Αντί για χειροκροτήματα στέλνουμε όλοι στο Υπουργείο υγείας το παρακάτω email:


Μπορεί αυτές τις ημέρες η επικαιρότητα να έχει επικεντρωθεί στα Νοσοκομεία και ειδικότερα στους Νοσηλευτές και τους Γιατρούς αλλά τα νοσοκομεία είναι μία δομή που στηρίζεται σε πλήθος ειδικοτήτων όπου τα φώτα της δημοσιότητας δεν φτάνουν.

Η Νοσηλευτική υπηρεσία περιλαμβάνει: Νοσηλευτές τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων, Μαίες, Επισκέπτριες Υγείας, Τραυματιοφορείς, Νοσοκόμους, Βοηθούς Θαλάμου
Στο Νοσοκομείο λοιπόν εκτός από τις παραπάνω ειδικότητες η ανθρωπογεωγραφία μας περιλαμβάνει :
Τεχνολόγους, Παρασκευαστές, , Φυσιοθεραπευτές,  Χειριστές Ιατρικών μηχανημάτων, Ακτινολόγους, Ψυχολόγους, Βιολόγους, Χημικούς, Φαρμακοποιούς Διαιτολόγους,  Κοινωνικούς Λειτουργούς, Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους, Ψυκτικούς, Ηλεκτρονικούς, Τεχνικούς Βιοϊατρικής  τεχνολογίας, Διοικητικό Προσωπικό, πολλών ειδικοτήτων το οποίο είναι αρμόδιο τόσο για την διεκπεραίωση των εργασιών με τον πολίτη όσο και για την εσωτερική λειτουργία του Νοσοκομείου, Προσωπικό πληροφορικής, Προσωπικό Ασφαλείας, Προσωπικό Καθαριότητας, Προσωπικό σίτισης και διατροφής, Τηλεφωνητές και λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Σίγουρα ξεχνάω κάποια ειδικότητα και θα ήθελα να με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι.
Όλο αυτό το προσωπικό τόσα χρόνια δίνει τον καλύτερό του εαυτό με ελλείψεις υλικών αλλά και υποστελέχωση, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου, για την καλύτερη δυνατή προσφορά στον ασθενή. Τις περισσότερες φορές το μέγεθος της προσπάθειας είναι δυσανάλογο του αποτελέσματος λόγω των παραπάνω προβλημάτων.

Κανένας κρίκος της παραπάνω αλυσίδας δεν μπορεί να αφαιρεθεί και όταν δυσλειτουργεί, λόγω ελλείψεων τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε όλη την δομή υγείας αλλά και σε όλους τους κλάδους. Πολλοί από τους παραπάνω συναδέλφους εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ετήσιες ή διετής συμβάσεις, ( Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι, Παρασκευαστές,Γιατροί, Τραυματιοφορείς, Προσωπικό Σίτισης, Προσωπικό Φύλαξης , Προσωπικό Καθαριότητας) παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τόσα χρόνια λοιπόν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας αντιμετωπίζουν σαν δημοσίους υπαλλήλους και ένα κατεξοχήν Ανθυγιεινό επάγγελμα δεν εντάσσεται στην αντίστοιχη κατηγορία.

Αντί για χειροκροτήματα  στέλνουμε όλοι στο Υπουργείο υγείας το παρακάτω email:
Προς:  minister@moh.gov.gr
           «Σας  ζητάμε:
1)      Οι επαγγελματίες που εργάζονται στις δομές υγείας να ενταχθούν στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων
2)      Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, ώστε να αυξηθεί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες
3)      Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επαγγελματίες που εργάζονται σε δομές υγείας και είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας
4)      Να παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά ώστε να μπορούνε απρόσκοπτα να παρέχονται οι αναγκαίες υπηρεσίες στους πολίτες
5)      Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την υγεία, έτσι ώστε να είναι δυνατά όλα τα παραπάνω
Όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως είναι τα ελάχιστα που ένα κράτος πρέπει να πράξει για τις δομές υγείας των πολιτών»
Ζητάμε τα αυτονόητα έτσι ώστε να απολαμβάνουμε όλοι τις υπηρεσίες υγείας που μας αναλογούν. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει χρήστες των υπηρεσιών υγείας.
Η ποιότητα που ζητάμε μας αφορά όλους.




Δυστυχώς η ζωή δεν κάνει διαλείμματα, Μπορούμε να δώσουμε την Αλληλεγγύη μας


Δυστυχώς η ζωή δεν κάνει διαλείμματα, δυστυχώς δεν περιμένει να τελειώσει μία κρίση για να μας ξαναβάλει στην καθημερινότητά μας. Για μερικούς ανθρώπους τα γεγονότα συνεχίζονται παράλληλα με την όποια κρίση.

Ο μικρός μας φίλος παρουσίασε προβλήματα υγείας με αποτέλεσμά σήμερα, την ώρα αυτή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μπαίνει στο χειρουργείο σε μία ακόμη περιπέτεια υγείας στην οποία έχει τις ευχές όλων μας να βγει νικητής αλλά και να είναι η τελευταία μάχη που δίνει για την υγεία του. Είμαστε σίγουροι για την δύναμη που διαθέτει και η νίκη του είναι σίγουρη.

Σε αυτήν την δύσκολη μάχη, η βοήθεια μας μπορεί να του δώσει ακόμη περισσότερη δύναμη για να κερδίσει των αγώνα του. Μπορούμε να κάνουμε αυτό που ο καθένας μας δύναται από το περίσσευμα της αγάπης μας να ενισχύσουμε οικονομικά την οικογένεια που είναι στο πλάι του φίλου μας.
Δεν είναι μία πράξη που θα την δείξουν τα κανάλια είναι όμως μία πράξη που θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε έναν μικρό αγωνιστή.




Μπορούμε να δώσουμε την Αλληλεγγύη μας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

14/10/2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι σκοπός της δημοσίευσής μας είναι να βοηθήσουμε μία συνάδελφο η οποία εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του παιδιού της το οποίο σήμερα είναι 14 ετών.

 Από την γέννηση του διαγνώσθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίσθηκε με χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Όλη αυτή η περιπέτεια υγείας του, εκτός από τιτάνια σωματική και ψυχική προσπάθεια, στοίχισε αρκετά χρήματα όπως ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί. Η μακρόχρονη αυτή περιπέτεια υγείας του μικρού μας φίλου απαίτησε συχνές νοσηλείες μέχρι και το παρόν έτος.
Το αποτέλεσμα για την οικογένεια είναι αυτήν την στιγμή να υπάρχει ένα χρέος στο ΜΗΤΕΡΑ συνολικής οφειλής 8.294,28 ευρώ (το οποίο όλο αυτό το χρονικό διάστημα αυξήθηκε), ποσό που δεν μπορεί να αποπληρωθεί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε με τον μισθό ενός υπαλλήλου.

Η επιλογή του θεραπευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ ήταν αναγκαστική, λόγω της αποκλειστικής χειρουργικής αντιμετώπισης που δεν μπορούσε να παρασχεθεί σε δημόσιο Νοσοκομείο.

Μπορούμε όλοι να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση της συναδέλφου και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει και να την βοηθήσουμε να αντιμετωπίσει την οικονομική της οφειλή, έτσι ώστε να συνεχίσει τον αγώνα της για την υγεία του παιδιού της, με την ευχή μας να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια του μικρού μας φίλου.
Αποτέλεσμα εικόνας για αλληλεγγύη
Τα πλήρη αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στον Σύλλογο για όποιον θέλει να τα εξετάσει.



Στον παρακάτω Ερανικό Τραπεζικό Λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας 660/001608-05  με ΙΒΑΝ GR2901106600000066000160805, μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς στον Αγώνα που δίνει η συνάδελφος. 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ