγειονομικούς.

Αφού τους άφησε, αναίτια, χωρίς εισόδημα για πάνω από εννέα μήνες, βάζοντας τους σε αναστολή εργασίας από εκδηκτικό μένος, η αντίδραση του κυβερνητικού κατασταλτικού μηχανισμού στην διαμαρτυρία τους έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, ήταν οι χειροπέδες και η ποινική τους δίωξη.



  Χωρίς κανέναν σεβασμό στην μακροχρόνια προσφορά τους, τους αντιμετώπισε σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι ντροπή για την κοινωνία, αυτή η αντιμετώπιση των υγειονομικών. Είναι ντροπή σαν κοινωνία να ανεχόμαστε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές.


   Μια κυβέρνηση που ανέστειλε όλα τα μέτρα προστασίας της πανδημίας για χάρη του τουρισμού και που αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τους τουρίστες από τον ντόπιο πληθυσμό, καταλύει κάθε δημοκρατικό θεσμό.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους. 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της δίωξης τους.

Δεν έχουν υποπέσει σε καμία παρανομία, η κυβέρνηση παράνομες, διώκοντας και φυλακίζοντας τους. Η ελευθερία της συνάθροισης αποτελεί ακόμη συνταγματικό δικαίωμα.


Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Η κοινωνία οφείλει να αντισταθεί στην κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών, έστω και αν αυτή προέρχεται από τον κυβερνητικό κατασταλτικό μηχανισμό.


Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος     Ο Γραμματέας 

Τσολάκης Ιωάννης   Βλάχος Γεώργιος 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ