Πρακτικά Τακτικού ΔΣ 27/9/2018



Παρόντες: Ίντας Γεώργιος, Σακά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Καλογερόγιαννη  Αδαμαντία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος.
Απόντες: Συρετίδης Σπύρος, Μοδινού Όλγα.
Στην έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε , πως λόγω απουσίας 2 μελών δεν μπορεί να συζητηθεί το θέμα εκλογής Προεδρείου. Ειχε συμφωνηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις , πως για την εκλογή Προεδρείου είναι καλό να είναι παρόν σύσσωμο το ΔΣ, παρόλο που δεν προβλέπει κάτι τέτοιο το καταστατικό.
1ο . Θέμα: Επικουρικό προσωπικό (επικείμενες προσλήψεις)
Έθεσε η Κα Κοσμοπούλου το θέμα της μονομερούς ενημέρωσης που έκανε ο Κος Ίντας εκ μέρους της παράταξης του και τόνισε πως είναι καλό η ενημέρωση των καθαριστριών καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού καλά είναι να γίνεται από αντιπροσωπεία του ΔΣ, ώστε να είναι υπεύθυνη η ενημέρωση. Πρότεινε λοιπόν την Δευτέρα 1/10/2018 να είμαστε όλοι στον Σύλλογο έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τους συναδέλφους στην καθαριότητα για τις αιτήσεις που πρόκειται να καταθέσουν ηλεκτρονικά.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να προετοιμάσουμε ένα πρότυπο Αίτησης Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας ώστε να δοθεί στους συναδέλφους για να την καταθέσουν στον εργολάβο. Επίσης να ετοιμαστεί μία λίστα με τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσουν στην εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας.
Διαπιστώθηκε πως ο Σύλλογος δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να σκανάρει τα δικαιολογητικά καθώς και να μπούμε μέσω ίντερνετ στην εφαρμογή. Ο Σύλλογος δεν έχει σκάνερ και ίντερνετ. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει καταμερισμός των αιτήσεων στους χώρους που τα μέλη του ΔΣ εργάζονται και υπάρχει η τεχνική δυνατότητα κατάθεσης των αιτήσεων.
Τέθηκε ο προβληματισμός για την προϋπηρεσία που μοριοδοτείται σε ΤΕΠ και ΜΕΘ. Συμφωνήθηκε να γίνει έλεγχος για τα προγράμματα αν υπάρχουν και μπορούν να ταυτοποιήσουν αυτήν την προϋπηρεσία. Συμφωνήθηκε πως ο Σύλλογος θα παρέμβει σε περίπτωση που ο εργολάβος δεν δώσει βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους εργαζόμενους.
Στο ίδιο θέμα συζητήθηκε και η ενημέρωση που έγινε στους συναδέλφους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ. Αφού ενημερώθηκαν τα μέλη που απουσίαζαν από την συνάντηση και μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε να τεθεί ερώτημα προς το Γραφείο Προσωπικού για την ειδική άδεια που δεν παίρνουν οι συνάδελφοι που δουλεύουν στα κλειστά τμήματα, καθώς και για την μία ημέρα διακοπής της σύμβασής τους .Τα παραπάνω ερωτήματα συμφωνήθηκε να τεθούν και προφορικά και γραπτά. Διαπιστώθηκε επίσης πως τα παραπάνω ζητήματα τα έχουν μόνο οι συνάδελφοι που ανήκουν στην Νοσηλευτική Υπηρεσία σε αντίθεση με τους συναδέλφους που ανήκουν στο παραϊατρικό προσωπικό.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης ήρθε ενημέρωση στην Κα Προκόπη για ετοιμότητα όλου του προσωπικού λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων. Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους συναδέλφους.
2ο . Θέμα: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων
Συμφωνήθηκε να βγει ανακοίνωση για την κινητοποίηση που προγραμματίζουν πρωτοβάθμια σωματεία, για  την Τρίτη 2/10/18, (παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο) για την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.
Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων με την προϋπόθεση να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση και να θέτουμε και την δική μας θεματολογία.
3ο . Θέμα: Ενημέρωση για τα θέματα του ΔΣ του Νοσοκομείου
Έθεσε το θέμα η Κα Προκόπη, να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να μας στέλνουν τα θέματα του ΔΣ του Νοσοκομείου τουλάχιστον τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση. Εξέφρασε την επιφύλαξή της για το κατά πόσο όλες οι αποφάσεις του ΔΣ δημοσιεύονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Μετά από διαλογική συζήτηση  συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εγγράφως, η κοινοποίηση των θεμάτων στο ΔΣ, καθώς και οι αποφάσεις που πάρθηκαν.
4ο . Θέμα: Απεργία ΑΔΕΔΥ, Στάση Εργασίας ΠΟΕΔΗΝ
Διαπιστώθηκε η διαφορετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ( στάση 11πμ-3μμ), σε σχέση με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ(24ωρη απεργία), για την ίδια ημέρα Τετάρτη 3 του Οκτώβρη για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε πως οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν το είδος της κινητοποίησης , υπάρχει κάλυψη από τα συνδικαλιστικά όργανα.
5ο . Θέμα: Παράβολα 2ώρου
Έγινε ενημέρωση από τον Κο Τσολάκη για τα παράβολα που λείπουν. Ενημέρωσε το ΔΣ πως ο Κος Συρετίδης του είπε πως τα ονόματα της Κας Μ…… και της Κας Κ……… παρόλο που είναι γραμμένα στις καταστάσεις ότι έχουν παραδώσει τα Παράβολα στον Σύλλογο, δεν τα φέρανε ποτέ. Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη του Κου Βενιέρη για τα έξοδα που έκανε στην πρώτη κατάθεση της παραίτησης της έφεσης με τον δικηγόρο (σύνολο 14 ευρώ).
6ο . Θέμα: Καταγραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μελών
Η Κα Σακά ζήτησε χρόνο ώστε να το συζητήσει με εργαζόμενους για να μπορεί να τοποθετηθεί σε επόμενο ΔΣ . Αναβλήθηκε για επόμενο ΔΣ.

Ο Εκτελών χρέη Γραμματέα
Τσολάκης Ιωάννης


Τα Παρόντα Μέλη
Ίντας Γεώργιος:
Σακά Μαρία:
Μπουγιούκας Γεώργιος:
Προκόπη Σωτηρία:
Καλογερόγιαννη  Αδαμαντία:
Κοσμοπούλου Όλγα:
Χάιδος Νικόλαος:
Τσολάκης Ιωάννης:
Βενιέρης Μαρίνος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ