Η υποκρισία περισσεύει όπως και οι εξοπλισμοί

 


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 11/5/2022

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις στις 12 Μάη, στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «τρέχει» να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους. Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Δε φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα – αέριο φωτιά, εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως “δημοκρατία”, “ελευθερία”, “αντιφασισμός”, “αλληλεγγύη” είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Διεκδικούμε:

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος




Απεργία Αποχή από την Αξιολόγηση του έτους 2021

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 8/5/2022


Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ  έχει προκηρύξει Απεργία Αποχή από την Αξιολόγηση του έτους 2021, που λαμβάνει χώρα αυτό το χρονικό διάστημα. Όσοι συνάδελφοι  συμμετέχουμε στην Απεργία Αποχή συμπληρώνουμε το παρακάτω έγγραφο και το καταθέτουμε στον Σύλλογο Εργαζομένων, ο οποίος θα καταθέσει αντίγραφό του στο Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού του Νοσοκομείου.

Το έγγραφο Απεργίας Αποχής είναι εδώ


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ